Actueel

Vertrouwen woningmarkt onverminderd groot

Geplaatst op 21 okt 2016
Laatst bijgewerkt op 21 okt 2016, 1:00

Het consumentenvertrouwen in de woningmarkt blijft onverminderd groot, zo blijkt uit de jongste stand van de Eigen Huis Marktindicator. Keerzijde is dat een koopwoning voor steeds meer mensen onbereikbaar wordt. 

Lees meer

Huizen in aardbevingsgebied staan langer te koop

Geplaatst op 21 okt 2016
Laatst bijgewerkt op 21 okt 2016, 10:31

Woningen in het aardbevingsgebied staan langer te koop dan in vergelijkbare gemeenten in Groningen, Friesland en Drenthe. De verkoopprijzen zijn het afgelopen jaar wel met 2,4% gestegen.

Lees meer

Koopwoningen bijna 6 procent duurder

Geplaatst op 21 okt 2016
Laatst bijgewerkt op 21 okt 2016, 10:00

Bestaande koopwoningen waren in september 5,9% duurder dan in dezelfde maand vorig jaar. De toename is maar een fractie kleiner dan in augustus, toen de grootste prijsstijging in veertien jaar werd genoteerd, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek en het Kadaster.

Lees meer

Kopers duurdere huizen krijgen makkelijker NHG

Geplaatst op 20 okt 2016
Laatst bijgewerkt op 20 okt 2016, 1:00

Vanaf 1 januari kunnen ook kopers van duurdere huizen Nationale Hypotheekgarantie (NHG) aanvragen. Omdat de huizenprijzen zijn gestegen, gaat de bovengrens voor de NHG omhoog. Woningen met een koopsom tot maximaal € 245.000 kunnen dan een financiering krijgen met NHG. 

Lees meer

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Financiële veranderingen 2016

Op financieel gebied verandert er in 2016 weer het nodige. Vereniging Eigen Huis zette de wijzigingen voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.