Hoeveel kan ik lenen?

Het bedrag dat u kunt lenen voor de financiering van een bestaande woning, hangt onder meer af van uw inkomen en de kosten van de bestaande woning. Maar ook toekomstplannen en eventuele financiële verplichtingen spelen mee. 

Maximale hypotheek

De hypotheek en eigen geld moeten samen genoeg zijn om niet alleen de koopsom, maar ook de bijkomende kosten te betalen.

Bereken hoeveel u maximaal kunt lenen

Wat u maximaal kunt lenen en wat u wilt lenen hoeft niet hetzelfde te zijn. Hoe berekent u hoeveel hypotheek u nodig heeft voor het huis dat u wilt kopen? Welke regels hanteren geldverstrekkers? Komt u in aanmerking voor financiële hulp? Bekijk de regels voor hypotheekverstrekking ›

Hypotheekadviseurs van Vereniging Eigen Huis

Hoewel er steeds meer regels en minder keuzemogelijkheden zijn rond de financiering van een huis, valt er nog genoeg te beslissen. De hypotheekadviseurs van Vereniging Eigen Huis helpen u daarbij. Onafhankelijk, kritisch en altijd met uw belang op de eerste plaats.

Maak een afspraak

Meer adviseurs

Wilt u meer keuze in financieel adviseurs? Advieskeuze biedt een overzicht van adviseurs door heel Nederland met handige reviews.

Kies uw financieel adviseur

Hypotheekrente

Wat is de actuele hypotheekrentestand? Kijk en vergelijk de hypotheekrentes van diverse aanbieders

Veelgestelde vragen

Kan ik de kosten koper meefinancieren in mijn hypotheek?
Hoeveel kan ik lenen?
Wat is de maximale hypotheek op basis van de waarde van de woning?