Nieuwsberichten

Blijf op de hoogte van alles wat er speelt op de woningmarkt en bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit. Berichten ouder dan een maand zijn terug te vinden in ons nieuwsarchief.

Bekijk ook eens ons blogoverzicht of blader online door Eigen Huis Magazine.

Nieuws

VEH: 'Weer veel gebreken bij nieuwbouw'

Geplaatst op 6 jun 2019
Laatst bijgewerkt op 6 jun 2019, 2:40

Bouwkundigen van Vereniging Eigen Huis registreerden in 2018 gemiddeld 21 gebreken bij de oplevering van nieuwbouwwoningen. Dat is net zo veel als een jaar eerder.

Lees meer
Nieuws

VEH: Notarissen moeten te hoge kosten terugbetalen

Geplaatst op 6 jun 2019
Laatst bijgewerkt op 6 jun 2019, 8:12

Notarissen berekenden hun klanten een hoog tarief voor het inschrijven van een hypotheek- of koopakte, terwijl zij daarvoor zelf een veel lager tarief afrekenden. Deze kostenverhoging is onrechtmatig en misleidend, zo oordeelde de tuchtrechter eind vorig jaar in een zaak die door twee consumenten was aangespannen.

Lees meer
Nieuws

Gasschade Groningen: simpeler, sneller en één loket

Geplaatst op 4 jun 2019
Laatst bijgewerkt op 4 jun 2019, 2:10

Dinsdagavond debatteert de Tweede Kamer voor de zoveelste keer over de gevolgen van de gaswinning in Groningen. Dat kan weer een herhaling worden van eerdere ‘eerlijke antwoorden, oprechte toezeggingen en gedane beloftes’ waar tot nu toe nauwelijks iets van terecht is gekomen.

Lees meer
Nieuws

Asbestdakenverbod verworpen

Geplaatst op 4 jun 2019
Laatst bijgewerkt op 4 jun 2019, 2:15

Er komt voorlopig geen verbod op asbestdaken. De Eerste Kamer heeft dinsdag 4 juni het wetsvoorstel van het kabinet verworpen. Ook uitstel van het verbod naar 2028, waarmee staatssecretaris Van Veldhoven de Eerste Kamer over de streep hoopte te trekken, mocht niet baten. Eerder ging de Tweede Kamer wel akkoord.

Lees meer
Nieuws

Veel meer btw terug voor kopers van nieuwbouwhuis met zonnepanelen

Geplaatst op 22 mei 2019
Laatst bijgewerkt op 22 mei 2019, 7:10

Kopers van nieuwbouwwoningen met zonnepanelen kunnen mogelijk een veel groter bedrag aan btw terugkrijgen dan nu het geval is. Het kan gaan om duizenden euro’s aan extra belastingteruggaaf. Dit is het gevolg van twee recente uitspraken van de rechtbanken Zeeland-West Brabant en Noord-Nederland. 

Lees meer
Nieuws

VEH: 'Nieuwe wet is goed nieuws voor nieuwbouwkopers'

Geplaatst op 15 mei 2019
Laatst bijgewerkt op 4 jun 2019, 7:00

Op dinsdag 14 mei stemde de Eerste Kamer in met de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb). Voor kopers van nieuwbouwwoningen is deze wet goed nieuws. Bouwers moeten ook na de oplevering alle gebreken in de woning verhelpen.

Lees meer
Nieuws

VEH: vertrouwen in woningmarkt blijft licht negatief

Geplaatst op 10 mei 2019
Laatst bijgewerkt op 10 mei 2019, 9:14

In april blijft de Eigen Huis Marktindicator staan op 99 punten, net onder de neutraalwaarde van 100. Vorige maand sloeg het vertrouwen in de woningmarkt voor het eerst in 4,5 jaar om van positief naar licht negatief.

Lees meer
Nieuws

Salderingsregeling verlengd tot 2023, daarna afgebouwd

Geplaatst op 26 apr 2019
Laatst bijgewerkt op 26 apr 2019, 9:14

De salderingsregeling voor consumenten met zonnepanelen wordt verlengd tot 2023 en daarna tot 2031 stapsgewijs afgebouwd. Dit maakte minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat eind april bekend. Vereniging Eigen Huis is in beginsel positief, maar heeft nog wel vragen over de uitwerking. 

Lees meer

Meer nieuws

Wilt u meer achtergronden weten of bent u op zoek naar oudere nieuwsberichten?

Naar het nieuwsarchief