Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackVerduurzamen, hoe financ...

Hoe financier ik de verduurzaming van mijn woning?

Er zijn verschillende manieren waarop je verduurzamen kunt financieren. Dit kan met spaargeld, via een hypotheek of een lening. Maar welke van deze passen het beste bij jouw situatie?

raboreader en pinpas op laptop

Verschillende financieringsopties

Wil je isoleren, zonnepanelen aanschaffen of investeren in een warmtepomp? Er zijn verschillende manieren om energiebesparende maatregelen te financieren. Denk bijvoorbeeld aan de volgende mogelijkheden:

Eigen spaargeld

Heb je voldoende spaargeld? Dan kun je dit inzetten voor de verduurzaming van je woning. 

Energiesubsidies

Wanneer je gaat verduurzamen kom je wellicht ook in aanmerking voor subsidie. Sommige gemeenten bieden subsidie voor het verduurzamen van je huis. Via energiesubsidiewijzer.nl check je of dit ook voor jouw gemeente geldt. Daarnaast is er landelijke subsidie beschikbaar. Lees meer over de mogelijkheden.

Leningen en hypotheken

Mocht je aan eigen geld en subsidie niet voldoende hebben, dan kun je mogelijk ook een lening afsluiten of je hypotheek ophogen. Lees meer over geld lenen voor energiebesparing

Belasting bij financiering verduurzaming woning

Door het verduurzamen van je woning kunnen de marktwaarde en je WOZ-waarde stijgen. Bij een hogere WOZ ga je meer belasting betalen. Ook geld lenen voor verduurzaming, in de vorm van een persoonlijke lening of hypotheek, heeft gevolgen voor de belasting. De (hypotheek)rente op een lening die wordt gebruikt voor de aanschaf, het onderhoud of het verduurzamen van je eigen woning is gedurende dertig jaar aftrekbaar van de belasting (in box 1). Je moet deze schuld wel volledig en binnen 30 jaar minimaal annuïtair aflossen. Deze aflossingseisen gelden niet als je recht hebt op het overgangsrecht.  

Lees meer over hypotheekrenteaftrek en het overgangsrecht

Tags

VerduurzamenVerduurzamen-Besparen

Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube