Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Nieuwbouwhuis vaak nog duurder door heel normale voorzieningen

Geplaatst op 2 jun 2020
Laatst bijgewerkt op 2 jun 2020, 10:00

Kopers van een nieuwbouwwoning moeten vaak flink bijbetalen om een huis te krijgen dat voldoet aan de standaard van 2020. Anders krijgen ze bij een oplevering een achterhaalde basiswoning. Wij pleiten ervoor dat  gebruikelijke voorzieningen standaard worden.

Lees meer

Minister Wiebes wil postcoderoosregeling stoppen

Geplaatst op 29 mei 2020
Laatst bijgewerkt op 29 mei 2020, 10:10

De postcoderoosregeling voor energiecoöperaties en Verenigingen van Eigenaars (VvE’s) met zonnepanelen stopt mogelijk in 2021. Minister Wiebes (Economische Zaken en Klimaat) wil hiervoor in de plaats een subsidieregeling invoeren. 

Lees meer

Meer subsidie voor isolatiemaatregelen

Geplaatst op 26 mei 2020
Laatst bijgewerkt op 26 mei 2020, 11:52

Huiseigenaren kunnen tot het einde van het jaar meer subsidie aanvragen als ze energiebesparende maatregelen nemen in hun woning. 

Lees meer

Onderzoeksrapport: asbeststelsel werkt niet

Geplaatst op 15 mei 2020
Laatst bijgewerkt op 15 mei 2020, 12:00

Het huidige asbeststelsel is gebaseerd op zelfregulering en marktwerking. Publieke waarden zijn niet voldoende geborgd. Tot deze conclusie komt de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (NSOB) in het rapport ‘Gevangen door belangen’.

Lees meer

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers