Bouwkundige keuring in Sittard

Regio Limburg

Ga je een woning kopen in Sittard of omgeving? Kies dan voor de Bouwtechnische keuring van Vereniging Eigen Huis en krijg meer inzicht in de staat van een woning. Daarmee voorkom je verrassingen en weet je wat je koopt. Al onze bouwkundigen zijn onafhankelijk en gecertificeerd en weten wat er speelt in de buurt. 
  • Kennis van de markt in Sittard en omgeving
  • Onafhankelijk en professioneel
  • Jouw belangen staan voorop
  • 96% is tevreden over onze keuringen
  • Van keuring tot juridisch advies: je krijgt een totaalpakket

Met onze bouwkundige keuring in Sittard sta je sterker

Ga je een bestaand huis kopen in Sittard of omgeving? Je wilt niet voor verrassingen komen te staan. Met de Bouwtechnische keuring van Vereniging Eigen huis wéét je wat je koopt. Door inzicht te krijgen in de bouwkundige staat van de woning en in eventueel achterstallig onderhoud, sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. 

Ook bij de oplevering van je nieuwbouwwoning is het verstandig een bouwkundige in te schakelen. De oplevering is een belangrijk juridisch moment. Tijdens de Opleveringskeuring inspecteert de bouwkundige de woning en komt hij op voor jouw belangen.

Kosten van onze bouwkundige keuringen in Sittard e.o.

Zo werkt een bouwkundige keuring van Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis

Waarom onze bouwkundige keuring

  • Onze bouwkundigen zijn onafhankelijk en komen op voor jouw belangen. Heb je het idee dat de bouwer van je nieuwbouwwoning zich niet aan de afspraken heeft gehouden, neem dan alle relevante documenten mee naar de opleveringskeuring. Denk bijvoorbeeld aan de bouwtekeningen en de lijst met meer- en minderwerk. De bouwkundige kan deze punten dan meenemen in het keuringsrapport.
  • We hebben een uitgebreid netwerk aan bouwkundigen door het hele land. Zij leveren hoge kwaliteit en worden regelmatig gecontroleerd.
vereniging eigen huis

Onze bouwkundigen zijn onafhankelijk en staan aan jouw kant. Ze zijn op de hoogte van de regelgeving in de bouw en beschikken over (regionale) bouwkundige kennis.

 

Ons bouwkundig rapport voldoet aan NHG

Binnen 48 uur na de Bouwtechnische keuring ontvang je een uitgebreid bouwkundig rapport dat voldoet aan de voorwaarden van Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Hierin staan onder andere de kosten voor het in goede staat brengen van de woning. Verder worden eventuele kosten voor het verbeteren van de woning opgenomen; denk aan het isoleren van de woning of het vernieuwen van een badkamer. Deze informatie kun je gebruiken in onderhandelingen over de prijs van de woning.  
Ik zie bij opleveringskeuringen soms gebreken die ik onbegrijpelijk vind. Bijvoorbeeld dat een bouwer in de badkamer bij een wastafel de kraan pal voor een stopcontactdoos heeft geplaatst. Dan vraag ik me af: heeft echt niemand dat gezien? Zo’n fout had al eerder in het bouwproces rechtgetrokken moeten worden. Naderhand herstellen kost een bouwer veel geld: de installateur moet het tegelwerk afbreken en leidingen omleggen. Waarschijnlijk hoopt een bouwer dat hij ermee wegkomt tijdens de oplevering.
Luc Mevissen, bouwkundige (Eigen Huis Magazine, jrg. 45 nov 2018)

Bouwkundige keuring in Sittard of omgeving

Wil je meer weten over de Bouwtechnische keuring of de Opleveringskeuring van Vereniging Eigen Huis? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder.

Bel ons op: 033 450 77 50                      

Openingstijden:
Ma - do 09.00 – 17.30 uur
Vrijdag 09.00 – 16.30 uur

Laat je terugbellen voor een Bouwtechnische keuring of een Opleveringskeuring.

Eigen Huis Bouwkundige Keuring Limburg, Stationsplein 1, 6131 AS Sittard. Onze bouwkundige keuringen in Sittard en omgeving (regio Limburg) worden uitgevoerd door zelfstandige bouwkundigen die zijn aangesloten bij Eigen Huis Bouwkundig Advies B.V., 100% dochter van Vereniging Eigen Huis.

Boek een Bouwtechnische keuring     Boek een Opleveringskeuring