Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Minder drempels voor lening verduurzamen woning

Geplaatst op 9 apr 2021
Laatst bijgewerkt op 9 apr 2021, 12:43

Sinds 1 april hoeven huiseigenaren die een extra hypotheek zonder financieel advies willen afsluiten om hun huis te verduurzamen geen kennis- en ervaringstoets meer af te leggen. De overheid hoopt bij huiseigenaren een drempel weg te nemen doordat zij op deze manier een hypotheek kunnen afsluiten met lagere kosten.

 

Lees meer

Kosten parkeervergunning stijgen gemiddeld met 3,3%

Geplaatst op 9 apr 2021
Laatst bijgewerkt op 9 apr 2021, 7:30

Onderzoek van Vereniging Eigen Huis wijst uit dat veel inwoners van gemeenten met een parkeervergunning dit jaar meer betalen om hun auto in de buurt van hun huis te kunnen parkeren. Met een gemiddelde van +3,3% is de stijging van gemeentelijke parkeervergunningen dit jaar aanzienlijk hoger dan de verwachte inflatie.

Lees meer

Nieuwe geluidseisen warmtepompen en airco’s

Geplaatst op 2 apr 2021
Laatst bijgewerkt op 2 apr 2021, 12:49

Voor nieuwe lucht/water warmtepompen en airco’s met buitenunits gelden sinds 1 april nieuwe geluidseisen. Om geluidsoverlast te beperken mogen de installaties op de erfgrens met de buren ’s avonds en ’s nachts maximaal 40 decibel en overdag maximaal 45 decibel geluid produceren. 

Lees meer

VEH opent meldpunt oneerlijke biedingspraktijken 

Geplaatst op 30 mrt 2021
Laatst bijgewerkt op 30 mrt 2021, 11:00

Vereniging Eigen Huis opent een meldpunt voor kopers en verkopers die zich benadeeld voelen bij de koop of verkoop van een woning. Hierop kunnen zij vertrouwelijk hun ervaringen kwijt.  

Lees meer

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers