Collectieve Inkoop Energie

Collectieve Inkoop Energie

Helaas is de huidige energiemarkt nog steeds erg onvoorspelbaar waardoor we voorlopig nog geen veiling kunnen organiseren. Je kunt je wel alvast inschrijven, dan komen we binnenkort bij je terug met een update over deze veiling. We blijven ons best doen om je zo snel mogelijk weer een scherp energieaanbod te kunnen doen, zoals je van ons gewend bent. 

Schrijf je alvast in

Waarom de Collectieve Inkoop Energie?

Wij willen de woonlasten voor huiseigenaren betaalbaar houden en vinden dat iedereen recht heeft op scherpe tarieven voor gas en groene stroom. Daarom organiseert Vereniging Eigen Huis sinds 2009 de Collectieve Inkoop Energie samen met haar partner iChoosr, specialist in groepsaankopen.

Helaas is de huidige energiemarkt nog steeds erg onvoorspelbaar waardoor we voorlopig nog geen veiling kunnen organiseren. Je kunt je wel alvast inschrijven, dan komen we binnenkort bij je terug met een update over deze veiling. We blijven ons best doen om je zo snel mogelijk weer een scherp energieaanbod te kunnen doen, zoals je van ons gewend bent. 

Schrijf je alvast in

Actueel
Stijging energietarieven, wat is er aan de hand?

Miljoenen huishoudens krijgen te maken met energieprijzen die hard omhoog gaan. Zowel huishoudens met een variabel energiecontract als ook met een aflopend vast contract krijgen hiermee te maken.

Lees meer

Hoe werkt de Collectieve Inkoop Energie?

1. Schrijf je in

Alle huishoudens in Nederland kunnen zich gratis en vrijblijvend online inschrijven.

2. Veiling

Wij organiseren een veiling voor energieleveranciers die aan onze kwaliteitseisen voldoen. Het beste bod wint.

3. Persoonlijk aanbod

Je ontvangt een persoonlijk aanbod voor gas en groene stroom. Je beslist zelf of je dit aanbod accepteert. Iedereen kan meedoen, ook als je huidige energiecontract nog niet is afgelopen.

4. Overstappen

Als je het aanbod accepteert, ontvang je een bevestiging waarna de bedenktijd van 14 dagen ingaat. Je nieuwe energieleverancier zegt je huidige contract op, de overstap wordt dus volledig voor je geregeld. 

Veelgestelde vragen

Wie kan meedoen aan de Collectieve Inkoop Energie?

Iedereen kan meedoen aan de Collectieve Inkoop Energie. Hoe meer mensen deelnemen, hoe sterker we staan. Je kunt je ook vrijblijvend inschrijven als je nog geen lid bent van Vereniging Eigen Huis. Meedoen is ook mogelijk als je een woning huurt, of als je energiecontract nog niet is afgelopen. Je kan alleen meedoen als je beschikt over een e-mailadres.

Is inschrijven echt vrijblijvend?
Ja, de inschrijving is vrijblijvend. Na afloop van de veiling ontvang je een e-mail met een link naar je persoonlijk aanbod. Dit aanbod is gebaseerd op je persoonlijke situatie. Je bepaalt zelf of je van het aanbod gebruikmaakt.
Ik weet niet hoeveel energie ik verbruik. Zijn er gemiddelde verbruikscijfers beschikbaar?

Op de inschrijfpagina kun je aanvinken dat je niet weet hoeveel energie je verbruikt. Als je dat doet, kun je je woonsituatie aangeven. Wij schatten je jaarverbruik. Deze gegevens kun je achteraf wijzigen.

Op je persoonlijk aanbod zie je de jaarlijkse kosten op basis van het door jou ingevulde verbruik. Door je echte verbruik in te vullen, wordt het aanbod gebaseerd op je situatie.

Bij welk verbruik wordt de besparing interessant?
Voor ieder type verbruiker is een forse besparing op de levertarieven van gas en elektriciteit te behalen. Natuurlijk is dit sterk afhankelijk van het tarief dat je op dit moment betaalt. Door je in te schrijven en exact in te vullen hoeveel je nu verbruikt, krijg je na de veiling een aanbod dat is gebaseerd op je persoonlijke verbruik. Zo zie je direct het verschil in jaarkosten en kun je eenvoudig bepalen of het voor jou loont om over te stappen naar een ander energiecontract.
Waarom wordt de Collectieve Inkoop Energie georganiseerd?

Overstappen is veilig, heel makkelijk en het scheelt je altijd geld. Toch zijn veel Nederlandse huishoudens nog nooit overgestapt. 

Daarom organiseert Vereniging Eigen Huis sinds 2009 de Collectieve Inkoop Energie, samen met haar partner iChoosr, specialist in groepsaankopen. Door samen interesse te tonen in een nieuw energiecontract, krijgen we een scherpe prijs met goede voorwaarden. Inmiddels hebben we achtendertig edities van de Collectieve Inkoop Energie georganiseerd en hebben al ruim 800.000 huishoudens gebruik gemaakt van het aanbod. Zij bespaarden gemiddeld € 300 per jaar. 

Gebruikmaken van het aanbod kost slechts enkele minuten van je tijd en wij regelen de rest. Zo wordt overstappen een fluitje van een cent.

Hoe weet ik of het aanbod aantrekkelijk is?
Wij vergelijken de uitkomsten van onze Collectieve Inkoop Energie continu met tarieven die elders worden geboden voor een vergelijkbaar product en steeds weer blijkt dat onze aangeboden tarieven zeer scherp zijn. Tijdens eerdere edities hebben we tussen de 24 % en 49 % korting behaald vergeleken met de tarieven in de markt. Bovendien kun je in een paar minuten een keuze maken en wordt de overstap volledig geregeld. Zo wordt overstappen een fluitje van een cent en weet je zeker dat je goed zit. 

Dit vinden anderen van de Collectieve Inkoop Energie

Vereniging Eigen Huis

Marco Hofman

star star star star star
'Ik word volledig ontzorgd door VEH die voor mij de beste prijs en voorwaarden onderhandelen met beschikbare leveranciers.'
Vereniging Eigen Huis

Kees Sevenhoven

star star star star star
'Doe al vele jaren mee. Destijds durfde ik de stap te doen omdat VEH het gehele traject regelde. Nooit problemen geweest en uiteraard aanzienlijk bespaard op de kosten.'
Vereniging Eigen Huis

Kim van Spaendonk

star star star star star_half
'De overstap ging moeiteloos, het kostte mij zelf geen energie (letterlijk en figuurlijk).'

Lees meer over de Collectieve Inkoop Energie

Voor iedereen

Ja, echt iedereen kan gratis en vrijblijvend meedoen aan de Collectieve Inkoop Energie, ook als je huidige contract nog niet is afgelopen. Kan ik meedoen?

Fabels over overstappen

Veel mensen zien overstappen naar een andere energieleverancier als lastig en tijdrovend. We hebben de fabels over overstappen op een rij gezet. Lees 5 fabels

Waarom we dit doen

Wij willen de woonlasten betaalbaar houden. Iedereen heeft recht op scherpe tarieven voor gas en groene stroom.   Lees meer

Over de veiling

Om scherpe tarieven voor gas en groene stroom te krijgen, organiseren we een veiling waar energieleveranciers aan mee kunnen doen. Zo werkt het