Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackKopen en verkopen

Definitief geldig energielabel Vereniging Eigen Huis

Een definitief Energielabel nodig bij de verkoop van je woning? Regel het snel, voor een scherpe prijs en betrouwbaar bij Vereniging Eigen Huis. Ook voor een nieuw Energielabel, nadat je jouw woning hebt verduurzaamd. Al vanaf € 339.

Energielabel aanvragen
 • Onafhankelijke adviseurs

 • Uitgevoerd door vakspecialisten

 • Opname wordt deskundig uitgevoerd

VEH Hero

Definitief energielabel verplicht

Wanneer je je huis wilt verkopen is een definitief label verplicht. Daarnaast moet het label geldig en geregistreerd zijn. Het kan zijn dat je nu nog een voorlopig energielabel hebt. In 2015 kregen alle huiseigenaren een voorlopig energielabel van de Rijksoverheid. Dit was een inschatting van de energiezuinigheid van de woning. Een voorlopig label werd berekend met de bekende gegevens van de woning, zoals type woning en bouwjaar. Inmiddels geldt het voorlopige label niet meer. De nieuwe rekenmethodes zijn uitgebreider en strenger en mogen alleen door een erkend energieadviseur worden afgenomen.

Vraag snel en eenvoudig een geldig energielabel aan bij Vereniging Eigen Huis en ontvang binnen tien werkdagen het definitieve label in je mail.

Huis verduurzamen

Heb je recent energiebesparende maatregelen genomen? Dan is de kans groot dat het energielabel van je woning is verbeterd. Ook dan is het slim om een nieuw energielabel aan te vragen. Wist je dat sommige banken je hypotheekrentekorting geven bij een positieve labelsprong?

Rapport energielabel D met raboscanner

Over het energielabel aanvragen

vrouw achter laptop
 • Na de opname ontvang je binnen circa 10 werkdagen het energielabel per mail*.
 • De opname kost € 339,- tot 160 m2. Is de vloeroppervlakte van de woning groter? Dan komt er € 1,00 per m2 extra bovenop.
 • De opname duurt slechts 1 tot 1,5 uur, afhankelijk van de grootte van de woning.
 • De energieadviseur komt langs op afspraak.

*Op het label staat de naam van de koepelorganisatie BuildingLabel.

Energielabel aanvragen

Let op!

Ben je in het bezit van een label afgegeven voor 2021? De methodiek is sinds 2021 aangepast. Lees meer over het verschil van voor 2021 en daarna.

Je kunt de uitgiftedatum van het eerder afgegeven label checken op zoekjeenergielabel.nl. Voorlopige labels worden niet getoond op de website. De informatie op deze website geldt alleen voor definitieve energielabels.

De energieadviseur kan voor of tijdens de opname geen uitspraak doen over de uitkomst van het energielabel. 

Landelijke database

In het kader van de verplichte kwaliteitsbewaking volgens de BRL9500, wordt de EP-berekening opgenomen in de landelijke database ep-online.nl. Er wordt steekproefsgewijs een controleonderzoek gedaan. Indien geen medewerking wordt verleend aan dit controleonderzoek, wordt het energielabel wat de energieadviseur berekent verwijderd uit de landelijke database. De opdrachtgever heeft het recht om het volledige projectdossier op te vragen. Het actuele procescertificaat van BuildingLabel* kan worden gevonden op de website van SKW Certificatie.

*BuildingLabel is de koepelorganisatie voor Energielabels

Voordelen van een passend energielabel

Je ziet direct hoe energiezuinig een woning is
Advies voor energiebesparende maatregelen
Energielabel A kan verkoop van je huis versnellen

Energielabel voor woningen in 7 stappen

Energielabel aanvragen

1. Telefonisch een afspraak plannen

Je kunt contact opnemen met ons via 033 450 77 50 voor het inplannen van een afspraak.

2. Deel beschikbare gegevens

Op de dag van opname moet je enkele gegevens beschikbaar hebben, zoals bouwtekeningen van de woning of het appartement. Verder lees je in de bevestigingsmail en hoor je bij het aanvragen van de opname wat je nog meer beschikbaar moet hebben.

3. Inspectie woning

De energieadviseur bekijkt de gehele woning zoals de aanwezige isolatie aan de buitenkant, in de kruipruimte, de zolder en de binnenkant van de woning. Daarnaast bekijkt hij de installaties zoals de verwarming, ventilatie en airco. Zorg ervoor dat de installaties bereikbaar zijn en dat de energieadviseur de kruipruimte kan bekijken.

4. Controle

De adviseur controleert steekproefsgewijs de maatvoering van de tekeningen met de werkelijkheid.

5. Foto's

De energieadviseur maakt veel foto’s om aan te kunnen tonen dat wat hij zegt ook daadwerkelijk zo is. Wij zijn hiertoe verplicht.

6. Ontvang je energielabel

De energieadviseur werkt na opname het energielabel uit en je krijgt binnen circa 10 werkdagen het label toegestuurd per mail. Het energielabel is 10 jaar geldig. Vragen over je label? De meest gestelde vragen hebben we voor je op een rij gezet.

7. Het nieuwe energielabel

Krijg je binnen 24 maanden na de opname nog zonnepanelen, een nieuwe warmte opwekker en/of ventilatiebox? Wanneer je dit kunt aantonen via facturen en er is verder niets gewijzigd aan de woning, dan kun je tegen een gereduceerd tarief een nieuw label aanvragen. Dit is alleen mogelijk wanneer het huidige Energielabel door Vereniging Eigen Huis is afgegeven. Vraag hiervoor een prijsopgave op.

Man controleert baksteenmuur

Voorwaarden

Wanneer je een keuring aanvraagt dan leidt Vereniging Eigen Huis jouw aanvraag door naar Eigen Huis Bouwkundig Advies B.V. (een 100% dochter van Vereniging Eigen Huis). Eigen Huis Bouwkundig Advies B.V. brengt door bemiddeling een keuringsopdracht tot stand tussen jou en één van de bij haar aangesloten zelfstandig bouwkundigen. Je verstrekt de zelfstandig bouwkundige dus de opdracht om de keuring voor je uit te voeren. Het netwerk van Eigen Huis Bouwkundig Advies B.V. wordt gevormd door zelfstandig bouwkundigen die persoonlijk gecertificeerd zijn. Zij staan garant voor het leveren van kwaliteit.

Op de keuring en de bemiddeling van de keuring zijn algemene voorwaarden van toepassing: 

Algemene voorwaarden Bouwtechnische dienstverlening (pdf)

Algemene voorwaarden Bemiddeling Bouwtechnische dienstverlening (pdf)

*De keuringen worden bemiddeld door Eigen Huis Bouwkundig Advies B.V., 100% dochter van Vereniging Eigen Huis en uitgevoerd door de bij haar aangesloten zelfstandige bouwkundigen. Onder bouwkundig advies wordt ook het verstrekken van een Energielabel verstaan.

Veelgestelde vragen

Lees meer over verduurzamen

Energielabel verbeterenAlles over zonne-energieIsolerenDuurzaam verwarmen

Deel deze pagina

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • mail
 • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube