Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackBezichtigen en bieden

Waarde indicatie huis: hoe doe je dat?

Heb je een huis op het oog en ben je van plan een bod uit te brengen, dan is het goed te onderzoeken of de vraagprijs wel reëel is. Of wil je weten wat je huidige woning waard is? Het achterhalen van de woningwaarde kan op 5 manieren.

man en vrouw kijken door raam van koophuis

1. Buurtonderzoek

Een buurtonderzoek kan helpen een beeld te krijgen van de waarde van een huis. Kijk bijvoorbeeld op Funda naar de prijzen van vergelijkbare woningen of van woningen in dezelfde buurt. Zo zie je direct hoelang de huizen al te koop staan. 

2. Aanvraag bij Kadaster

Het Kadaster registreert en verstrekt verkoopgegevens van alle Nederlandse huizen. Zo kun je bijvoorbeeld (tegen betaling) de laatste verkoopprijs van een huis opvragen of de verkoopprijs van huizen in hetzelfde postcodegebied. 

3. Rapport van Calcasa

Een andere mogelijkheid is online een waarde indicatie aanvragen bij Calcasa. Dit databedrijf baseert de waardebepaling van een huis op 25 gerealiseerde woningtransacties in de straat en buurt. Na het invoeren van een aantal woninggegevens, ontvang je na betaling binnen enkele minuten een rapport met een betrouwbare indicatie van de actuele woningwaarde. Als lid van Vereniging Eigen Huis krijg je korting op een waardebepaling van Calcasa. 

Vraag een Calcasa-rapport op

4. WOZ-waardeloket

Via het online WOZ-waardeloket kun je gemakkelijk en kosteloos WOZ-waarden van vergelijkbare woningen opvragen en toetsen. Er is wel een maximum gesteld aan het aantal WOZ-waarden dat je binnen een bepaalde tijdsperiode mag opvragen. Inmiddels zijn de WOZ-waarden van woningen van alle gemeenten raadpleegbaar in het WOZ-waardeloket. Je kunt een WOZ-waarde ook altijd bij de gemeente zelf opvragen.

5. Taxatie

Wil je meer zekerheid over de waarde van een woning, dan kun je ook een taxatie laten uitvoeren. Als lid van Vereniging Eigen Huis krijg je korting op een taxatie bij NTS. Een lokale taxateur die bekend is met de plaatselijke markt voert de taxatie uit. 

Lees meer over een taxatie door NTS

Onze diensten bij het kopen van een huis

 • Waardebepaling Calcasa

  Direct een indicatie van de waarde van een huis voor maar € 17,95.

  Vraag waardebepaling aan
 • Nog even dit...

  • Juridisch, financieel en bouwkundig advies

  • Hulp bij (ver)koop van je woning

  • Wij komen op voor jouw belangen

  Word lid

  voor {price} per jaar

  Man en vrouw lopen met verhuisdozen voordeur uit.

  Tags

  BesparenFinanciënKopenKopen-BiedenStarter

  Ook interessant

  Hoe bepaal je het openingsbod?Bieden op een huis: waarover kun je onderhandelen?E-book 'Kopen'

  Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

  Direct naar

  OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

  Magazine

  Magazine
  PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
  facebookinstagramlinkedintwitteryoutube