Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Details nieuwe salderingsregeling bekend

Geplaatst op 30 mrt 2020
Laatst bijgewerkt op 30 mrt 2020, 3:15

Er is meer bekend over de salderingsregeling die vanaf 2023 verandert voor huishoudens met zonnepanelen. Minister Eric Wiebes (Economische Zaken en Klimaat) heeft hierover maandag een brief gestuurd aan de Tweede Kamer.

Lees meer

Corona heeft grote invloed op wonen en verhuizen

Geplaatst op 26 mrt 2020
Laatst bijgewerkt op 25 mrt 2020, 7:00

Het coronavirus heeft grote invloed op de woningmarkt, blijkt uit onze peiling onder Nederlandse huiseigenaren. De helft van hen denkt dat de waarde van huizen door de crisis zal gaan dalen. Iets minder dan de helft denkt zelfs dat de woningmarkt tijdens de crisismaatregelen helemaal tot stilstand komt.

Lees meer

Bewoners aardgasvrije wijken mogen geen proefkonijnen zijn

Geplaatst op 7 mrt 2020
Laatst bijgewerkt op 12 mrt 2020, 11:00

Huiseigenaren in aardgasvrije proeftuinwijken mogen niet de dupe worden van alle onzekerheid, gedoe en kosten die normaliter bij experimenten horen. Dat benadrukte Cindy van de Velde, directeur van Vereniging Eigen Huis, in tv-programma Kassa. 

Lees meer

Afvalstoffenheffing steeg nog nooit zo hard

Geplaatst op 21 feb 2020
Laatst bijgewerkt op 21 feb 2020, 5:00

De woonlasten die huiseigenaren aan hun gemeente betalen stijgen dit jaar met gemiddeld 5,2 %. Dat is fors hoger dan de stijging van vorig jaar (3,4 %). Opvallend is de afvalstoffenheffing, die met 9,5 % omhoog schiet. Niet eerder stegen deze kosten zo hard.

Lees meer

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers