Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackWat doet Vereniging Eige...

Verkiezingen

Zo’n 800.000 huiseigenaren zijn verenigd in Vereniging Eigen Huis. Voor toekomstige en huidige huiseigenaren – en eigenlijk voor iedereen – is het belangrijk dat er nu écht wordt gebouwd aan duurzaam en betaalbaar wonen. Lees onze ideeën.

Poster met daarop een uiting over de verkiezingen in Den Haag
Man en vrouw bekijken scherm van een tablet, terwijl de één staat bij de eettafel en de ander zit.

Stemhulp nodig?

Ontdek met het Woonkieskompas hoe politieke partijen van elkaar verschillen en wat belangrijke politieke kwesties zijn.

Gebruik het Woonkieskompas

Wonen en verkiezingen

Voor veel mensen is wonen een van de belangrijkste thema’s bij de komende Tweede Kamerverkiezingen op 22 november. In de koop- als huursector is er een groot tekort aan duurzame en betaalbare woningen. De politieke partijen hebben in hun verkiezingsprogramma’s verschillende standpunten en visies op manieren waarop de wooncrisis moet worden aangepakt. 

Vereniging Eigen Huis heeft geen politieke kleur en geeft geen stemadvies. We zijn van mening dat een volgend kabinet doortastende keuzen moet maken en een consistent beleid moet voeren. De vereniging beschrijft in haar verkiezingsmanifest wat er nodig is om in ons land duurzaam en betaalbaar te kunnen wonen. 

De vereniging heeft samen met Kieskompas, Aedes en de Woonbond het WoonKieskompas ontwikkeld. Aan de hand van 26 stellingen kunnen kiezers hun opvattingen over wonen toetsen aan de standpunten van politieke partijen. Bijvoorbeeld over het bouwen van sociale huurwoningen en betaalbare koopwoningen voor starters, doorstromers en senioren, over subsidies voor verduurzaming en hypotheekrenteaftrek. 

Bekijk manifest VEH

Wat vindt Vereniging Eigen Huis?

De vereniging heeft in haar verkiezingsmanifest zes ideeën verwoord. Het zijn de hoofdonderwerpen waar we ons sterk voor maken.

1. Bouw betaalbare en passende woningen

Voldoende betaalbare en passende koopwoningen voor iedereen.

2. Creëer zekerheid in woonlasten

Huiseigenaren willen weten waar ze aan toe zijn als het gaat over de kosten van wonen. Een gematigde stijging is acceptabel, mits tijdig aangekondigd.

3. Help mensen bij funderingsproblematiek

Bij schade aan de fundering onder de woning mag een huiseigenaar niet in zijn eentje opdraaien voor de herstelkosten terwijl hij geen invloed heeft op de oorzaak.

4. Blijf verduurzaming stimuleren

Huiseigenaren willen duidelijkheid over welke verduurzamingsmaatregelen ze kunnen nemen en indien nodig willen ze financiële ondersteuning zodat ze de maatregelen kunnen betalen.

5. Zorg voor een betaalbare energierekening

Een betaalbare energierekening zorgt ervoor dat huiseigenaren geld overhouden voor verduurzaming en dat zij niet in geldproblemen komen.

6. Drempels weg voor VvE’s

Moderne wet- en regelgeving voor appartementen en VvE's helpt bij het verduurzamen van het complex. Daarbij is financiële ondersteuning in de vorm van subsidies nodig.

Verkiezingsmanifest VEH - Bouwen aan duurzaam en betaalbaar wonen (pdf)

Deze woonthema's vindt Nederland belangrijk

Gezondheidszorg, immigratie en wonen staan in de top drie belangrijke thema’s bij de komende Tweede Kamerverkiezingen. Vereniging Eigen Huis en Kieskompas vroegen bijna 2.000 Nederlanders wat zij vinden van woonthema’s zoals het woningtekort, verduurzaming en betaalbare woonlasten. Lees de onderzoeksresultaten in onze factsheet.

Download factsheet
man met kind op loopbrug in park
Man en vrouw en kind aan tafel

Word lid van Vereniging Eigen Huis

  • 10 x per jaar het Eigen Huis Magazine

  • Dienstverlening voor een aantrekkelijk tarief

  • Gratis informatie en advies van experts

Word lid

voor {price} per jaar

Tags

Verkiezingen

Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube