Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Hoge gasprijzen: plan voor compenseren en isoleren

Geplaatst op 19 okt 2021
Laatst bijgewerkt op 19 okt 2021, 4:00

Aanpassingen in de energiebelasting moeten ervoor zorgen dat de energierekening betaalbaar blijft ondanks de sterk stijgende energieprijzen. Voor een huishouden met gemiddeld gebruik kan dit een verlaging van 400 euro per jaar betekenen. Dit is voortgekomen uit de plannen van het kabinet. Verenging Eigen Huis riep het kabinet eerder op om met een compensatieplan te komen. 

Lees meer

Extra compensatie stijgende energienota

Geplaatst op 8 okt 2021
Laatst bijgewerkt op 8 okt 2021, 1:11

De energierekening moet voor iedereen betaalbaar blijven. Het demissionaire kabinet geeft aan dat ze extra geld beschikbaar wil stellen om de energielasten naar beneden te brengen. Vereniging Eigen Huis pleit voor een ruimhartige compensatieregeling en extra stimuleringsmaatregelen. 

Lees meer

Hybride warmtepomp lang niet voor alle woningen voordelig

Geplaatst op 5 okt 2021
Laatst bijgewerkt op 5 okt 2021, 10:10

De aanschaf en installatie van een hybride warmtepomp is voor veel rijtjeswoningen onvoordelig. De forse investeringen staan niet in verhouding met de besparing en leiden zelfs tot hogere lasten. Vereniging Eigen Huis vindt dat het kabinet eerst ervoor moet zorgen dat de overstap naar hybride warmtepomp rendabel wordt, voordat er over mogelijke verplichtingen wordt gesproken.

Lees meer

Flinke stijging warmtetarieven verwacht

Geplaatst op 30 sep 2021
Laatst bijgewerkt op 30 sep 2021, 9:00

Huishoudens met blok- of stadsverwarming kunnen in 2022 te maken krijgen met een forse tegenvaller op de energienota. Oorzaak is de koppeling van de tarieven van een warmtenet met de flink gestegen gasprijzen. Het gaat hierbij naar verwachting om een stijging van honderden euro’s per jaar. Vereniging Eigen Huis wil dat er een eind wordt gemaakt aan deze prijskoppeling. 

Lees meer

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers