Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackFinanciën

Nieuwe WOZ-waarde ontvangen?

De kans bestaat dat de WOZ-waarde van je woning opnieuw is gestegen dit jaar. Dat komt doordat de WOZ-waarde van je huis de geschatte marktwaarde is op 1 januari van het vorige jaar. Lees hier meer over de WOZ.

vrouw loopt over straat in hippe wijk

WOZ-waarde checken: dit kun je doen

Renteopslag

Het kan lonen om naar je renteopslag te kijken. Heb je een opslag op je hypotheekrente en is de WOZ-waarde van je woning gestegen? Dan kan je hypotheekrente mogelijk omlaag en dat betekent lagere maandlasten. 

Bezwaar maken

Vermoed je dat jouw WOZ-waarde niet klopt of ben je het niet eens met de vastgestelde waarde, dan kun je bezwaar maken. Hiervoor heb je zes weken de tijd, vanaf de datum die op je WOZ-beschikking staat. Hoe maak je bezwaar?

3 manieren om je bezwaar kenbaar te maken:

  1. Bellen met de gemeente. Heb je het vermoeden dat de WOZ-waarde niet klopt? Neem contact op met je gemeente. Dat bespaart vaak tijd, papierwerk en kosten. En je krijgt te horen hoe de gemeente de WOZ-waarde heeft vastgesteld. Doe dit op tijd zodat je tijd overhoudt om eventueel alsnog een bezwaar in te dienen. 
  2. Zelf bezwaar maken. Ontdek wat erbij komt kijken als je zelf bezwaar maakt en hoe je het aanpakt. Lees het stappenplan WOZ bezwaar maken >
  3. Hulp krijgen bij bezwaar maken. Laat je WOZ-waarde beoordelen door een gespecialiseerd bureau. Als uit de WOZ-check blijkt dat bezwaar maken zin heeft, kun je de waarde daarna laten beoordelen door de WOZ-consultants. Tegen betaling van € 49,50 kun je dan een deskundigenrapport laten opmaken dat je kans op een succesvol bezwaar en beroep sterk doet stijgen. Wanneer je in het gelijk wordt gesteld, krijg je in de meeste gevallen de kosten van het WOZ-deskundigenrapport vergoed. Doe de WOZ-check ›
Man en vrouw kijken aan eettafel op laptop.

De veelgestelde vragen over de WOZ

Hoge WOZ? Je hypotheekrente kan mogelijk omlaag

Renteopslag-check

Bij een hoge WOZ-waarde kan een eventuele renteopslag mogelijk omlaag of vervallen. Ontdek welke voorwaarden jouw geldverstrekker hanteert en hoe je in actie kunt komen.

Onderzoek je renteopslag

De Hypotheekwacht

Heb je een hoge WOZ-waarde en een opslag op je hypotheekrente? In De Hypotheekwacht, een online omgeving speciaal voor leden, kun je zelf bekijken of jouw rente omlaag kan en zo ja, wat dit je oplevert.

Ga naar De Hypotheekwacht

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube