Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

 

VEH: ‘Hypotheekadviseurs en makelaars schieten tekort bij energieadvies’

Geplaatst op 21 feb 2018
Laatst bijgewerkt op 21 feb 2018, 3:00

Hypotheekadviseurs en makelaars vertellen hun klanten nauwelijks hoe zij hun nieuwe woning energiezuiniger en duurzamer kunnen maken. Acht op de tien huizenkopers krijgt hier geen informatie over. Vereniging Eigen Huis wil dat dit snel verandert.

Lees meer

Overstapregeling Amsterdamse erfpacht verlengd

Geplaatst op 20 feb 2018
Laatst bijgewerkt op 20 feb 2018, 1:00

Bijna 50.000 erfpachters in Amsterdam krijgen 22 maanden uitstel om te besluiten of ze gebruik willen maken van de oude, vaak gunstigere overstapregeling. Dit staat in een motie die de Amsterdamse gemeenteraad heeft aangenomen.

Lees meer

Nu ook zorgen over hypotheken in Groningen

Geplaatst op 16 feb 2018
Laatst bijgewerkt op 15 feb 2018, 2:09

Veel huiseigenaren in het Groningse gaswinningsgebied hebben problemen met hun hypotheek, of maken zich daar ernstige zorgen over. Dat blijkt uit een onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen.

Lees meer

VEH: ‘Pas de nieuwe Warmtewet aan’

Geplaatst op 13 feb 2018
Laatst bijgewerkt op 13 feb 2018, 2:00

Laat huishoudens met stadsverwarming vrij in de keuze voor een warmteleverancier. Dit is een van de drie aanpassingen van de nieuwe Warmtewet waar Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond voor pleiten in een brief aan de Tweede Kamer.

Lees meer

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media
Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzichtkeyboard_arrow_right

Pers

Pers
Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact perskeyboard_arrow_right
Sta ook sterker met bijna 750.000 leden. Word lid