NTS taxatie

Taxatie van NTSOm een hypotheek voor een huis aan te kunnen vragen, moet u het laten taxeren. Zonder taxatierapport kunt u zelfs geen NHG-hypotheek krijgen. Het rapport moet voldoen aan alle eisen. Bij NTS is dat het geval.

Er zijn 2 soorten taxaties mogelijk. Een gevalideerde taxatie en een ongevalideerde taxatie.

Voor een hypotheekaanvraag is een gevalideerd taxatierapport nodig. Voor een waardevaststelling, of bij bezwaar tegen een WOZ-beschikking, is een ongevalideerde taxatie voldoende. Ook in andere situaties volstaat een ongevalideerd rapport.

Een gevalideerde taxatie wordt gevalideerd door het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI). Alle geldverstrekkers accepteren een NWWI-taxatierapport.

Marktwaarde weten voordat de bedenktijd is verstreken

In sommige regio’s liggen de koopsommen van woningen hoger dan de vraagprijzen. U kunt zich afvragen of dit reëel is en of u hiervoor een passende hypotheek kunt krijgen. 

U wilt dus eigenlijk voordat de wettelijke bedenktijd is afgelopen weten wat de waarde van de woning is en de woning met spoed laten taxeren.

Voor een bedrag van € 75 extra kan NTS met spoed een taxatie laten uitvoeren. U ontvangt voor de bedenktijd is afgelopen een taxatierapport of in ieder geval alvast de getaxeerde marktwaarde. Op het aanvraagformulier kan dit onder het kopje Spoed aanvragen.

Voorwaarden 

Gevalideerd

Bij een gevalideerde taxatie heeft de taxateur zijn rapport laten beoordelen door het NWWI (het Nederlands Woning Waarde Instituut). Dit instituut beoordeelt of de taxateur en het rapport aan de vastgestelde richtlijnen voldoen. Zodra het taxatierapport is goedgekeurd krijgt het rapport een unieke code en kan de taxateur zonder toestemming van het instituut het rapport niet meer aanpassen. Bij een hypotheekaanvraag stuurt het instituut het rapport direct naar de acceptatie-afdeling van de geldverstrekker.

  Kosten Aanvragen
 Leden € 296,95 Nu een taxatie aanvragen
 Niet-leden € 360 Nu een taxatie aanvragen

Genoemde tarieven zijn inclusief btw en NWWI-validatiekosten ad € 42,35, maar exclusief aanvullende verschotten en kadasterkosten

Als u twijfelt over welk rapport u moet aanvragen, kunt u bellen met NTS: (026) 352 88 40. Mailen kan ook: via info@dnts.nl krijgt u antwoord op al uw vragen.

Bekijk een voorbeeldrapport

Ongevalideerd

Voor bijvoorbeeld: verkoopbeslissing, waardevaststelling, onderbouwing WOZ-bezwaar. U kunt een ongevalideerde taxatie aanvragen in de volgende situaties:

  • U wilt de marktwaarde van de woning weten omdat u overweegt het huis te verkopen
  • De eigenaar van de woning is overleden en u heeft een waardevaststelling nodig voor de afhandeling van de nalatenschap
  • U wilt bezwaar maken tegen een WOZ-beschikking
  • Bij echtscheiding
  Kosten Aanvragen
 Leden € 265 Nu een taxatie aanvragen
 Niet-leden € 313  Nu een taxatie aanvragen

Alle genoemde tarieven zijn inclusief BTW, maar exclusief aanvullende verschotten en kadasterkosten.

Als u twijfelt over welk rapport u moet aanvragen, kunt u bellen met NTS: (026) 352 88 40. Mailen kan ook. Via info@dnts.nl krijgt u antwoord op uw vragen.

Voordelen van een taxatie door NTS

  • Vaste prijs
  • Uw taxatie snel geregeld
  • Gecertificeerde taxateurs bekend met de omgeving van uw huis
  • Taxatierapporten geaccepteerd door iedere geldverstrekker en NHG
  • Extra voordeel voor klanten die een hypotheek afsluiten via de Eigen Huis Hypotheekservice is dat zij vooraf een indicatie kunnen krijgen van de werkelijke waarde van het huis dat ze op het oog hebben

Kosten van een NTS taxatie
Voorwaarden NTS taxatie