Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackHome
Kennisbank

Kan ik de hypotheekrente voor de verbouwing aftrekken?

Uitgangspunt is dat de (hypotheek)rente op een lening die wordt gebruikt voor de aanschaf, het verbeteren of onderhoud van de eigen woning gedurende 30 jaar aftrekbaar is in . Die lening moet wel minimaal worden afgelost in maximaal 360 maanden.

De renteaftrek geldt alleen als je met bonnen en facturen kunt aantonen dat het geld van de lening is besteed aan de aanschaf, de verbetering of het onderhoud van de eigen woning. 

Aandachtspunten

  • De kosten voor het onderhoud of de verbouwing zelf mag je niet aftrekken.

Voorbeeld
Je gaat de badkamer verbouwen. Dit kost € 10.000. Je hebt hiervoor een annuïteitenlening afgesloten van € 10.000 en hebt hierover € 450 rente betaald. De betaalde rente van € 450 mag je aftrekken. De verbouwingskosten van € 10.000 mag je niet aftrekken.

  • Heb je een ? Dan kun je subsidie vragen voor de kosten die je maakt om het monument in goede staat te houden. Dit heet de woonhuissubsidie. Wanneer de woonhuissubsidie wordt toegekend, krijg je tot maximaal 38 % van de kosten om het monument in de goede staat te houden vergoed. Je vraagt de woonhuissubsidie aan in maart of april van het jaar volgend op het jaar waarin je de kosten hebt gemaakt.
  • De verplichting om de kosten te onderbouwen met bonnen en facturen geldt niet alleen in het jaar dat je de kosten maakt. Uit een Hoge Raad-uitspraak werd duidelijk dat die verplichting nog jaren later kan gelden, ook wanneer aangiften in eerdere jaren zonder verdere vragen zijn gevolgd.

Hoe nu verder

Ook interessant in kennisbank

Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggen
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube