Bouwkundige keuring in Heerhugowaard

Regio Hollands Noorderkwartier

Ga je een woning kopen in Heerhugowaard of omgeving? Kies dan voor de Bouwtechnische keuring van Vereniging Eigen Huis en krijg meer inzicht in de staat van een woning. Zo voorkom je verrassingen en weet je wat je koopt. Al onze bouwkundigen zijn onafhankelijk en gecertificeerd en weten wat er speelt in de buurt. 
  • Kennis van de markt in Heerhugowaard en omgeving
  • Onafhankelijk en professioneel
  • Jouw belangen staan voorop
  • 96% is tevreden over onze keuringen
  • Van keuring tot juridisch advies: je krijgt een totaalpakket

Met onze bouwkundige keuring sta je sterker

Ga je een bestaand huis kopen in Heerhugowaard of omgeving? Met de Bouwtechnische keuring van Vereniging Eigen huis wéét je wat je koopt. Je krijgt inzicht in de bouwkundige staat van de woning en eventueel achterstallig onderhoud. Met deze informatie sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. 

Bij nieuwbouw is de oplevering een belangrijk juridisch moment. Het is verstandig onze bouwkundige in te schakelen voor een Opleveringskeuring. Hij inspecteert de woning en komt op voor je belangen.

Kosten van onze bouwkundige keuringen in Heerhugowaard e.o.

Zo werkt een bouwkundige keuring van Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis

Waarom onze bouwkundige keuring

  • Onze bouwkundige kijkt ook naar de staat van het onderhoud van het huis en wat het kost om achterstallig onderhoud aan te pakken. Zo weet je waar je aan toe bent voordat je het huis koopt. 
  • Onze bouwkundigen zijn onafhankelijk en komen op voor jouw belangen. Heb je het idee dat de bouwer van je nieuwbouwwoning zich niet aan de afspraken heeft gehouden, neem dan alle relevante documenten mee naar de opleveringskeuring. Denk bijvoorbeeld aan de bouwtekeningen en de lijst met meer- en minderwerk. De bouwkundige kan deze punten dan meenemen in het keuringsrapport.
  • Onze bouwkundige keuringen zijn speciaal voor leden. Ben je nog geen lid van Vereniging Eigen Huis, dan kun je tijdens het boeken van de keuring lid worden voor slechts € 30,60 per jaar. 
vereniging eigen huis

Onze bouwkundigen zijn onafhankelijk en staan aan jouw kant. Ze zijn op de hoogte van de regelgeving in de bouw en beschikken over (regionale) bouwkundige kennis.

 

Ons bouwkundig rapport voldoet aan NHG

Na de bouwkundige keuring ontvang je binnen 48 uur een uitgebreid bouwkundig rapport dat voldoet aan de voorwaarden van Nationale Hypotheek Garantie (NHG). In dit rapport staan onder andere de kosten voor het in goede staat brengen van de woning. Blijkt dat de woning niet goed geïsoleerd is of dat de woning energiezuiniger kan? Dan worden deze eventuele kosten ook in het rapport opgenomen.
Helaas laat nog lang niet iedere potentiële koper een bouwtechnische keuring doen. Mensen gaan te veel af op wat een makelaar of verkoper vertelt. Als het huis en de tuin er dan ook leuk uitzien, denken ze al snel dat het wel goed zit. Maar dan blijkt er in de constructieve onderdelen, zoals de vloer en het dak, iets mis te zijn. En de kosten daarvoor zijn vaak heel hoog. Bij navraag blijkt dan dat de makelaar niet eens onder de vloer heeft gekeken.
Jacqueline Kuijper, bouwkundige (Eigen Huis Magazine, jrg. 41 dec 2014)

Bouwkundige keuring in Heerhugowaard of omgeving

Wil je meer weten over de Bouwtechnische keuring of de Opleveringskeuring van Vereniging Eigen Huis? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder.

Bel ons op: 033 450 77 50                      

Openingstijden:
Ma - do 09.00 – 17.30 uur
Vrijdag 09.00 – 16.30 uur

Laat je terugbellen voor een Bouwtechnische keuring of een Opleveringskeuring.

Eigen Huis Bouwkundige Keuring Hollands Noorderkwartier, Stationsplein 99, 1703 WE Heerhugowaard. Onze bouwkundige keuringen in Heerhugowaard en omgeving (regio Hollands Noorderkwartier) worden uitgevoerd door zelfstandige bouwkundigen die zijn aangesloten bij Eigen Huis Bouwkundig Advies B.V., 100% dochter van Vereniging Eigen Huis.

Boek een Bouwtechnische keuring     Boek een Opleveringskeuring