Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackNieuws

Bieden zonder ontbindende voorwaarden risicovol

Een meerderheid van de woningzoekenden zou een bod op een woning doen zónder ontbindende voorwaarden óf is bereid deze te laten vallen om de koop door te laten gaan. Dat blijkt uit onderzoek van Makelaarsland. Vereniging Eigen Huis adviseert om zonder financieringsgarantie geen zaken te doen op de woningmarkt.

‘Ben je voornemens om een bod uit te brengen zonder ontbindende voorwaarden?’ Op die vraag zei 14% van de respondenten die meededen aan een enquête van Makelaarsland volmondig ja. Op de vraag of men bereid is deze te laten vallen om de koop door te laten gaan, antwoordde 45% daar welwillend tegenover te staan. 

Financieringsgarantie biedt uitkomst

“Als je gaat bieden op een woning, doe je dit vaak op basis van een maximale hypotheekberekening van je hypotheekadviseur. Maar dit geeft helemaal geen garantie dat je ook daadwerkelijk een hypotheek verkrijgt. Bieden zónder ontbindende voorwaarden is daarom een enorm risico”, aldus Mikal van den Bulk, product manager hypotheken bij Vereniging Eigen Huis. "Een financieringsgarantie kan dan uitkomst bieden. Het geeft zowel koper als verkoper direct zekerheid. De koper kan met een gerust gevoel bieden en heeft, wanneer het bod wordt geaccepteerd, binnen de wettelijke bedenktijd 100% zekerheid over de hypotheek."

Ga naar Eigen Huis Financieringsgarantie

Tags

HypotheekKopenKopen-Hypotheek

Deel dit artikel

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Nieuws

Alle actuele berichten

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube