Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackVeiligheid in en om huis

Beveilig je huis

Met inbraakpreventiemiddelen beveilig je je huis tegen indringers. Denk aan alarmsystemen, goede sloten en camera's. Ze schrikken indringers af kunnen de woningeigenaar een veilig gevoel geven. Lees er hier meer over.

Inbreker kijkt met zaklantaarn door het raam van een huis

Beveilig deuren en ramen

Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat de inbreker niet binnen komt. Daarom is het verstandig om te investeren in goed hang- en sluitwerk. Deuren kun je op allerlei manieren beveiligen. Denk bijvoorbeeld aan veiligheidssloten, een beveiligingsstrip, een kierstandhouder en een bijzetslot. Voor het beveiligen van ramen zijn er barrièrestangen, dievenklauwen, raamboompjes en bijzetsloten. Let bij het uitkiezen van hang- en sluitwerk erop dat het voldoet aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen

Beveiligingscamera's

Beveiligingscamera’s schrikken inbrekers af. De pakkans – op heterdaad of later – is dan groter. Je mag met de beveiligingscamera alleen vastleggen wat onder de verantwoordelijkheid van jou als woningeigenaar valt. Tenzij het niet anders kan, mag de camera geen gebouwen, terreinen, eigendommen van anderen of de openbare weg in het zicht hebben. De Consumentenbond heeft beveiligingscamera’s getest. Laat je goed informeren voordat je een camera koopt. Niet alleen over de kwaliteit, maar ook over de veiligheid en privacy.

Huizen

Inbraakalarm

Een (draadloos) inbraakalarmsysteem is een elektronisch veiligheidssysteem dat de aanwezigheid van een indringer waarneemt en dan een signaal afgeeft. Dit kan een alarm op locatie zijn, of een stil alarm waarbij jij of een speciale dienst op afstand wordt gewaarschuwd.

Borg-gecertificeerde meldkamer

Kies je voor een alarmsysteem met een melding naar een alarmcentrale, kies dan bij voorkeur voor een borg-gecertificeerde meldkamer. Voordeel hiervan is dat je dan de melding mag doorgeven aan de politie. Daarnaast kom je mogelijk in aanmerking voor korting op de inboedelpremie. 

Man met gereedschap in hand

Tip! Boek een vakman via de Klusservice

Hulp nodig bij het beveiligen van je huis? Via de Klusservice boek je makkelijk een betrouwbare slotenmaker, smart home specialist of andere vakman.

Klusservice

Registreren

Als er toch bij je wordt ingebroken, dan helpt het als je kostbare spullen geregistreerd of gemarkeerd zijn. Wordt de buit teruggevonden, dan kun je jouw spullen eenvoudig herkennen en kan de politie de spullen weer bij je thuis bezorgen. Je spullen registreren kan bij Stop heling. 

Stop Heling

Subsidie

Sommige gemeenten hebben een subsidieregeling als je je huis volgens het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) beveiligt. Informeer ernaar bij je gemeente. Ook geven een deel van de verzekeraars korting als een woning is beveiligd met de nodige certificaten, zoals het PKVW.

Politiekeurmerk Veilig Wonen

Buurtpreventie

Met buurtpreventie slaan bewoners en politie de handen ineen om criminaliteit tegen te gaan. Dat houdt in: ogen en oren openhouden in jouw eigen belang en dat van je directe omgeving. Bijzonderheden, problemen en situaties die misgaan, worden gesignaleerd en doorgegeven aan de juiste instantie. Wil je meer weten over het onderwerp buurtpreventie? 

Whatsapp Buurtpreventie

Andere tips tegen woninginbraak

Behalve verschillende preventiemiddelen installeren, zoals een camera, een alarmsysteem en extra beveiliging op je deuren en ramen, zijn er nog meer tips die je kunt volgen om inbraak te voorkomen.

Lees de anti-inbraaktips
vrouw doet open voor klusjesman

Tóch ingebroken?

  • Bel de politie: 0900-8844 als er geen spoed is en 112 als je vermoedt dat er nog iemand in de woning is.
  • Doe aangifte, dit is nodig voor de verzekering
  • Bel de Spoedklusservice op 085 - 08 115 00. De betrouwbare vakspecialisten zijn 24/7 bereikbaar en kunnen met spoed een nieuwe ruit plaatsen en geforceerde sloten repareren of vervangen. 
Meer over de Spoedklusservice
  • Inventariseer wat er is gestolen en informeer de verzekeringsmaatschappij.

Tags

AppartementseigenaarHuiseigenaarWonenWonen-Veiligheid

Ook interessant

Anti-inbraaktipsHuis achterlaten bij vakantieKoolmonoxide voorkomen

Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube