De cv-ketel vervangen: welke opties zijn er?

De cv-ketel is aan vervanging toe. Maar wat is slim, met het oog op een aardgasloze toekomst? Een nieuwe ketel aanschaffen of duurzaam investeren? Welke mogelijkheden zijn er en wat past het best bij jouw situatie?

Duurzaam investeren

Nu in het nieuws steeds vaker het woord ‘energietransitie’ valt en wordt geroepen dat we uiteindelijk allemaal van het gas af moeten, kijkt men steeds vaker naar aardgasloze alternatieven om energie en warmte op te wekken. Als de cv-ketel aan vervanging toe is, is dat voor veel mensen hét moment om zich te verdiepen in duurzamere alternatieven. 

Je kunt kijken of zonnepanelen voor jouw woning een optie zijn. Of wellicht een warmtepomp. Het nadeel van deze opties is dat ze vaak een behoorlijke investering vragen én dat je woning in voorkomende gevallen aangepast moet worden. Een warmtepomp bijvoorbeeld, is alleen zinvol als je woning goed is geïsoleerd.  

Afwachten: cv-ketel huren

Heb je niet direct de middelen om te investeren in aardgasloze alternatieven, dan is het een overweging waard om een periode een cv-ketel te huren. Daarmee geef je jezelf de tijd je goed te verdiepen in wat voor jouw situatie de beste duurzame oplossing is én je kunt sparen voor de investering hiervan. Via onze partner Feenstra kun je een cv-ketel huren tegen een scherpe prijs. Ook geven zij advies over welke ketel het best bij jou past.

Cv-ketel huren

Snelle oplossing: cv-ketel kopen

Wacht je liever nog even af tot er meer duidelijkheid is over de alternatieven voor gas? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen opnieuw te investeren in een cv-ketel. Voordat in hele woonwijken de gaskraan dichtgaat, zijn we in 2035 of verder. Met een levensduur van gemiddeld 12-15 jaar is een nieuwe cv-ketel daarom nog steeds een goede mogelijkheid. Maak dan de keuze voor een betrouwbaar apparaat dat past bij jouw verbruik. 

Feenstra heeft een handige online tool, de Ketelkiezer, waarmee je snel te weten komt welke cv-ketel het beste bij jouw situatie past. Je krijgt direct online advies.

Start de Ketelkiezer

;