Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackVeilig wonen

De beste inbraakpreventiemiddelen

Wat zijn de beste inbraakpreventiemiddelen? Van eenvoudige oplossingen tot technische systemen. En zijn er subsidieregelingen voor huisbeveiliging?

Inbreker kijkt met zaklantaarn door het raam van een huis

Beveilig deuren en ramen

Jouw deuren kun je op allerlei manieren beveiligen. Denk bijvoorbeeld aan veiligheidssloten, een beveiligingsstrip, een kierstandhouder en een bijzetslot. Voor het beveiligen van ramen zijn er barrièrestangen, dievenklauwen, raamboompjes en bijzetsloten. Op zoek naar bedrijven die je  goed kunnen adviseren over hang- en sluitwerk en die het ook kunnen aanbrengen voor je? Ga naar de website van Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Installeer een inbraakalarm

Een inbraakalarmsysteem is een elektronisch veiligheidssysteem (desgewenst draadloos) dat de aanwezigheid van een indringer waarneemt en dan een signaal afgeeft. Dit kan een alarm op locatie zijn, of een stil alarm waarbij jij of een speciale dienst op afstand wordt gewaarschuwd.

Borg-gecertificeerde meldkamer

Kies je voor een alarmsysteem met een melding naar een alarmcentrale, kies dan bij voorkeur voor een Borg-gecertificeerde meldkamer. Voordeel hiervan is dat je dan de melding mag doorgeven aan de politie. Daarnaast kom je mogelijk in aanmerking voor korting op de inboedelpremie. 

Registreer en markeer je bezittingen 

Wordt er onverhoopt toch bij je ingebroken, dan helpt het als jouw kostbare spullen geregistreerd of gemarkeerd zijn. Wordt de buit elders teruggevonden, dan kun je jouw spullen eenvoudig herkennen en kan de politie de goederen weer bij je thuis bezorgen. Kijk voor meer informatie op Stopheling.nl.

Heb je recht op subsidie? 

Gemeenten en de overheid vinden het steeds belangrijker dat mensen investeren in inbraakpreventie en bieden daarom verschillende landelijke en gemeentelijke subsidiemogelijkheden aan. Informeer voor de zekerheid bij jouw gemeente naar eventuele subsidiemogelijkheden. Daarnaast verlenen een deel van de verzekeraars een bepaalde vorm van korting wanneer een woning is beveiligd met de nodige certificaten, zoals het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Sla de handen ineen met buurtpreventie

Met buurtpreventie slaan bewoners en politie de handen ineen om criminaliteit tegen te gaan. Dat houdt in: ogen en oren openhouden in jouw eigen belang en dat van je directe omgeving. Bijzonderheden, problemen en situaties die misgaan, worden gesignaleerd en doorgegeven aan de juiste instantie. Wil je meer weten over het onderwerp buurtpreventie? Neem contact op met de politie bij jou in de buurt of kijk op de website van WhatsApp Buurtpreventie.

Hoe maak je het inbrekers verder moeilijk?

Anti-inbraaktips
vrouw doet open voor klusjesman

Tóch ingebroken?

Wanneer er tóch bij je is ingebroken, bel dan de Spoedklusservice op 085 - 08 115 00. De betrouwbare vakspecialisten zijn 24/7 bereikbaar en kunnen met spoed een nieuwe ruit plaatsen en geforceerde sloten repareren of vervangen.

Benieuwd hoeveel inbraken er recent bij jou in de buurt zijn gepleegd? Bekijk het op de Mijn-Buurtpagina van de politie.

Tags

AppartementseigenaarHuiseigenaarWonenWonen-Veiligheid

Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenSpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggen
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube