Actueel

Wat er gebeurt op de woningmarkt

Vereniging Eigen Huis houdt je graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de woningmarkt. We publiceren geregeld nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

VEH: Huiseigenaren tegen BKR-plan om betalingsachterstanden ongevraagd te delen met hypotheekverstrekkers

Geplaatst op 8 dec 2022
Laatst bijgewerkt op 8 dec 2022, 7:00

Huiseigenaren zien niets in het BKR-plan om ook hypotheken te gaan registreren. Iedereen die het BKR raadpleegt, kan dan ook informatie over een hypotheek inzien. Bovendien zou iedere betalingsachterstand op een bij het BKR geregistreerde lening, zoals een financieringscontract voor een mobiele telefoon of lease van een auto, actief worden gedeeld met de hypotheekverstrekker. Een ruime meerderheid van de huiseigenaren wil niet dat het kredietbureau ongevraagd dergelijke persoonlijke financiële informatie verspreidt. Dit blijkt uit een peiling van Vereniging Eigen Huis. 

Lees meer

Huishoudens krijgen meer invloed op waterschappen

Geplaatst op 1 dec 2022
Laatst bijgewerkt op 1 dec 2022, 10:30

Het waterschapsbestuur wordt voortaan democratischer verkozen. Huishoudens krijgen meer zeggenschap. De Eerste Kamer heeft dinsdag 29 november een voorstel van GroenLinks en D66 aangenomen. Vereniging Eigen Huis pleitte hier ook al langere tijd voor. 

Lees meer

VEH roept kabinet op om digitaal vergaderen voor VvE's permanent te regelen

Geplaatst op 30 nov 2022
Laatst bijgewerkt op 6 dec 2022, 1:12

Vandaag maakte de minister van Veiligheid en Justitie bekend dat de Tijdelijke wet COVID-19 wordt verlengd tot 1 februari 2023, waardoor digitaal vergaderen voor VvE’s voorlopig mogelijk blijft. Vereniging Eigen Huis is hier positief over, maar pleit ervoor dat digitaal vergaderen permanent mogelijk gemaakt wordt.

Lees meer

Hoger grondwaterpeil eerste stap naar beperken funderingsschade

Geplaatst op 29 nov 2022
Laatst bijgewerkt op 29 nov 2022, 11:00

Vereniging Eigen Huis, branchevereniging Aedes, het Verbond van Verzekeraars, het Kennis Centrum Aanpak Funderingsproblematiek, (KCAF) en de Nederlandse Vereniging van Banken zijn positief over het plan van het kabinet om met name in veenweidegebieden de grondwaterstand te verhogen. Deze maatregel is al eerder door deze coalitie bepleit. Een hoger grondwaterpeil kan een belangrijke bijdrage leveren aan het beperken van funderingsschade.  

Lees meer

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers