Voor VvE'sContact
BackHome
Kennisbank

Hoe kan ik mijn verbouwing financieren?

 

Voor de financiering van een verbouwing heb je een aantal mogelijkheden. Je kunt eigen geld gebruiken, een hypotheek of een persoonlijke lening afsluiten of een lening of schenking van familie of anderen gebruiken.   

Hypotheek

Onderzoek voor een extra hypotheek eerst de mogelijkheden bij je huidige geldverstrekker. Je maakt extra  kosten voor het afsluiten van een hypotheek. Als je aan de voorwaarden voldoet, kun je de hypotheekrente fiscaal aftrekken. 

Persoonlijke lening

Een  kan een oplossing zijn als je weinig wilt lenen en/of snel wilt terugbetalen. De rente is hoger dan die voor een hypotheek en de looptijd is korter. Je bespaart wel veel kosten, zoals notaris- en advieskosten. De rente is onder voorwaarden aftrekbaar.

Familiebank

Geld lenen van familie of anderen is ook mogelijk om de verbouwing te betalen. Als je dit op de juiste manier regelt, is de rente aftrekbaar. Voor een verbouwing kun je ook een schenking gebruiken. Als je voldoet aan de  voorwaarden hoef je geen belasting over de schenking te betalen. 

Eigen geld

Je kunt  eigen geld gebruiken voor het betalen van de verbouwing. Zorg er wel voor dat je voldoende geld achter de hand houdt voor andere uitgaven. 

Energie besparen

Voor energiebesparende maatregelen kun je vaak een beroep doen op subsidie of een speciale financiering.                              

Aandachtspunten

  • Zolang de totale hypotheek binnen de  blijft, hoef je niet opnieuw naar de notaris. De hoogte van de inschrijving vind je terug in de hypotheekakte. Je moet dan wel weer zaken doen met de huidige geldverstrekker. 
  • Wil je de verbouwingshypotheek afsluiten bij een andere geldverstrekker? Dan moet je ook de lopende hypotheek oversluiten. Je krijgt dan voor alle hypotheekdelen te maken met veranderde hypotheekregels en mogelijk met  boeterente.
  • De hypotheekadviseur beoordeelt de hypotheekaanvraag aan de hand van je huidige inkomen, financiële verplichtingen en de  van de woning na verbouwing. 
  • Voor de aanvraag van een persoonlijke lening zijn het inkomen, de woonlasten en andere financiële verplichtingen van belang.  De woning zelf speelt dan geen rol.

Hoe nu verder

Ook interessant in kennisbank

Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenSpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen
VEH
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggen
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube