Actueel

Wat er gebeurt op de woningmarkt

Vereniging Eigen Huis houdt je graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de woningmarkt. We publiceren geregeld nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Gemeente mag straks woning van aardgas afsluiten

Geplaatst op 27 jan 2022
Laatst bijgewerkt op 27 jan 2022, 10:10

Gemeenten krijgen op termijn de bevoegdheid om woningen van het aardgas af te sluiten. Dit staat in het wetsvoorstel gemeentelijke instrumenten warmtetransitie (Wgiw). Vereniging Eigen Huis reageerde kritisch op het wetsvoorstel. Volgens de vereniging biedt het voorstel onvoldoende garanties en waarborgen voor bewoners, dit moet worden aangepast. 

Lees meer

Maatwerk moet duurhuurder aan hypotheek helpen

Geplaatst op 27 jan 2022
Laatst bijgewerkt op 27 jan 2022, 7:10

Honderdduizenden Nederlanders geven maandelijks een derde of meer van hun inkomen uit aan huur. Toch krijgen ze tegen lagere maandlasten geen of te weinig hypotheek. NHG, Vereniging Eigen Huis en vier geldverstrekkers willen deze zogenoemde duurhuurders bij wijze van proef toch aan een verantwoorde hypotheek helpen.  

Lees meer

Koningin Máxima spreekt met woningzoekenden over de huizenmarkt

Geplaatst op 25 jan 2022
Laatst bijgewerkt op 25 jan 2022, 4:00

Hare Majesteit Koningin Máxima bracht op dinsdagmiddag 25 januari 2022 een werkbezoek aan Vereniging Eigen Huis in Amersfoort. Koningin Máxima sprak met mensen uit verschillende groepen uit de samenleving over de problemen op de woningmarkt.

Lees meer

WOZ-waarde woningen stijgt dit jaar met 9%

Geplaatst op 25 jan 2022
Laatst bijgewerkt op 25 jan 2022, 7:00

Met de forse stijging van de huizenprijzen het afgelopen jaar, gaan ook de meeste WOZ-waarden omhoog: dit jaar met gemiddeld 9%. Dit blijkt uit cijfers van de Waarderingskamer, die toezicht houdt op de vastgestelde woningwaarden door gemeenten.

Lees meer

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers