Bouwkundige keuring in Amersfoort

Regio Gooi, Vecht en Eemland

Ben je op zoek naar een professionele bouwkundige keuring in Amersfoort of omgeving? Kies dan voor een keuring van Vereniging Eigen Huis. Al onze bouwkundigen zijn onafhankelijk en gecertificeerd en weten wat er speelt in de buurt.
  • Kennis van de markt in Amersfoort en omgeving
  • Onafhankelijk en professioneel
  • Jouw belangen staan voorop
  • 96% is tevreden over onze keuringen
  • Van keuring tot juridisch advies: je krijgt een totaalpakket

Met onze bouwkundige keuring sta je sterker

Ga je een bestaand huis kopen in Amersfoort of omgeving? Met de Bouwtechnische keuring van Vereniging Eigen Huis wéét je wat je koopt. Je krijgt inzicht in de bouwkundige staat van de woning en eventueel achterstallig onderhoud. Met deze informatie sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs.

Bij nieuwbouw is de oplevering een belangrijk juridisch moment. Het is ook dan verstandig een bouwkundige in te schakelen voor een Opleveringskeuring. Hij inspecteert de woning en komt op voor je belangen.

Kosten van onze bouwkundige keuringen in Amersfoort

Zo werkt een bouwkundige keuring van Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis

Waarom onze bouwkundige keuring

  • Tijdens de bouwtechnische keuring kijken we niet alleen kijken naar gebreken, maar ook naar de staat van het onderhoud. We vinden namelijk dat je recht hebt op een eerlijke inschatting van de kosten. Zo weet je waar je aan toe bent voordat je het huis koopt. Een schilderbeurt kan bijvoorbeeld flink in de papieren lopen.
  • Een bouwkundige van Vereniging Eigen Huis is altijd onafhankelijk. Wanneer je problemen met de bouwer verwacht tijdens de oplevering, is het fijn te weten dat onze bouwkundige opkomt voor jouw belangen.
  • Je kunt altijd bij ons terecht voor informatie over de aan- en verkoop en het onderhoud van je huis. Onze deskundigen staan voor je klaar om vragen te beantwoorden.
vereniging eigen huis

Onze bouwkundigen zijn onafhankelijk en staan aan jouw kant. Ze zijn op de hoogte van de regelgeving in de bouw en beschikken over (regionale) bouwkundige kennis.

 

Ons bouwkundig rapport voldoet aan NHG

Binnen 48 uur na de bouwtechnische keuring ontvang je een uitgebreid bouwkundig rapport dat voldoet aan de voorwaarden van Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Hierin staan onder andere de kosten voor het in goede staat brengen van de woning. Verder worden eventuele kosten voor het verbeteren van de woning opgenomen; denk aan het isoleren van de woning of het vernieuwen van een badkamer. Deze informatie kun je gebruiken in onderhandelingen over de prijs van de woning.

Soms wil de verkopend makelaar meelopen met de bouwkundige keuring. Als de koper daar geen bezwaar tegen heeft, sta ik het toe. Maar ik ben er zelf niet zo happig op. Want sommige makelaars doen alsof zij bouwkunde hebben gestudeerd en vergoelijken gebreken die ik constateer. Bijvoorbeeld scheuren in het metselwerk. Verschillende meningen zijn alleen maar verwarrend voor kopers. Ik maak hen dan duidelijk: ik ben hier voor u, en de makelaar wil het huis verkopen.
Jeroen Talla, bouwkundige Amersfoort en omgeving (Eigen Huis Magazine, maart 2018)

Bouwkundige keuring in Amersfoort of omgeving

Wil je meer weten over de Bouwtechnische keuring of de Opleveringskeuring van Vereniging Eigen Huis? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder.

Bel ons op: 033 450 77 50                      

Openingstijden:
Ma - do 09.00 – 17.30 uur
Vrijdag 09.00 – 16.30 uur

Laat je terugbellen voor een Bouwtechnische keuring of een Opleveringskeuring.

Eigen Huis Bouwkundige Keuring Gooi, Vecht en Eemland, Displayweg 1, 3821 BT Amersfoort. Onze bouwkundige keuringen in Amersfoort en omgeving (regio Gooi, Vecht en Eemland) worden uitgevoerd door zelfstandige bouwkundigen die zijn aangesloten bij Eigen Huis Bouwkundig Advies B.V., 100% dochter van Vereniging Eigen Huis. 

Boek een Bouwtechnische keuring     Boek een Opleveringskeuring