Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackBezichtigen en onderhand...

Huis verkopen: 7 tips voor bezichtigingen

Ga je je huis verkopen? Dan wil je dat je huis er zo aantrekkelijk mogelijk uitziet voor bezichtigingen. Je wilt immers je huis zo snel en succesvol mogelijk verkopen. Wij geven je 7 tips, zodat je huis in korte tijd verkoopklaar is.

VEH Hero

1. (Groot) onderhoud

Veel huizenzoekers laten slecht onderhouden, gedateerde woningen links liggen. Kopers kunnen grootschalige verbouwingen nauwelijks meer meefinancieren in hun hypotheek. Mocht jouw huis in een slechte staat verkeren, voer dan eerst achterstallig onderhoud uit voordat je het op de markt zet. 

2. Klusjes buitenshuis

Kijkers zien als eerste de buitenkant van je woning. Zorg ervoor dat je huis en tuin er goed verzorgd uitzien. Dat hoeft niet veel te kosten. Verf bijvoorbeeld de kozijnen, mocht de verf afbladderen. Wied onkruid en snoei overwoekerende struiken. Zet de vuilnisbakken uit zicht. 

3. Klusjes binnenshuis

Loop eens met een kritische blik door je huis. Olie de hengsels van piepende deuren. Geef de voegen tussen de tegels in je badkamer of keuken een opfrisbeurt. Kijk of je huis elders nog wat schilderwerk kan gebruiken. Verf bijvoorbeeld de keukenkastjes opnieuw of saus een muur wit. Zo komt een kamer neutraler, frisser en ruimtelijker over. 

4. Ruim op

Een opgeruimd huis komt ruimer over. Laat daarom alleen het hoogstnoodzakelijke staan en sla de rest van je spullen elders op. Houd familiefoto’s uit zicht. 

5. Maak schoon

Zorg ervoor dat je woning in ieder geval stof- en vlekvrij is. Let er ook op dat je woning plezierig ruikt. Kopers knappen af op nare geurtjes afkomstig van huisdieren of tabak. 

6. Zorg voor voldoende licht

Zorg voor voldoende licht in huis als je geïnteresseerden rondleidt en zeker als je zelf de foto’s maakt voor Funda. Onderbelichte foto’s van een donker huis komen onaantrekkelijk over. 

7. Huur een professional in

Je kunt je huis ook onder handen laten nemen door een verkoopstylist. Het maken van de foto’s kun je uitbesteden aan een interieurfotograaf. Online of via jouw makelaar zijn veel verkoopprofessionals te vinden.

Nog even dit...

 • Juridisch, financieel en bouwkundig advies

 • Hulp bij (ver)koop van je woning

 • Wij komen op voor jouw belangen

Word lid

voor {price} per jaar

Man en vrouw lopen met verhuisdozen voordeur uit.

Aan de slag

Doe je voordeel met deze diensten

 • Bouwtechnische keuring

  Meer inzicht in de bouwkundige staat van een woning.

  Boek direct
 • Eigen Huis Hypotheekadvies

  Bij jou in de buurt of online. Onafhankelijk en betrouwbaar. Het eerste gesprek is gratis en vrijblijvend.

  Plan een afspraak
 • Regel het energielabel van je woning

  Een geldig energielabel nodig bij de verkoop van je woning? Regel snel en voor een scherpe prijs een label dat voldoet aan de huidige norm.

  Vraag een energielabel aan
 • Tags

  AppartementseigenaarHuiseigenaarKopen-BezichtigenVerkopen

  Ook interessant

  Huis verkopen zonder makelaarOnderhandelenKoopcontract tekenen

  Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

  Direct naar

  OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

  Magazine

  Magazine
  PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
  facebookinstagramlinkedintwitteryoutube