Petitie starter hero (1903x320px)

In actie voor starters

Starters maken nauwelijks kans op een koopwoning. Dit probleem speelt al jaren, maar echte oplossingen blijven uit. Daarom komt Vereniging Eigen Huis in actie – samen mét starters. Ons doel: de vastgeroeste woningmarkt eindelijk in beweging zetten. Lees hoe je kunt meedoen.

Het Baksteenberaad in Nijmegen is begonnen
Dagen
:
Uren
:
Minuten

Teken de petitie

Wonen is een grondrecht. Maar in de praktijk kunnen veel starters fluiten naar een koopwoning. De huizen zijn gewoon te duur! De politiek roept al jaren dat er wat moet gebeuren, maar in de praktijk verandert er weinig. Minister Hugo de Jonge van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening wil 900.000 woningen bijbouwen. Twee derde daarvan moet betaalbaar zijn. Maar betaalbaar is volgens De Jonge: € 355.000. Dat kunnen starters natuurlijk nooit ophoesten! Daarom roepen wij De Jonge op: bouw elk jaar minimaal 10.000 woningen van maximaal € 260.000. En de schop moet snel de grond in! Eens? Teken de petitie!

> Teken de petitie

Starters aan het woord tijdens Baksteenberaad

Er wordt veel óver maar weinig mét starters gesproken. Daarom organiseert Vereniging Eigen Huis in elke provincie een Baksteenberaad. Tijdens deze meet-up gaan starters in gesprek met politici, bouwers en ontwikkelaars over oplossingen voor de wooncrisis in hun regio. Dit in aanloop naar de provinciale statenverkiezingen van maart 2023. Alle input uit de meet-ups overhandigen we bovendien aan minister Hugo de Jonge van Volkshuisvesting. Praat je ook mee?

> Doe mee

Samen betaalbaar bouwen met Club WOWW

Vereniging Eigen Huis en Lowlands slaan de handen ineen met Club WOWW. Een initiatief om starters op de woningmarkt aan een betaalbare nieuwbouwwoning te helpen.

Er is nog plek, dus de inschrijving is nog geopend. Schrijf je snel in en geef aan in welke gemeente je graag wilt wonen. Begin 2023 hoor je van ons in welke gemeente we woningen willen gaan neerzetten. Uiteraard hoef je dan pas te beslissen of je definitief wilt meedoen.

> Meer informatie


We lanceerden onze acties voor starters op Lowlands. Kijk hier hoe dat ging:

Onze lobby voor starters

Naast de acties hierboven lobbyen wij continu voor oplossingen voor starters. Bij de politiek, banken, bouwers, makelaars en notarissen. Wij hameren erop dat er meer betaalbare woningen moeten komen. Maar bijvoorbeeld ook dat starters gewoon een hypotheek moeten kunnen krijgen.

> Meer over onze lobby voor starters

Ook interessant

"Starters verdienen eerlijke kans op eerste huis"

Onze directeur belangenbehartiging Karsten Klein vertelt waarom wij actie voeren voor starters.  Lees het interview

Podcast Huisbazen: Eerste Hulp Bij Woningnood

In het tweede seizoen van de podcast Huisbazen laten we zien welke gevolgen de problemen op de woningmarkt hebben. Beluister de podcast

"Onze generatie zit midden in de wooncrisis"

De woningnood speelt een belangrijke rol in het werk van straatkunstenaars Hans de Tweede en Tycho. Lees het interview

Sluit je bij ons aan

Nog geen lid van Vereniging Eigen Huis? Sluit je dan bij ons aan. Namens onze 800.000 leden maken wij een vuist richting de politiek, bouwers en hypotheekverstrekkers. Met jou erbij maken we nog meer impact. Bovendien heb je als lid toegang tot onze nieuwsbrieven, e-books en allerlei andere informatie over starten op de woningmarkt. Samen staan we sterker!

Word nu lid