Hypotheken vergelijken

Wie een hypotheek vergelijkt, moet niet alleen kijken naar de prijs, maar ook naar de voorwaarden van de hypotheek. Let dus niet alleen op de hoogte van bijvoorbeeld de hypotheekrente, maar ook op de mogelijkheden om de hypotheek mee te nemen bij verhuizing.

Behoefte aan deskundig advies? De onafhankelijke hypotheekadviseurs via Vereniging Eigen Huis kijken naar prijzen én voorwaarden, zodat u zeker weet dat u de hypotheek krijgt die het beste bij u past voor nu en in de toekomst.

Maak een afspraak

Selectie op prijs

Om prijzen te vergelijken, is het belangrijk de uitgangspunten gelijk te houden bij iedere hypotheekberekening die u maakt (of laat maken door uw hypotheekadviseur). Alleen zo kunt u de netto maandlasten van verschillende aanbiedingen met elkaar vergelijken.

De prijs van een hypotheek wordt bepaald door de:

Selectie op voorwaarden

Een hypotheek sluit u veelal voor langere tijd af. In de tussentijd kan uw situatie veranderen. Goede voorwaarden zijn juist dan belangrijk. De belangrijkste voorwaarden zijn:

  • Verhuiscondities
  • Extra geld opnemen via de hypotheek
  • Vervroegd aflossen
  • Geldigheidsduur offerte

Hypotheekvoorwaarden

Overzicht hypotheekrente

Wilt u weten wat bij uw bank de hypotheekrente is? Wij hebben overzicht van de actuele hypotheekrente per geldverstrekker.

Ga naar het overzicht
Sta ook sterker met bijna 750.000 leden