Petitie starter hero (1903x320px)

In actie voor starters

Starters maken nauwelijks kans op een koopwoning. Dit probleem speelt al jaren, maar echte oplossingen blijven uit. Daarom komt Vereniging Eigen Huis in actie – samen mét starters. Ons doel: de vastgeroeste woningmarkt eindelijk in beweging zetten. Lees hoe je kunt meedoen.

Teken de petitie

Wonen is een grondrecht. Maar in de praktijk kunnen veel starters fluiten naar een koopwoning. De huizen zijn gewoon te duur! De politiek roept al jaren dat er wat moet gebeuren, maar in de praktijk verandert er weinig. Minister Hugo de Jonge van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening wil 900.000 woningen bijbouwen. Twee derde daarvan moet betaalbaar zijn. Maar betaalbaar is volgens De Jonge: 355.000 euro. Dat kunnen starters natuurlijk nooit ophoesten! Daarom roepen wij De Jonge op: bouw elk jaar minimaal 10.000 woningen van maximaal 260.000 euro. En de schop moet snel de grond in! Eens? Teken de petitie!

> Teken de petitie

Samen betaalbaar bouwen met Club WOWW

Ben jij een van de vele starters die het maar niet lukt een eerste huis te kopen? En wil je niet langer wachten tot de politiek eindelijk met oplossingen komt maar neem je liever het heft in eigen handen? Geef je dan op voor Club WOWW, een samenwerking van Vereniging Eigen Huis en Lowlands. Ons doel: starters bij elkaar brengen en samen betaalbare en prettige nieuwbouwwoningen realiseren.

> Schrijf je in

Starters aan het woord tijdens Baksteenberaad

Er wordt veel óver maar weinig mét starters gesproken. Daarom organiseert Vereniging Eigen Huis in elke provincie een Baksteenberaad. Tijdens deze meet-up gaan starters in gesprek met politici, bouwers en ontwikkelaars over oplossingen voor de wooncrisis in hun regio. Dit in aanloop naar de provinciale statenverkiezingen van maart 2023. Alle input uit de meet-ups overhandigen we bovendien aan minister Hugo de Jonge van Volkshuisvesting. Praat je ook mee?

> Doe mee


We lanceerden onze acties voor starters op Lowlands. Kijk hier hoe dat ging:

Onze lobby voor starters

Naast de acties hierboven lobbyen wij continu voor oplossingen voor starters. Bij de politiek, banken, bouwers, makelaars en notarissen. Wij hameren erop dat er meer betaalbare woningen moeten komen. Maar bijvoorbeeld ook dat starters gewoon een hypotheek moeten kunnen krijgen.

> Meer over onze lobby voor starters

Ook interessant

"Onze generatie zit midden in de wooncrisis"

De woningnood speelt een belangrijke rol in het werk van straatkunstenaars Hans de Tweede en Tycho. Lees het interview

Starter sombert op woningmarkt

De dolgedraaide huizenmarkt zit ook bij starters tussen de oren, zo blijkt uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis. Lees meer

Podcast Huisbazen: Eerste Hulp Bij Woningnood

In het tweede seizoen van de podcast Huisbazen laten we zien welke gevolgen de problemen op de woningmarkt hebben. Beluister de podcast

Sluit je bij ons aan

Nog geen lid van Vereniging Eigen Huis? Sluit je dan bij ons aan. Namens onze 800.000 leden maken wij een vuist richting de politiek, bouwers en hypotheekverstrekkers. Met jou erbij maken we nog meer impact. Bovendien heb je als lid toegang tot onze nieuwsbrieven, e-books en allerlei andere informatie over starten op de woningmarkt. Samen staan we sterker!

Word nu lid