Voor VvE'sContact
BackHome
Kennisbank

Waar moet ik op letten als ik mijn spaar- of beleggingspolis wil beëindigen?

Als je de spaar- of beleggingspolis tussentijds wilt beëindigen, houd dan rekening met deze aandachtspunten:

Verbonden aan de hypotheek

Is je polis verbonden aan een , een  of een andere  lening? Dan moet de geldverstrekker eerst akkoord gaan met het beëindigen van de verzekering. Hij moet de  opheffen, voordat je verder kunt. De geldverstrekker beoordeelt of een hypotheek zonder polis verantwoord is. Hij is niet verplicht om akkoord te gaan. Het tot dan opgebouwde spaar- of beleggingssaldo zal meestal gebruikt moeten worden als aflossing op de hypotheek. Of er over de aflossing ook boeterente betaald moet worden, hangt af van de voorwaarden van de geldverstrekker. Informeer hiernaar bij je hypotheekadviseur. 

Overlijdensrisicoverzekering

Als je de polis beëindigt, vervalt ook de daarin opgenomen . Wil of moet je weer een overlijdensrisicoverzekering sluiten, onderzoek dan de mogelijkheden. Doe dit voordat je de lopende verzekering stopzet. De verzekeraar houdt bij een aanvraag rekening met je huidige leeftijd en gezondheid. Daardoor kan een nieuwe verzekering duur worden. Een verzekeraar kan de aanvraag ook afwijzen. Bijvoorbeeld vanwege een slechte gezondheid. 

Belastingen

Als je een polis beëindigt en het kapitaal laat uitkeren, heb je te maken met  fiscale regels. Het kan zijn dat je belasting moet betalen over de uitkering. Laat je hierover goed informeren door de adviseur.   

Aandachtspunten

  • Veel beleggingspolissen zijn . De verzekeraar of adviseur kan vertellen  wat je kunt doen.
  • Het vrijgeven van de polis en het overboeken van het geld nemen meestal een paar weken in beslag. In de polisvoorwaarden staat hoe de verzekeraar dit aanpakt.     

Hoe nu verder

Ook interessant in kennisbank

Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenSpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen
VEH
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggen
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube