Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Afnemend consumentenvertrouwen tekent situatie woningmarkt

Geplaatst op 21 jul 2021
Laatst bijgewerkt op 21 jul 2021, 2:00

Zes op de tien Nederlanders vinden het een ongunstige tijd om een huis te kopen. Niet eerder waren consumenten daar zo uitgesproken over. 

Lees meer

Btw over nieuwbouwkosten niet aftrekbaar

Geplaatst op 16 jul 2021
Laatst bijgewerkt op 16 jul 2021, 10:00

Wie tijdens de bouw van zijn nieuwbouwhuis zonnepanelen laat plaatsen, kan niet ook een deel van de btw over de bouw van het huis in aftrek brengen. Dit oordeelde de Hoge Raad.

Lees meer

VEH: Onoverzichtelijke stapeling van verduurzamingsmaatregelen is onverstandig

Geplaatst op 14 jul 2021
Laatst bijgewerkt op 14 jul 2021, 3:15

Pas op voor een onoverzichtelijke stapeling aan maatregelen voor woningen en huiseigenaren, waarschuwt Vereniging Eigen Huis naar aanleiding van de ambitieuze extra verduurzamingsmaatregelen die de Europese Commissie vanmiddag presenteerde in het ‘Fit for 55’-pakket dat bij de Green Deal hoort. 

Lees meer

Vrees voor Europese verplichting verduurzamen woning

Geplaatst op 12 jul 2021
Laatst bijgewerkt op 7 jul 2021, 8:00

Om de klimaatdoelen van Parijs te halen wil de Europese Commissie gebouweigenaren verplichten om te gaan verduurzamen. Vereniging Eigen Huis vreest dat huiseigenaren in de problemen komen als deze verplichting ook voor hen gaat gelden. De vereniging dringt er bij het ministerie op aan goed in acht te nemen wat dit zou betekenen voor de haalbaarheid en betaalbaarheid van het verduurzamen van de eigen woning.

Lees meer

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers