Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Toezichthouder staat in voor goede slimme meter

Geplaatst op 20 mrt 2017
Laatst bijgewerkt op 20 mrt 2017, 12:00

Volgens toezichthouder Agentschap Telecom is de betrouwbaarheid van de slimme meter niet in het geding. Vereniging Eigen Huis heeft hierover contact gezocht met de toezichthoudende autoriteit.

Lees meer

Boeterente opnieuw berekenen

Geplaatst op 20 mrt 2017
Laatst bijgewerkt op 20 mrt 2017, 8:00

Vereniging Eigen Huis doet een appel op banken om de leidraad van de Autoriteit FinanciĆ«le Markten (AFM) voor de berekening van de boeterente over een periode van minimaal vijf jaar toe te passen. 

Lees meer

Gebruikers WoonKieskompas solidair met Groningen

Geplaatst op 17 mrt 2017
Laatst bijgewerkt op 17 mrt 2017, 12:00

Ruim 70 % van de gebruikers van het WoonKieskompas onderschrijft de stelling dat Groningers met schade aan hun huis direct moeten worden geholpen. Pas later moet worden bepaald wie de rekening betaalt. Vereniging Eigen Huis blijft ook bij de nieuwe Tweede Kamer en het toekomstige kabinet aandringen op snelle hulp.

Lees meer

Onrust over balkons

Geplaatst op 10 mrt 2017
Laatst bijgewerkt op 10 mrt 2017, 3:45

Vereniging Eigen Huis krijgt veel vragen van leden met een appartement over de veiligheid van hun balkon. Recente berichten over de onveilige balkons in Breda en Venlo maakt velen ongerust.

Lees meer

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.