Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackDe verkoop voorbereiden

Zo bepaal je de vraagprijs

Je hebt de knoop doorgehakt: je wilt je huis verkopen. Maar hoe bepaal je de vraagprijs van je huis? Wij geven je 5 tips, zo weet je wat je te doen staat bij het bepalen van de vraagprijs.

Vrouw aan tafel achter laptop

1. Kijk in de buurt

Je krijgt een goed beeld van de vraagprijs door te kijken naar woningen in de buurt die te koop staan of recent verkocht zijn. Lijken deze huizen op het huis dat je wilt kopen dan is dat goed vergelijkingsmateriaal. Let hierbij onder meer op het aantal vierkante meters, de ligging, het soort woning en de staat van onderhoud. Door te zien wat er voor deze woningen wordt gevraagd en hoe lang deze woningen al te koop staan, krijg je een goede indicatie van wat je voor jouw huis moet vragen.

2. Zoek prijzen van vergelijkbare huizen in de buurt

Wil je precies weten hoeveel de huizen in jouw buurt gekost hebben? Vraag dan de aankoopprijzen op. Het Kadaster registreert verkoopgegevens van alle woningen in Nederland. Omdat je nu de aankoopprijs van de woningen kunt inzien, kan je de vraagprijs met de aankoopprijs vergelijken. Zijn de huizenprijzen gemiddeld hoger of lager? De vergelijking van de vraagprijs tegenover de aankoopprijs geeft je een beter beeld van de huizenmarkt in jouw buurt.

Je kunt de aankoopprijs van willekeurige woningen voor een klein bedrag opvragen via de website van het Kadaster. Hierdoor krijg je de juiste inzichten om de prijs van je huis goed te berekenen.

Vraag gegevens op bij het Kadaster

3. Schakel een makelaar in 

Wil je hulp bij het bepalen van de vraagprijs van je huis? Dan kun je een verkoopmakelaar inschakelen. Een makelaar kent de woningmarkt goed en kan jou helpen om de prijs van je woning te berekenen. Het is daarbij verstandig om meerdere makelaars een inschatting te laten maken. Zo kun je de prijzen met elkaar vergelijken.

4. Taxatie

Om je prijs van je huis te berekenen kun je een taxatie laten maken, hieraan zijn wel kosten gebonden. Door de kennis en expertise van de taxateur krijg je een goede indicatie van hoeveel het huis waard is.

Ga naar Calcasa voor een indicatie van de waarde van je huis.

5. Wat zijn je wensen?

Het is ook belangrijk om zelf te bedenken wat je aan de verkoop wilt overhouden. Welke prijs heb je zelf voor de woning betaald? Hoeveel heb je geïnvesteerd? Hoe veel tijd mag de verkoop innemen? En in welke staat laat je het achter? Het zijn allemaal factoren die van belang zijn bij het bepalen van de vraagprijs.

Heb je een koper gevonden? Lees dan ook meer over het voorlopig koopcontract.

Nog even dit...

 • Juridisch, financieel en bouwkundig advies

 • Hulp bij (ver)koop van je woning

 • Wij komen op voor jouw belangen

Word lid

voor {price} per jaar

Man en vrouw lopen met verhuisdozen voordeur uit.

Aan de slag

Doe je voordeel met deze diensten

 • Taxatierapport van NTS

  Regel een taxatierapport met ledenkorting voor maar € 559,-

  Vraag een NTS taxatie aan
 • Waardebepaling Calcasa

  Direct een indicatie van de waarde van een huis voor maar € 17,95.

  Vraag waardebepaling aan
 • Tags

  AppartementseigenaarFinanciënHuiseigenaarKopen-OriënterenVerkopen

  Ook interessant

  Bod ontvangen? Zo onderhandel jeHuis verkopen zonder makelaarDe verkoop voorbereiden

  Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

  Direct naar

  OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

  Magazine

  Magazine
  PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
  facebookinstagramlinkedintwitteryoutube