*De keuringen worden bemiddeld door Eigen Huis Bouwkundig Advies B.V., 100% dochter van Vereniging Eigen Huis en uitgevoerd door de bij haar aangesloten zelfstandige bouwkundigen.

Bouwtechnische keuring en het coronavirus

Vanwege het coronavirus geven wij veiligheidsrichtlijnen mee aan de bouwkundige die voor jou een keuring uitvoert. Wij volgen hierin de kaders en regels van het RIVM.

Bij een bouwkundige keuring zijn de basisregels van toepassing: was vaak en goed je handen, houd 1,5 meter afstand van anderen, blijf thuis bij klachten en laat je direct testen. De mondkapjesplicht geldt nu alleen nog op plekken waar het niet lukt om 1,5 meter afstand te houden. Om de keuring goed en soepel te laten verlopen, geven wij er de voorkeur aan om de keuring alleen met noodzakelijke aanwezigen uit te voeren.

Wat is een Bouwtechnische keuring?

Een Bouwtechnische keuring is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Door deze keuring krijg je op hoofdlijnen een beeld van de bouwkundige staat van de woning en inzage in de kosten om het huis in goede staat te brengen. De kosten worden uitgesplitst in directe kosten, kosten op termijn en woningverbetering. Bekijk het voorbeeldrapport.

Extra: onderdeel Verduurzaming

Aan het keuringsrapport is een onderdeel verduurzaming toegevoegd. De bouwkundige geeft je mogelijkheden voor verduurzaming of energiebesparing die aansluiten op de woning en jouw wensen. Zo ben je niet alleen op de hoogte van de bouwkundige staat van de woning, maar weet je ook wat je kan doen om energie te besparen en wat de kosten hiervoor zijn.

Nog geen lid? Geen probleem.

E01 - Blauw - Lidmaatschap

 

Ook de Bouwtechnische keuring is speciaal voor onze leden ontwikkeld. Nog geen lid? Geen probleem, lid worden kan tijdens het boeken van de keuring. Het lidmaatschap kost € 29,80 per jaar. Je kunt dan direct profiteren van alle voordelen.

Hoe werkt een Bouwtechnische keuring?

Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis

Kosten Bouwtechnische keuring

Een Bouwtechnische keuring voor een woning en eventuele bijgebouwen van maximaal 450 m3 kost € 319. De woninggrootte is op basis van kubieke meter (m3). Je kunt bijvoorbeeld op Funda zien wat het aantal m3 is van de woning.

Inhoud woning en eventuele bijgebouwenPrijs incl. btw
 0 – 450 m3€ 319
 451 – 700 m3€ 359
 701 – 900 m3€ 409
 901 – 1100 m3€ 456
Voor speciale tarieven en grotere woningen bekijk het volledige kostenoverzicht

Wat krijg je bij onze Bouwtechnische keuring?

Vereniging Eigen Huis
Onafhankelijke experts met NEN17024 certificering
Vereniging Eigen Huis
Uitgebreid en overzichtelijk rapport
Vereniging Eigen Huis
Indicatie van energiebesparende maatregelen
Vereniging Eigen Huis
Rapport voldoet aan NHG-normen
Vereniging Eigen Huis
Binnen 48 uur je rapport in huis
Vereniging Eigen Huis
Altijd een expert bij jou in de buurt
De bouwkundige nam alle tijd en was ervaren. Dat geeft vertrouwen. Het rapport laat niets te wensen over. De keuring is echt een aanrader.
Sandra van Everdingen, Amersfoort

Veelgestelde vragen

Inspectie

Hoe lang duurt een bouwtechnische keuring?

Op de duur van een keuring zijn verschillende aspecten van invloed, zoals de afmeting van de woning en de staat van onderhoud. Hou rekening met 1 ½ uur, dat is meestal voldoende tijd.

Kan ik een specifiek onderdeel van een bestaande woning laten keuren?

Nee, bij de bouwtechnische keuring wordt de hele woning beoordeeld. De bouwkundige staat van de woning wordt in beeld gebracht en je krijgt inzicht in de kosten voor het in een goede staat brengen. Voor het beoordelen van een onderdeel van de woning, is deze keuring niet geschikt. Vaak speelt in zo’n situatie dat er een probleem is, meer specialistische hulp is dan noodzakelijk. Neem voor advies contact op met onze bouwkundige ledenservice.

Kan ik de bouwkundige even alleen spreken voordat de keuring begint?

Zeker, op het moment van de keuringsafspraak tref je de bouwkundige buiten voor de woning. Hij/zij geeft een toelichting over het verloop van de keuring. Specifieke aandachtspunten kun je dan benoemen en vragen stellen natuurlijk ook. Tijdens de keuring kun je ook vragen stellen, maar hierbij kan de verkoper/makelaar aanwezig zijn. Na afloop van de rondgang geeft de bouwkundige aan jou een terugkoppeling op de bevindingen en de gevonden gebreken.

Welke hulpmiddelen / gereedschap gebruikt een bouwkundige bij de keuring?

De bouwkundige maakt tijdens de keuring gebruik van o.a. een ladder (3,2 meter), een spanningzoeker, spiegeltje en een vochtmeter. De vochtmeter wordt gebruikt wanneer er een aanleiding is voor vochtproblemen (zichtbare sporen van vocht). Met een spiegeltje kan de bouwkundige bijvoorbeeld de onderzijde van deuren of de bovenzijde van een dakkapel bekijken.

Hoe beoordeelt de bouwkundige het dak van de woning?

Bij een schuine kap is het normaal gesproken mogelijk om vanaf het terrein een beoordeling te geven. Een plaatselijke beoordeling van een schuine kap is vaak mogelijk vanuit een dakraam of dakkapel. Platte daken tot 2,7 meter hoogte zijn normaliter met een ladder te bereiken. Een beoordeling is dan mogelijk vanaf het dak of de ladder. In verband met veiligheid maakt de bouwkundige hier ter plaatse een keuze in. Platte daken die hoger zijn gelegen en niet bereikbaar zijn vanuit de woning kunnen niet worden beoordeeld.

Wordt de kruipruimte gekeurd?

De bouwkundige beoordeelt de kruipruimte wanneer mogelijk. Hij bekijkt de kruipruimte in ieder geval in de nabijheid van de vloeropening. Afhankelijk van de situatie ter plaatse kan het mogelijk zijn dat hij verder de kruipruimte ingaat.

Welke bouwkundige is bij de keuring aanwezig?

In ons planningssysteem worden vaak wijzigingen doorgevoerd. Dit om zo optimaal mogelijk keuringen in te plannen. En om op het laatste moment rekening te houden met ziekte/autopech e.d. van de bouwkundigen. Hierdoor kunnen wij niet zeggen welke bouwkundige de keuring komt uitvoeren.

Rapport

Wanneer ontvang ik het rapport van de keuring?

Je ontvangt het keuringsrapport binnen 48 uur na de keuring (zon- en feestdagen uitgezonderd) per e-mail.

Is het rapport van de bouwtechnische keuring geschikt voor het aanvragen van NHG?

Ja, het rapport is geschikt om Nationale Hypotheek Garantie mee aan te vragen.

Meer lezen

Wat is een Bouwtechnische keuring?

Wat houdt een Bouwtechnische keuring in en hoe gaat een keuring in zijn werk. Keuring uitgelegd

Wat kost een Bouwtechnische keuring?

De kosten voor een Bouwtechnische keuring hangen af van de inhoud van de woning en eventuele bijgebouwen. Bekijk de kosten

Wanneer een Bouwtechnische keuring laten doen?

Een Bouwtechnische keuring van een huis wordt gedaan voor de aankoop of verkoop van een huis. Waarom een keuring