Voor VvE'sContact
BackDiensten

Eigen Huis Vrienden- en Familiehypotheek

Een hypotheek kun je afsluiten bij een bank, maar ook bij je ouders, andere familie of vrienden. Dat heeft meerdere voordelen. Wel is het belangrijk duidelijke afspraken te maken. Dat doe je met de Eigen Huis Vrienden- en Familiehypotheek.

Neem contact met mij op
  • Bepaal onderling voorwaarden en hypotheekbedrag

  • Duidelijke afspraken en goed vastgelegd

  • Met of zonder begeleiding van hypotheekadviseur

vrouwen met telefoons aan tafel

Wat is een vrienden- of familiehypotheek?

Een vrienden- of familiehypotheek is hetzelfde als een gewone hypotheek, alleen wordt (een deel van) het geld niet geleend van een bank maar van een familielid of vriend. Onderling bepaal je de voorwaarden van de lening, zoals het te lenen bedrag, de rente, de looptijd en de manier van aflossing. Voordeel is dat geldgever en geldnemer elkaar goed kennen en op een heel andere manier afspraken kunnen maken over de hypotheeklening. Ouders kunnen zo hun kind helpen bij de aankoop van een woning. Maar bijvoorbeeld ook bij het financieren van een verbouwing of de verduurzaming van de woning.

Eigen Huis Vrienden- en Familiehypotheek

Als je een vrienden- of familiehypotheek afsluit, is het belangrijk duidelijke afspraken te maken en deze goed vast te leggen. Dat kan alleen best ingewikkeld zijn. Gelukkig krijg je hierbij hulp met de Eigen Huis Vrienden- en Familiehypotheek. Hoevéél hulp bepaal je zelf. De twee mogelijke opties staan hieronder uitgelegd.

Optie 1: regel het zelf met ons online dashboard

Heb je al een goed beeld van hoe je de hypotheek wilt vormgeven? Voorkom de administratieve rompslomp die bij een onderlinge hypotheek hoort met het Eigen Huis Vrienden- en Familiehypotheek Dashboard. Hierin kun je samen met de geldgever de lening vastleggen en beheren. Je vult onder andere de hoogte van de lening, looptijd en rentepercentage in. Het dashboard berekent het maandelijks af te lossen bedrag. Daarna wordt de leningsovereenkomst opgemaakt. Je kiest zelf of je deze bij de notaris laat passeren. Ons dashboard ondersteunt je bij zaken als het doorvoeren van extra aflossingen of het aanmaken van jaaropgaven. Het Eigen Huis Vrienden- en Familiehypotheek Dashboard wordt ondersteund door onze partner Jens.

TarievenPrijs incl. btw
Eenmalige administratiekosten€ 299
Jaarlijkse administratiekosten€ 79
Optioneel: passeren hypotheekakte via Nationale Notaris€ 625

Optie 2: hypotheekadvies

Heb je behoefte aan hypotheekadvies? Bijvoorbeeld over de beste samenstelling van de hypotheek? Of over hoe het zit met overlijden, arbeidsongeschiktheid of werkloosheid? Hiervoor kun je terecht bij onze hypotheekadviseurs. Zij helpen alles goed te regelen, of het nu gaat om een grote of een kleine lening.

TarievenPrijs incl. btw
Advies Vrienden- en Familiehypotheekvanaf € 1398*
In combinatie met andere hypotheekvormvanaf € 2043*
Eenmalige administratiekosten€ 299
Jaarlijkse administratiekosten€ 79

*Deze bedragen zijn exclusief notariskosten

Uitleg dienstverlening en kosten (pdf), 69.6KB

Download

Download

Algemene voorwaarden (pdf), 117.6KB

Algemene voorwaarden Eigen Huis Vrienden- en Familiehypotheek

Download

Download

Interesse in Eigen Huis Vrienden- en Familiehypotheek?

Neem dan contact met ons op voor een gratis en geheel vrijblijvend intakegesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we welke optie het beste bij jou past en helpen we je verder op weg.

Neem contact met mij op

Veelgestelde vragen

Meer handige diensten

Huis kopen? Neem een KoopcoachEigen Huis Hypotheekadvies

Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenSpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen
VEH
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggen
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube