Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Tweede Kamer: 'Isolatiesubsidie moet beter'

Geplaatst op 18 sep 2020
Laatst bijgewerkt op 18 sep 2020, 10:00

De overheid moet meer doen om mensen te helpen het huis te isoleren. Onder andere met laagdrempelige subsidies en betere ontzorging. Hiertoe roepen Groen Links en de ChristenUnie op in een motie die gisteren is aangenomen in de Tweede Kamer.

Lees meer

Week van de starter maakt wegwijs op woningmarkt

Geplaatst op 17 sep 2020
Laatst bijgewerkt op 17 sep 2020, 12:00

Wie voor het eerst een huis wil kopen of huren staat voor belangrijke keuzes. Voor wie goed beslagen ten ijs wil komen organiseert Vereniging Eigen Huis samen met onder meer het ministerie van Binnenlandse Zaken van 28 september tot 4 oktober 2020 de Week van de Starter.

Lees meer

Woningbouwlobby: blij met plannen, nu doorpakken

Geplaatst op 17 sep 2020
Laatst bijgewerkt op 17 sep 2020, 12:00

De investeringsplannen van het kabinet in de woningbouw zijn een goede eerste stap. Maar om het woningtekort op te lossen is meer nodig, betoogt de Woningbouwalliantie waar Vereniging Eigen Huis deel van uitmaakt.

Lees meer

VEH: 'Kabinet zet stappen om woningmarkt te verbeteren'

Geplaatst op 15 sep 2020
Laatst bijgewerkt op 15 sep 2020, 3:50

Vereniging Eigen Huis is blij dat de Rijksoverheid de regie voor de bouw van nieuwe woningen naar zich toetrekt. Alleen op die manier kan het enorme woningtekort worden teruggedrongen. Daarentegen is de regie op de betaalbaarheid van verduurzaming van woningen onvoldoende.

Lees meer

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers