Voor VvE'sContact
BackVerduurzamen

Energielabel

Een definitief Energielabel nodig bij de verkoop van je woning? Regel het snel, voor een scherpe prijs en betrouwbaar bij Vereniging Eigen Huis. Ook voor een nieuw Energielabel, nadat je jouw woning hebt verduurzaamd. Voor maar € 299,-.

Regel direct een opname
 • Onafhankelijke adviseurs

 • Uitgevoerd door vakspecialisten

 • Scherp geprijsd

energielabel A t/m F

Energielabel van Vereniging Eigen Huis

Voordat je jouw woning te koop zet, ben je als verkoper verplicht om een geldig, geregistreerd, definitief energielabel van je woning te hebben. Het kan zijn dat je nu nog met een voorlopig energielabel zit. Regel dan snel en eenvoudig een opname Energielabel bij Vereniging Eigen Huis en krijg je binnen circa 10 werkdagen het definitieve energielabel in je mailbox. Dan kun jij met een gerust hart je woning te koop zetten.

Woning verduurzaamd?

Ben jij in de afgelopen periode druk bezig geweest met het verduurzamen van je woning? Dan is jouw oude energielabel vast niet meer passend bij de huidige staat van je woning. Ook dan is het slim om een nieuw energielabel aan te vragen. Want wist jij dat sommige banken je hypotheekrentekorting geven bij een positieve labelsprong?

Nog geen lid? Geen probleem.

Het Energielabel is speciaal ontwikkeld voor onze leden. Nog geen lid? Geen probleem, lid worden kan tijdens het boeken van de opname. Het lidmaatschap kost € 34,25 per jaar. Je kunt dan direct profiteren van alle voordelen.

Over de opname

 • Na de opname ontvang je binnen circa 10 werkdagen het Energielabel per mail*.
 • De opname kost € 299,- tot 200 m2. Is de vloeroppervlakte van de woning groter? Dan komt er € 0,65 per m2 extra bovenop.
 • De opname duurt slechts 1 tot 1,5 uur, afhankelijk van de grootte van de woning.
 • De adviseur komt binnen een passend tijdsbestek bij jou langs.

*Op het label staat de naam van de koepelorganisatie BuildingLabel.

Regel opname

Let op!

Ben je in het bezit van een label afgegeven voor 2021? Dan kan het zijn dat de huidige doorgevoerde maatregelen ter verduurzaming van de woning niet leiden tot een beter energielabel. Dit komt doordat de methodiek vernieuwd is sinds 2021. 

Je kunt de uitgiftedatum van het eerder afgegeven label checken op zoekjeenergielabel.nl. Voorlopige labels worden niet getoond op de website. De informatie op deze website geldt alleen voor definitieve energielabels.

De bouwkundige kan voor of tijdens de opname geen uitspraak doen over de uitkomst van het label. 

Verschillende gebruiksfuncties binnen de woning 

Zijn er binnen de woning nog andere gebruiksfuncties aanwezig? Bijvoorbeeld een kantoor, kapsalon of nagelstudio? En is deze ruimte kleiner dan 50 m2 en minder dan de helft van de oppervlakte van het woongedeelte? Dan kunnen wij een energielabel afgeven. In alle andere commerciële gevallen kunnen wij geen Energielabel afgeven en moet je op zoek gaan naar een partij die voor utiliteitsbouw energielabels mag afgeven. 

Landelijke database

In het kader van de verplichte kwaliteitsbewaking volgens de BRL9500, wordt de EP-berekening opgenomen in de landelijke database ep-online.nl. Steekproefsgewijs zal een controleonderzoek plaats kunnen vinden. Indien geen medewerking wordt verleend aan dit controleonderzoek, wordt de EP-berekening verwijderd uit de landelijke database. De opdrachtgever heeft het recht om het volledige projectdossier op te vragen. Het actuele procescertificaat van BuildingLabel* kan worden gevonden op de website van SKW Certificatie.

*BuildingLabel is de koepelorganisatie voor Energielabels

Voordelen van een passend energielabel

Je ziet direct of een woning energiezuinig is
Energielabel toont advies hoe te verduurzamen
Een groen label kan verkoop van je huis versnellen
Een label geeft indicatie van je energierekening

Energielabel in 7 stappen

Regel direct een opname

1. Telefonisch een afspraak plannen

Je kunt ons bereiken op 033 450 77 50 voor het inplannen van een afspraak.

2. Deel beschikbare gegevens

Op de dag van opname moet je enkele gegevens beschikbaar hebben: • De bouwtekeningen van de woning. Deze kunnen een positieve invloed hebben op het uiteindelijke energielabel. Heb je deze niet beschikbaar, dan heb je nog de optie om de verkooptekeningen van de makelaar te gebruiken. Is dat ook niet mogelijk? Dan meet de Energieprestatie-adviseur de ruimten zelf op. • Facturen van de verduurzamingsmaatregelen (isolatie/zonnepanelen/warmtepomp) die je hebt ondernomen. • Aanvragen van bouwvergunningen of vergunningen van reeds gebouwde of verbouwde delen van de woning. Alles wat verbonden is met de woning wordt meegenomen. Op zichzelf staande bijgebouwen of garages niet.

3. Inspectie woning

De adviseur bekijkt de gehele woning zoals de buitenkant, de kruipruimte, de zolder en de binnenkant van de woning. Daarnaast bekijkt hij de installaties zoals de verwarming, ventilatie en airco. Zorg ervoor dat de installaties bereikbaar zijn en dat de adviseur vanuit het mangat de kruipruimte kan bekijken.

4. Controle

De adviseur controleert steekproefsgewijs de maatvoering van de tekeningen met de werkelijkheid.

5. Nieuw label

Krijg je binnen 24 maanden na de opname nog zonnepanelen, een nieuwe warmte opwekker en/of ventilatiebox? Wanneer je dit kunt aantonen via facturen en er is verder niets gewijzigd aan de woning, dan kun je tegen een gereduceerd tarief een nieuw label aanvragen. Dit is alleen mogelijk wanneer het huidige Energielabel door Vereniging Eigen Huis is afgegeven. Vraag hiervoor een prijsopgave op.

6. Foto's

De adviseur maakt veel foto’s om aan te kunnen tonen dat wat hij zegt ook daadwerkelijk zo is. Wij zijn hiertoe verplicht.

7. Ontvang je energielabel

De adviseur werkt na opname het label uit en je krijgt binnen circa 10 werkdagen het label toegestuurd per mail.

Man controleert baksteenmuur

Voorwaarden

Wanneer je een keuring aanvraagt dan leidt Vereniging Eigen Huis jouw aanvraag door naar Eigen Huis Bouwkundig Advies B.V. (een 100% dochter van Vereniging Eigen Huis). Eigen Huis Bouwkundig Advies B.V. brengt door bemiddeling een keuringsopdracht tot stand tussen jou en één van de bij haar aangesloten zelfstandig bouwkundigen. Je verstrekt de zelfstandig bouwkundige dus de opdracht om de keuring voor je uit te voeren. Het netwerk van Eigen Huis Bouwkundig Advies B.V. wordt gevormd door zelfstandig bouwkundigen die persoonlijk gecertificeerd zijn. Zij staan garant voor het leveren van kwaliteit.

Op de keuring en de bemiddeling van de keuring zijn algemene voorwaarden van toepassing: 

Algemene voorwaarden Bouwtechnische dienstverlening (pdf)

Algemene voorwaarden Bemiddeling Bouwtechnische dienstverlening (pdf)

*De keuringen worden bemiddeld door Eigen Huis Bouwkundig Advies B.V., 100% dochter van Vereniging Eigen Huis en uitgevoerd door de bij haar aangesloten zelfstandige bouwkundigen. Onder bouwkundig advies wordt ook het verstrekken van een Energielabel verstaan.

Veelgestelde vragen

Lees meer over verduurzamen

Alles over zonne-energieIk wil isolerenDuurzaam verwarmen

Deel deze pagina

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • mail
 • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenSpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen
VEH
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggen
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube