*De keuringen worden bemiddeld door Eigen Huis Bouwkundig Advies B.V., 100% dochter van Vereniging Eigen Huis en uitgevoerd door de bij haar aangesloten zelfstandige bouwkundigen.

Bouwtechnische keuring en het coronavirus

Vanwege het coronavirus geven wij veiligheidsrichtlijnen mee aan de bouwkundige die voor jou een keuring uitvoert. Wij volgen hierin de kaders en regels van het RIVM. Enkele voorbeelden zijn afstand houden en geen handen schudden.

Vanaf 20 januari zijn de regels aangescherpt. In een huis mag je maximaal één persoon ontvangen voor een keuring. Voor beroepen is een uitzonderingsregel van toepassing. In de praktijk betekent dit dat bij een keuring de bouwkundige aanwezig is en één vertegenwoordiger namens de kopers. De algemene regel is dat mensen die niet tot een huishouden behoren altijd 1,5 meter afstand tot elkaar houden. Wij raden daarom aan de keuring alleen met noodzakelijke aanwezigen uit te voeren. Kom daarom alleen naar de keuring.

Wat is een Bouwtechnische keuring?

Een Bouwtechnische keuring is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Door deze keuring krijg je op hoofdlijnen een beeld van de bouwkundige staat van de woning en inzage in de kosten om het huis in goede staat te brengen. De kosten worden uitgesplitst in directe kosten, kosten op termijn en woningverbetering. Bekijk hier een voorbeeldrapport.

Extra: de Energiecheck
Bij de Bouwtechnische keuring ontvang je ook een Energiecheck. Daarmee krijg je een indicatie van mogelijkheden om de gekeurde woning energiezuiniger te maken. Zo ben je niet alleen op de hoogte van de bouwkundige staat van de woning, maar weet je ook direct waar energiewinst te behalen is. Bekijk hier een voorbeeldrapport.

 

Nog geen lid? Geen probleem.

E01 - Blauw - Lidmaatschap

 

Ook de Bouwtechnische keuring is speciaal voor onze leden ontwikkeld. Nog geen lid? Geen probleem, lid worden kan tijdens het boeken van de keuring. Het lidmaatschap kost € 29,50 per jaar. Je kunt dan direct profiteren van alle voordelen.

Hoe werkt een Bouwtechnische keuring?

Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis

Kosten Bouwtechnische keuring

Een Bouwtechnische keuring voor een woning en eventuele bijgebouwen van maximaal 450 m3 kost € 319. De woninggrootte is op basis van kubieke meter (m3). Je kunt bijvoorbeeld op Funda zien wat het aantal m3 is van de woning.

Inhoud woning en eventuele bijgebouwenPrijs incl. btw
 0 – 450 m3€ 319
 451 – 700 m3€ 359
 701 – 900 m3€ 409
 901 – 1100 m3€ 456
Voor speciale tarieven en grotere woningen bekijk het volledige kostenoverzicht

Wat krijg je bij onze Bouwtechnische keuring?

Vereniging Eigen Huis
Onafhankelijke experts met NEN17024 certificering
Vereniging Eigen Huis
Uitgebreid en overzichtelijk rapport (voorbeeld)
Vereniging Eigen Huis
Indicatie van energiebesparende maatregelen
Vereniging Eigen Huis
Rapport voldoet aan NHG-normen
Vereniging Eigen Huis
Binnen 48 uur je rapport in huis
Vereniging Eigen Huis
Altijd een expert bij jou in de buurt
De bouwkundige nam alle tijd en was ervaren. Dat geeft vertrouwen. Het rapport laat niets te wensen over. De keuring is echt een aanrader.
Sandra van Everdingen, Amersfoort

Meer lezen

Wat is een Bouwtechnische keuring?

Wat houdt een Bouwtechnische keuring in en hoe gaat een keuring in zijn werk. Keuring uitgelegd

Wat kost een Bouwtechnische keuring?

De kosten voor een Bouwtechnische keuring hangen af van de inhoud van de woning en eventuele bijgebouwen. Bekijk de kosten

Wanneer een Bouwtechnische keuring laten doen?

Een Bouwtechnische keuring van een huis wordt gedaan voor de aankoop of verkoop van een huis. Waarom een keuring