Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackNieuws

Nieuwbouwwoning voor groep starters makkelijker bereikbaar

Met het Nationaal Fonds Betaalbare Koopwoningen wordt het vanaf eind 2024 makkelijker voor starters met een middeninkomen om een nieuwbouwwoning te kopen. Dat schrijft minister Hugo de Jonge in een brief aan de Tweede Kamer. Als aanjager van betaalbare woningen is Vereniging Eigen Huis blij dat het fonds er nu eindelijk komt. 

Ontwikkelaars kunnen bij het fonds een aanvraag indienen, waarmee woningen tot €390.000 voor een lagere prijs dan de marktwaarde aan de starter kunnen worden verkocht. Daarvoor is €70 miljoen vrijgemaakt. Daarmee kunnen naar verwachting zo’n 1700 starters met een middeninkomen (tot €82.921 per jaar in 2024) geholpen worden. De maximale kopersondersteuning is €70.000. Het is de bedoeling dat de volledige informatie over criteria en selectie uiterlijk op 14 oktober online staat.

Lang geduurd

Er moet meer gebouwd worden om het woningentekort op te lossen, vindt Vereniging Eigen Huis al lang: zo’n 100 duizend woningen per jaar. De vereniging maakt zich daarbij ook hard voor een garantie op betaalbaarheid. In de Actieagenda Wonen 2021, opgesteld door 34 partijen waaronder Vereniging Eigen Huis, wordt daarom de oprichting van een Koopstartfonds al geadviseerd. Het komt ook terug in het coalitieakkoord van 2021. Ondanks dat Vereniging Eigen Huis blij is dat het fonds er nu komt, heeft dat wat de vereniging betreft helaas te lang geduurd. 

Het aantal van 1700 starters die geholpen kunnen worden kan hopelijk opgeschaald worden nadat het Nationaal Fonds Betaalbare Koopwoningen van de grond gekomen is. Als het zo goed zal lopen als de vereniging verwacht, ziet zij ook graag dat er meer geld in het fonds beschikbaar komt, zodat zo veel mogelijk starters ervan kunnen profiteren.

Lees meer over een nieuwbouwhuis kopen

Tags

FinanciënKopenKopen-BiedenKopen-FinancieelKopen-NieuwbouwStarterWoningmarkt

Deel dit artikel

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Nieuws

Alle actuele berichten

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube