Voor VvE'sContact
BackHome
Kennisbank

Mijn buren plaatsen een dakkapel waardoor schaduw op mijn zonnepanelen valt. Zijn de buren aansprakelijk voor de schade?

Buren mogen elkaar geen onrechtmatige hinder bezorgen. Het ‘ontnemen van licht’ door een bouwwerk van de buren kan hinder opleveren. Maar niet iedere ontneming van licht is onrechtmatig. Tot op zekere hoogte is de situatie dat de woning van de buren schaduw werpt op jouw zonnepanelen dus een normaal maatschappelijk risico, waarvan je het nadeel zelf moet dragen. Maar je hoeft niet alles te accepteren. Er zijn situaties denkbaar waarin de buren toch onrechtmatige hinder veroorzaken door jouw zonnepanelen in de schaduw te zetten. Dat hangt af van allerlei omstandigheden en verschilt dus per geval. Hierin speelt onder andere mee hoe groot jouw nadeel is, welk belang de buren hebben bij het realiseren van de dakkapel en of het nadeel makkelijk kan worden voorkomen of beperkt.

Ook interessant in kennisbank

Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenSpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen
VEH
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggen
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube