Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackNieuws

Help huiseigenaar bij aanpak overbelast stroomnet

Het stroomnet raakt overbelast en uitbreiden van het net duurt jaren. Daarom komt minister Jetten met een aanpak. Vereniging Eigen Huis vindt dat de huiseigenaar centraal moet staan in deze aanpak. Zij moeten worden geholpen en beloond, niet bestraft. Zo stelt zij in een brief aan de Kamer.  

Nu al schakelen omvormers van zonnepanelen soms uit door een overbelast net. Als er niks gebeurt worden de problemen groter. Verzwaren van het net kost tijd. Daarom presenteerde minister Jetten afgelopen maandag een aanpak. Naast het versnellen van de verzwaring en het beter inzichtelijk krijgen van waar het probleem zit, denkt de overheid er onder andere aan om hybride warmtepompen stuurbaar te maken zodat ze bij overbelasting van het net overgaan op gas. Ook komen er mogelijk extra kosten voor huiseigenaren die bijdragen aan piekmomenten wanneer het net onder druk staat. Vereniging Eigen Huis vindt dat de huiseigenaar centraal moet staan in de uitwerking van de plannen. De focus moet liggen op het concreet helpen en belonen van huiseigenaren in plaats van dat zij opdraaien voor de kosten.   

Verduurzaming moet worden beloond, niet bestraft 

De vereniging vindt dat er nog onvoldoende mogelijkheden zijn voor het slim gebruiken van eigen opwek op een laagdrempelige en betaalbare manier. Verduurzamen moet worden beloond, niet bestraft met extra kosten of het uitschakelen van de warmtepomp. Daarnaast mag de aanpak niet ten koste gaan van verdere verduurzaming en de woningbouwopgave.  

Kamerbrief nieuwe maatregelen netcongestie (pdf)

Aanpak voor druk op lokale stroomnetten Netcongestie: vragen en antwoorden

In welke aanpak geloof jij? Bestraffen of belonen?

Reageer

Tags

HuiseigenaarVerduurzamenVerduurzamen-Klimaatplannen

Deel dit artikel

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Nieuws

Alle actuele berichten

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube