Hoeveel kan ik lenen?

Het bedrag dat je kunt lenen voor de financiering van een bestaande woning, hangt onder meer af van je inkomen en de kosten van de bestaande woning. Maar ook toekomstplannen en eventuele financiële verplichtingen spelen mee. 

Maximale hypotheek

De hypotheek en je eigen geld moeten samen genoeg zijn om niet alleen de koopsom, maar ook de bijkomende kosten te betalen.

Wat je maximaal kunt lenen en wat je wilt lenen hoeft niet hetzelfde te zijn. Hoe bereken je eenvoudig hoeveel hypotheek je nodig hebt voor het huis dat je op het oog hebt? Welke regels hanteren geldverstrekkers? Kom je in aanmerking voor financiële hulp? 

Alles over hypotheken

Eigen Huis Hypotheekservice

Hoewel er steeds meer regels en minder keuzemogelijkheden zijn rond de financiering van een huis, valt er nog genoeg te beslissen. Eigen Huis Hypotheekservice helpt u hierbij: onafhankelijk advies en persoonlijke begeleiding door onze experts

Keuze in advies

Wilt u meer keuze in financieel adviseus? U vindt alle hypotheek adviseurs bij Advieskeuze.

 Kies uw financieel adviseur

Hypotheek berekenen

Wil je binnen een paar minuten een betrouwbare indicatie van wat je maximaal kunt lenen? Bereken eenvoudig je maximale hypotheek.

Wat kost een koophuis?

Een huis kost meer dan de aankoopsom. Met welke kosten moet u nog meer rekening houden?

Onze experts vertellen

Onze experts vertellen over de meest voorkomende juridische, bouwkundige, financiële en fiscale vragen over een huis kopen

Kijk mee met andere kopers

Veel huizenkopers gingen je voor. Volg hen stap voor stap bij de aankoop van hun droomhuis.

Hypotheekrente

Wat is de actuele hypotheekrentestand? Kijk en vergelijk de hypotheekrentes van diverse aanbieders