Bouwkundige keuring in Leeuwarden

Regio Friesland

Ben je op zoek naar een bouwkundige keuring in Leeuwarden en omgeving, dan staat Vereniging Eigen Huis voor je klaar. Onze onafhankelijke, gecertificeerde bouwkundigen weten wat er speelt in de regio. Zij inspecteren de woning en komen op voor je belangen. Daardoor sta jij sterker bij de onderhandelingen over de prijs. 
  • Kennis van de markt in Leeuwarden en omgeving
  • Onafhankelijk en professioneel
  • Jouw belangen staan voorop
  • 96% is tevreden over onze keuringen
  • Van keuring tot juridisch advies: je krijgt een totaalpakket

Met onze bouwkundige keuring in Leeuwarden sta je sterker

Ga je een bestaand huis kopen in Leeuwarden of omgeving? Je wilt niet voor verrassingen komen te staan. Met de Bouwtechnische keuring van Vereniging Eigen huis wéét je wat je koopt. Je krijgt inzicht in de bouwkundige staat van de woning en in eventueel achterstallig onderhoud. Zo sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. 

Ook als je een nieuwbouwwoning koopt, is het verstandig een bouwkundige in te schakelen voor de oplevering. De oplevering is een belangrijk juridisch moment. Tijdens de Opleveringskeuring inspecteert de bouwkundige de woning en komt hij op voor jouw belangen. 

Kosten van onze bouwkundige keuringen in Leeuwarden e.o.

Zo werkt een bouwkundige keuring van Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis

Waarom onze bouwkundige keuring

  • Tijdens de bouwtechnische keuring kijken we niet alleen kijken naar gebreken, maar ook naar de staat van het onderhoud. We vinden namelijk dat je recht hebt op een eerlijke inschatting van de kosten. Zo weet je waar je aan toe bent voordat je het huis koopt. Een schilderbeurt kan bijvoorbeeld flink in de papieren lopen.
  • Een bouwkundige van Vereniging Eigen Huis is altijd onafhankelijk. Wanneer je problemen met de bouwer verwacht tijdens de oplevering, is het fijn te weten dat onze bouwkundige opkomt voor jouw belangen.
  • Je kunt altijd bij ons terecht voor informatie over de aan- en verkoop en het onderhoud van je huis. Onze deskundigen staan voor je klaar om vragen te beantwoorden.
  • Onze bouwkundige keuringen zijn speciaal voor leden. Ben je nog geen lid van Vereniging Eigen Huis, dan kun je tijdens het boeken van de keuring lid worden voor slechts € 30,60 per jaar. 
vereniging eigen huis

Onze bouwkundigen zijn onafhankelijk en staan aan jouw kant. Ze zijn op de hoogte van de regelgeving in de bouw en beschikken over (regionale) bouwkundige kennis.

 

Ons bouwkundig rapport voldoet aan NHG

Na de bouwtechnische keuring in Leeuwarden ontvang je binnen 48 uur een uitgebreid bouwkundig rapport. Dit rapport voldoet aan de voorwaarden van Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Hierin staan onder andere de kosten voor het in goede staat brengen van de woning. Ook worden eventuele kosten voor het verbeteren van de woning hierin opgenomen; denk aan het energiezuiniger maken van de woning of het vernieuwen van de keuken. De informatie in dit bouwkundig rapport kun je gebruiken bij de onderhandelingen over de prijs van de woning.  

Ik zie vaak problemen met platte daken. Bewoners zien die niet omdat ze daar niet makkelijk bij komen. En buitenschilderwerk wordt vaak te laat aangepakt. Meestal zijn eerst herstelmaatregelen nodig voordat geschilderd kan worden. Verder zit op de cv-installatie voor algemeen gebruik meestal geen onderhoudscontract. Als regelmatig onderdelen moeten worden vervangen, loopt dat in de kosten.
Sjoerd de Jong, bouwkundige (Eigen Huis Magazine, jrg. 42 okt 2015)

Bouwkundige keuring in Leeuwarden of omgeving

Wil je meer weten over de Bouwtechnische keuring of de Opleveringskeuring van Vereniging Eigen Huis? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder.

Bel ons op: 033 450 77 50                      

Openingstijden:
Ma - do 09.00 – 17.30 uur
Vrijdag 09.00 – 16.30 uur

Laat je terugbellen voor een Bouwtechnische keuring of een Opleveringskeuring.

Eigen Huis Bouwkundige Keuring Friesland, François Haverschmidtwei 2, 8914 BC Leeuwarden. Onze bouwkundige keuringen in Leeuwarden en omgeving (regio Friesland) worden uitgevoerd door zelfstandige bouwkundigen die zijn aangesloten bij Eigen Huis Bouwkundig Advies B.V., 100% dochter van Vereniging Eigen Huis. 

Boek een Bouwtechnische keuring     Boek een Opleveringskeuring