Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Nieuws

VEH: 'Nieuwbouwkoper, ken je rechten'

Geplaatst op 23 aug 2019
Laatst bijgewerkt op 23 aug 2019, 12:05

In bijna elke gemeente worden bouwprojecten stilgelegd vanwege de stikstofuitspraak van de Raad van State. Kopers van huizen in stilgelegde nieuwbouwprojecten moeten hun en rechten en plichten kennen. Vereniging Eigen Huis zette de belangrijkste op een rij. 

Lees meer
Nieuws

VEH: 'Hypotheekgarantie moet en kan veel goedkoper'

Geplaatst op 21 aug 2019
Laatst bijgewerkt op 21 aug 2019, 1:00

Het bedrag dat huizenkopers betalen voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) kan omlaag, vindt Vereniging Eigen Huis. De huidige premies zijn te hoog gezien het enorme NHG-vermogen.

Lees meer
Nieuws

Subsidiepot voor woningisolatie opnieuw gevuld

Geplaatst op 15 aug 2019
Laatst bijgewerkt op 15 aug 2019, 9:00

Vanaf 2 september kunnen huiseigenaren weer subsidie aanvragen voor isolatiemaatregelen aan hun woning. Dit maakte het kabinet vandaag bekend.

Lees meer
Nieuws

Helft geldverstrekkers frustreert energiebesparing nog steeds

Geplaatst op 5 aug 2019
Laatst bijgewerkt op 5 aug 2019, 7:30

Vorig jaar toonde Vereniging Eigen Huis aan dat de helft van de geldverstrekkers het verduurzamen van de woning bij de aankoop frustreert. Recent onderzoek van de vereniging laat zien dat er sinds vorig jaar weinig veranderd is.

Lees meer

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media
Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzicht

Pers

Pers
Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers