Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Nieuws

Warmtetarieven moeten worden gemaximeerd

Geplaatst op 18 apr 2019
Laatst bijgewerkt op 18 apr 2019, 7:10

De tarieven van warmtenetten mogen de komende jaren niet meer stijgen. In een brief aan minister Wiebes vragen woningcorporatie Aedes, de Consumentenbond, Vereniging Eigen Huis en de Woonbond om het maximumtarief niet te verhogen totdat er een nieuwe warmtewet is waarbij de koppeling met de gasprijs is losgelaten.

Lees meer
Nieuws

VEH: consument verliest vertrouwen in woningmarkt

Geplaatst op 16 apr 2019
Laatst bijgewerkt op 16 apr 2019, 6:00

Het vertrouwen van Nederlanders in de woningmarkt is voor het eerst in 4,5 jaar negatief. Dit blijkt uit de Eigen huis Marktindicator. Vooral in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en de regio’s Oost- en Zuid-Nederland is het sentiment gedaald.

Lees meer
Nieuws

'Nederland haalt zo klimaatdoelen niet'

Geplaatst op 4 apr 2019
Laatst bijgewerkt op 4 apr 2019, 8:00

Met de maatregelen uit het concept-Klimaatakkoord haalt Nederland het belangrijkste klimaatdoel waarschijnlijk niet: een halvering van de CO2-uitstoot in 2030.

Lees meer
Nieuws

VEH pleit voor wijziging asbestdakenverbod

Geplaatst op 26 mrt 2019
Laatst bijgewerkt op 26 mrt 2019, 12:30

Enkele honderdduizenden huiseigenaren in Nederland hebben een woning met een asbesthoudend dak. Leden uit het hele land maken zich grote zorgen over het voorgenomen verbod op deze daken, dat per 1 januari 2025 in zou moeten gaan.

Lees meer

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media
Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzichtkeyboard_arrow_right

Pers

Pers
Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact perskeyboard_arrow_right
;