Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackNieuws

Kabinet-Schoof beëdigd: Voldoende aandacht voor woningproblematiek

Vandaag is het nieuwe kabinet-Schoof bestaande uit PVV, VVD, NSC en BBB officieel beëdigd door koning Willem-Alexander. Na een formatieperiode van ruim zeven maanden hebben de vier partijen een hoofdlijnenakkoord bereikt. Naast dat het hoofdlijnenakkoord overwegend positief lijkt voor de huiseigenaar, ziet Vereniging Eigen Huis de oprichting van de nieuwe ministeries ‘Klimaat en Groene Groei’ en ‘Volkshuisvesting & Ruimtelijke Ordening’ als een waardevolle toevoeging omdat het de urgentie van de woningproblematiek weerspiegelt.

Het nieuwe kabinet-Schoof creëert twee nieuwe ministeries die het belang van de woningeigenaar direct raakt: Klimaat en Groene Groei (Sophie Hermans, VVD) en Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening (Mona Keijzer, BBB). In het hoofdlijnenakkoord zijn dan ook een aantal maatregelen opgenomen met betrekking tot de woningmarkt die gunstig lijken voor huiseigenaren en woningzoekers. Voor het ministerie van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening betekent dit concreet dat er structureel 100.000 woningen per jaar bijgebouwd moeten worden, moet twee derde van de nieuwbouwwoningen betaalbaar zijn voor middeninkomens en komt er een maximum voor hoeveel de gemeentelijke woonlasten (ozb) mogen stijgen.

Vereniging Eigen Huis is positief over deze maatregelen omdat het inhaakt op thema’s waar de vereniging zich dagelijks voor inzet en ziet deze plannen als een stap richting een woningmarkt met meer zekerheid voor de woningeigenaar. Daarnaast is de vereniging blij dat de verduurzamingsambities blijven bestaan in het kabinet-Schoof, maar vindt het plotseling afschaffen van de salderingsregeling voor zonnepanelen zonder alternatief stimuleringsbeleid een teleurstelling. 

Miljardeninvestering

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen heeft Vereniging Eigen Huis het manifest 'Bouwen aan duurzaam en betaalbaar wonen' ontwikkeld, waarin de wensen en ideeën van huiseigenaren in Nederland zijn opgenomen. De vereniging is verheugd om te zien dat belangrijke wensen uit het manifest terugkomen in het hoofdlijnenakkoord. Met name de miljardeninvestering voor het bouwen van betaalbare en passende woningen en de plannen voor het stimuleren in plaats van verplichten van het verduurzamen van huizen maakt het hoofdlijnenakkoord overwegend positief voor de huiseigenaar.

Meer weten?

Op onze pagina over het coalitieakkoord gaat Vereniging Eigen Huis dieper in op de plannen van het kabinet-Schoof en lees je wat dit betekent voor jou als huiseigenaar.

Het coalitieakkoord voor huiseigenaren

Deel dit artikel

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Nieuws

Alle actuele berichten

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube