Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackVerhuizen

Welke verzekeringen heb je nodig bij een koophuis?

Koop je een huis, dan ben je vóór de overdracht of oplevering verplicht een opstalverzekering af te sluiten, hiermee is je huis verzekerd. Daarnaast is het wel zo veilig om voor de verhuizing ook je inboedelverzekering te regelen.

man staat bij voordeur

Opstalverzekering

Met een opstalverzekering (ook wel woonhuisverzekering) is je woning verzekerd tegen schade door brand, storm en inbraak. Een opstalverzekering is verplicht voor iedereen die een koopwoning met hypotheek heeft. De opstalverzekering moet ingaan op de dag dat de woning wordt opgeleverd.

De opstal bestaat uit de woning en alle onroerende goederen die bij de woning horen: schuurtjes, schuttingen, leidingen, zonnepanelen, centrale verwarming en sanitair. Je kunt glas ook meeverzekeren.

Lees meer over de opstalverzekering

Inboedelverzekering

Alles in huis wat niet ‘aard- en nagelvast’ zit, behoort tot de inboedel. Dus eigenlijk alles wat te verhuizen is. Denk aan meubilair, apparaten, kleding, gordijnen, maar ook (brom)fietsen, antennes en zonwering. Kostbaarheden zijn vaak tot een bepaald bedrag meeverzekerd. Een motorvoertuig of een caravan behoort niet tot de inboedel.

Voor zowel de opstal als de inboedel geldt dat schade door een aardbeving, atoomkernreactie, overstroming of (burger)oorlog is uitgesloten.

Lees meer over de inboedelverzekering

Appartement

Heb je een appartement, dan sluit de Vereniging van Eigenaren (VvE) een opstalverzekering af voor het hele gebouw. Voor sommige zaken in je eigen appartement, zoals een dure keuken, kun je een extra dekking afsluiten. Voor de inboedel regel je wel zelf een verzekering.

Eigen Huis Verzekeringen

Onze verzekeringen hebben een uitgebreide dekking en een scherpe prijs. Ook komt onze opstalverzekering als beste uit de test bij de Consumentenbond en scoort het bij MoneyView op voorwaarden en prijs maximaal.

Ontdek woonpakket
Uitgebreide dekking
Scherpe prijs
100% onafhankelijk

Aan de slag

Onze diensten bij verhuizen

 • Energievergelijker

  Vergelijk snel en makkelijk energiecontracten.

  Bekijk je voordeel
 • Eigen Huis Verzekeringen

  Van opstal en inboedel tot rechtsbijstand.

  Bekijk alle verzekeringen
 • Klusservice

  Boek betrouwbare vakmensen voor diverse klussen.

  Naar de Klusservice
 • Hypotheekadvies

  Onze hypotheekadviseurs zijn onafhankelijk en deskundig. Plan een gratis (online) oriënterend gesprek in.

  Eigen Huis Hypotheekadvies
 • Tags

  AppartementseigenaarHuiseigenaarKopenKopen-VerhuizenStarter

  Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

  Direct naar

  OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

  Magazine

  Magazine
  PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
  facebookinstagramlinkedintwitteryoutube