Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackVeiligheid in en om huis

Tips bij buitensluiting

Even de vuilniszak buiten zetten en de voordeur valt dicht. Of je krijgt de sleutel niet meer uit het slot en na veel gewrik breekt die af. Zo komt je toch veilig binnen. Plus tips om deze situatie in de toekomst te voorkomen.

vrouw bij voordeur

1. Vind een andere ingang

Is de deur dichtgevallen? Kijk of ergens een raam openstaat of misschien is een andere deur niet op slot. Dit is uiteraard de makkelijkste oplossing, mits die toegang veilig bereikbaar is.

2. Haal de reservesleutel

Hebben buren, familie of vrienden een reservesleutel? Benader hen. Zit er nog een sleutel aan de binnenkant van de deur, dan werkt deze optie niet altijd.  

3. Gebruik de flippermethode

Als de deur niet op slot gedraaid is, probeer dan te flipperen. Schuif een stevig, flexibel plastic kaartje tussen de deur en het kozijn en probeer de dagschoot weg te duwen. Dit is het deel van het slot, meestal afgeschuind en verend, dat met een deurkruk, draaiknop of sleutel bewogen kan worden.

4. Hengel door de brievenbus

Misschien is de hengelmethode een optie: duw via de brievenbus de deurklink open met een kledinghanger of een stuk ijzerdraad. Ook dit kan alleen als de voordeur niet op slot zit.

Let op! Flipperen en hengelen zijn bekende inbraakmethodes. Besef dus dat als het je lukt om op deze manier toegang te krijgen tot de woning, inbrekers hier ook in slagen. Draai daarom de deur altijd op slot bij vertrek en ’s nachts. En laat nooit de sleutel aan de binnenkant van de deur zitten.

5. Bel een slotenmaker

Bieden voorgaande tips geen oplossing? Schakel dan een betrouwbare slotenmaker in. Dat kan eenvoudig via de Spoedklusservice van Vereniging Eigen Huis. Zelf op zoek naar een slotenmaker? Selecteer iemand uit de regio die je via via kent of die goede reviews heeft op Google. Tip: zet het telefoonnummer van de slotenmaker standaard in uw telefoon. Dat voorkomt zoekstress als je er noodgedwongen eentje nodig hebt.

Buitengesloten? Bel ons

Ben je buitengesloten, dan wil je snel geholpen worden. Via onze Spoedklusservice is dit zo geregeld. We zijn 24/7 bereikbaar en hebben een landelijke dekking. Zo is er altijd een betrouwbare vakspecialist bij jou in de buurt. En niet onbelangrijk: we rekenen een eerlijke prijs.

Spoedklusservice

Voorkom buitensluiting

Een buitensluiting voorkomen is beter dan oplossen. Met deze tips verlaag je het risico voor een dichte deur te komen staan:

  • Zorg dat buren die vaak thuis zijn of familie en bekenden die dichtbij wonen een reservesleutel hebben.
  • Spreek met de andere huisgenoten af dat iedereen een sleutel in de zak steekt bij het verlaten van de woning. Tip: bewaar de sleutels op een vaste plek, bijvoorbeeld in een sleutelbakje. Zo hoeft niemand ernaar te zoeken.
  • Onderhoud het slot, om afbreken van de sleutel te voorkomen. Spuit in de cilinder van het slot een beetje olie, zodat het makkelijk blijft draaien.

Ook interessant in kennisbank

Moeten de sloten van mijn nieuwbouwwoning bestand zijn tegen kerntrekken?

Tags

WonenWonen-Onderhoud

Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube