
Met de Collectieve Inkoop Zonnepanelen koop je goede zonnepanelen voor een scherpe prijs en met lange garantie. Wij doen het uitzoekwerk, wel zo makkelijk! Schrijf je in en ontvang vrijblijvend een aanbod op maat.
De leverancier van zonnepanelen met de scherpste prijs voor een compleet zonnepanelensysteem wint de veiling.
Gecertificeerde installateurs installeren het zonnepanelensysteem. Na installatie wek je direct groene stroom op. Zo verdien je de aanschaf van je zonnepanelen vanzelf terug.
Ondanks de lockdown werken de installateurs gewoon door. Zij volgen strikt het protocol 'Samen Veilig Doorwerken' dat is afgestemd met de overheid.
Ja, dat kan. De gegevens die je invult bij inschrijving worden gebruikt om een persoonlijk aanbod te berekenen. Dit persoonlijke aanbod ontvang je per mail. Hierna kun je de gegevens wijzigen via de knop 'Bekijk uw gegevens'.
Na opslaan van de nieuwe gegevens keer je terug naar je persoonlijke aanbod. Het aanbod wordt automatisch aangepast.
Je komt pas in aanmerking voor btw-aftrek als je aan het volgende voldoet:
Maak gebruik van het Btw-stappenplan als hulpmiddel bij het teruggave proces.
Let op: heb je al eerder zonnepanelen aangeschaft en btw verrekend? Dan heb je mogelijk recht op een lagere teruggave. In bepaalde situaties krijg je de btw helemaal
niet terug. Lees hier meer over de btw teruggave bij extra zonnepanelen.
Ja, dat kan. Je heeft wel toestemming nodig van de Vereniging van Eigenaars (VvE). Bij inschrijving voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen kun je aangeven dat je lid bent van een VvE. Een VvE heeft twee opties:
1. De VvE schaft een zonnepanelensysteem aan dat aangesloten wordt op de hoofdmeter van de VvE. De opgewekte energie kan gesaldeerd worden met het verbruik van de energie in de gedeelde ruimtes. Hiervoor is één inschrijving nodig.
2. Individuele leden van de VvE kunnen hun eigen zonnepanelensysteem aanschaffen en deze laten aansluiten op hun eigen meter. In dit geval schrijven de leden die zonnepanelen willen zich ieder voor zich in.
Helaas kun je als VvE niet gezamenlijk meedoen. De stroom van een zonnepanelensysteem op het dak van een VvE kan (nog) niet gesaldeerd worden met het verbruik van meerdere individuele bewoners van de VvE.
Of een dak geschikt is voor zonnepanelen hangt af van een aantal factoren. Een dak moet voldoen aan de volgende voorwaarden:
Het volgende geldt voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen:
Ja, dat kan. Omdat hier kosten aan zijn verbonden, is het raadzaam eerst je dak aan te pakken.
Op een plat dak zijn zonnepanelen eenvoudig te verplaatsen; de panelen zijn niet vastgemaakt aan het dak, maar blijven door ballast op hun plaats. Op een schuin dak is verplaatsen lastiger; de panelen moeten losgemaakt worden van de bevestigingshaken en de haken moeten worden verwijderd.
Als de leverancier die de panelen geïnstalleerd heeft de verplaatsing uitvoert, blijft de garantie van kracht.
Je energieleverancier berekent jaarlijks hoeveel stroom je hebt verbruikt en hoeveel stroom je zonnepanelen hebben opgewekt. Dit wordt tegen elkaar weggestreept. Het tegen elkaar wegstrepen heet salderen en is geldig tot 2023.
Vanaf 1 januari 2023 wordt de salderingsregeling afgebouwd. Het voordeel dat huishoudens ontvangen op hun energiebelastingen, in ruil voor het terugleveren aan het net, wordt elk jaar 9% minder. Dat is gunstiger dan de 11% die Minister Wiebes in een eerder plan presenteerde. De terugverdientijd en het rendement van zonnepanelen blijft hiermee aantrekkelijk. Vanaf 2031 ontvangen zonnepanelenbezitters alleen nog een vergoeding voor de teruggeleverde stroom.
De regeling geldt voor huidige en toekomstige zonnepanelenbezitters. De verwachting is dat consumenten die nu al zonnepanelen hebben, of deze voor 2023 aanschaffen, de investering in 7 jaar terugverdienen. Voor consumenten die na 2022 zonnepanelen kopen, zal de terugverdientijd waarschijnlijk langer zijn. Lees hier meer >
Aanmelden bij Netbeheerder
Wil je salderen, dan moet je dit melden bij je netbeheerder via www.energieleveren.nl. De netbeheerder kijkt of je elektriciteitsmeter geschikt is voor salderen en zorgt eventueel voor vervanging. Dit is kosteloos. De netbeheerder regelt met jouw energieleverancier de verwerking in de afrekening.