Vraagprijs bepalen

Je hebt de knoop doorgehakt: je wilt je huis verkopen. Maar voor welk bedrag zet jij je huis te koop? Je wilt niet te veel vragen voor je woning, maar zeker ook niet te weinig. Wij geven je 4 tips. Zo weet je wat je te doen staat bij het bepalen van de vraagprijs. 

1. Kijk in de buurt

Kijk naar vergelijkbare woningen in de buurt die te koop staan of recent verkocht zijn. Door vergelijkbare woningen te zoeken op het internet, kun je zien wat er voor deze woningen wordt gevraagd en hoe lang deze woningen al te koop staan. Let hierbij onder meer op het aantal vierkante meters, de ligging, het soort woning en de staat van onderhoud. 

2. Check Kadaster 

Wil je precies weten hoeveel de huizen in jouw buurt gekost hebben? Vraag dan de aankoopprijzen op. Het Kadaster registreert verkoopgegevens van alle woningen in Nederland. Je kunt de aankoopprijs van willekeurige woningen voor een klein bedrag opvragen via de website van het Kadaster.

Vraag gegevens op bij het Kadaster

3. Schakel een makelaar in 

Wil je hulp bij het bepalen van de vraagprijs? Dan kun je een verkoopmakelaar inschakelen. Een makelaar kent de woningmarkt goed en kan jou adviseren over de waarde van je woning. Zo krijg je een realistische indicatie van de vraagprijs. 

4. Bekijk je wensen

Het is ook belangrijk om zelf te bedenken wat je aan de verkoop wilt overhouden. Wat heb je zelf voor de woning betaald? Hoeveel heb je geïnvesteerd? En in welke staat laat je het achter? Het zijn allemaal factoren die van belang zijn bij het bepalen van de vraagprijs. 

Ook interessant

De verkoop voorbereiden

Hoe bepaal je de verkoopprijs van je huis? En neem je een makelaar in de arm of regel je de verkoop zelf? Tips voorbereiding

Huis verkopen zonder makelaar

Zelf je huis verkopen zonder makelaar? Wij leggen uit waar je op moet letten. Lees meer

Onderhandelen

Heb je een bod ontvangen, dan kan het onderhandelen beginnen. Hoe pak je dit aan? Tips onderhandelen

Doe je voordeel met deze diensten