Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackHypotheekadvies bestaand...

Hypotheken vergelijken

Wie een hypotheek vergelijkt, moet niet alleen kijken naar de maandlasten, maar ook naar de voorwaarden van de hypotheek.

man laat tablet zien aan vrouw

Let dus niet alleen op de hoogte van bijvoorbeeld de hypotheekrente, maar ook op de mogelijkheden om de hypotheek mee te nemen bij verhuizing. Een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie kan ook de moeite waard zijn. Maak je eigen vergelijking of maak een overzicht samen met je hypotheekadviseur.

Hoe selecteer je op maandlasten?

Om maandlasten van hypotheken te vergelijken, is het belangrijk de uitgangspunten gelijk te houden bij iedere hypotheekberekening die je maakt (of laat maken door je hypotheekadviseur). Voor een goed resultaat is het belangrijk dat je kloppende getallen gebruikt en je vergelijking overzichtelijk houdt. Alleen op die manier kun je de netto maandlasten van verschillende aanbiedingen goed naast elkaar leggen en een correcte vergelijking maken van de verschillende aangeboden hypotheken.

De netto maandlast van een hypotheek wordt bepaald door de:

Hypotheekrente (pdf)

Hoe selecteer je op voorwaarden?

Een hypotheek sluit je veelal voor langere tijd af en kan een van de belangrijkste investeringen van je leven zijn. In de tussentijd kan je situatie veranderen. Goede voorwaarden zijn juist dan belangrijk. Het is fijn om te weten wat er precies gebeurt met je hypotheek wanneer je situatie veranderd. Let dus goed op de voorwaarden wanneer je hypotheken gaat vergelijken. Het is handig om van tevoren te bedenken welke voorwaarden je belangrijk vindt voor jouw hypotheek.

De belangrijkste voorwaarden zijn:

  • Verhuiscondities
  • Extra geld opnemen via de hypotheek
  • Vervroegd aflossen
  • Automatisch aanpassen van de risicoklasse
Lees meer over hypotheekvoorwaarden

Hypotheek met of zonder NHG?

Als je hypotheken gaat vergelijken is het belangrijk om te bedenken of je wel of geen Nationale Hypotheek Garantie (NHG) wil. Wanneer je een woning koopt in 2023 met een woningwaarde van maximaal € 405.000 kun je kiezen om een hypotheek met NHG te sluiten. Dit kost 0,6 % over de totale hypotheeksom.

Hier krijg je een lage NHG-rente voor terug en bovendien is NHG een vangnet. De hypotheekverstrekker krijgt namelijk de garantie dat de hypotheekschuld wordt terugbetaald als jij dat niet meer kunt doen. Bijvoorbeeld wanneer je gaat scheiden, arbeidsongeschikt raakt, je partner overlijdt of bij werkloosheid. Bij het vergelijken van hypotheken is het dus belangrijk om naar de NHG te kijken. Kijk ook naar de andere voorwaarden om het volledige plaatje van een hypotheek te zien.

Behoefte aan deskundig hypotheekadvies?

Hypotheken kloppend en overzichtelijk naast elkaar zetten kan een heel karwei zijn. Professioneel hypotheekadvies kan een uitkomst bieden. De onafhankelijke hypotheekadviseurs van Vereniging Eigen Huis kijken naar zowel je maandlasten als je voorwaarden en helpen je met vakkundig advies bij het afsluiten van je hypotheek. Zo weet je zeker weet dat je de hypotheek krijgt die het beste bij jou past voor nu en in de toekomst.

Maak een afspraak

Overzicht hypotheekrente

Wil je weten wat bij jouw bank de hypotheekrente is? Wij hebben overzicht van de actuele hypotheekrente per geldverstrekker.

Bekijk het overzicht
grachtenpanden

Tags

HypotheekKopenKopen-Hypotheek

Ook interessant

Hypotheek berekenenE-book 'Financieren'Onze diensten

Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube