Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackNieuws

Verleng subsidietermijn voor VvE’s met blokaansluiting

Update 19-09-2023: de aanvraagperiode voor de Tijdelijke Tegemoetkoming Blokaansluitingen wordt met 1 maand verlengd tot en met 31 oktober 2023.

Update 15-09-2023: appartementseigenaren kunnen nu het online register gebruiken om te controleren of het VvE-bestuur of de beheerder al een aanvraag heeft gedaan voor de Tijdelijke Tegemoetkoming Blokaansluitingen (TTB). Dat laat het ministerie van Economische Zaken en Klimaat aan Vereniging Eigen Huis weten. Is er nog geen aanvraag gedaan en komt jouw VvE in aanmerking? Geef dit dan door aan je VvE-bestuur.

Weinig Verenigingen van Eigenaars met blokaansluiting maken gebruik van de tegemoetkoming om hun hoge energierekening van afgelopen winter te compenseren. Een aanvraag indienen kan nog tot en met 30 september. Vereniging Eigen Huis pleit voor een verlenging van deze termijn.

Het energieprijsplafond sluit niet goed aan bij met name Vereniging van Eigenaars (VvE’s) met een blokaansluiting. Bij deze VvE’s is bij de energieleverancier niet bekend hoeveel appartementen er achter die aansluiting zitten, waardoor slechts één keer het prijsplafond aan de VvE wordt toegekend, in plaats van aan alle individuele bewoners. De overheid heeft daarvoor tijdelijk een subsidieregeling openstaan.

Weinig aanvragen

Voor deze Tijdelijke Tegemoetkoming Blokaansluitingen (TTB) zijn er bijna 13.000 aanvragen ingediend waarvan er inmiddels 5280 zijn toegekend en uitbetaald, volgens het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Dit terwijl het ministerie 50.000 aanvragen verwachtte. Er is nog geen openbaar register om te zien of een eigen VvE al een aanvraag heeft ingediend.

Oproep verlenging

Vereniging Eigen Huis roept daarom het ministerie op om de termijn te verlengen en het register alsnog openbaar te stellen. Ook is meer communicatie vanuit de overheid nodig om met name kleine VvE’s op de hoogte te brengen. Zij hebben vaak geen professionele beheerder of andere partij die hen helpt.

Kom in actie

Vereniging Eigen Huis wijst VvE’s erop om te controleren of zij in aanmerking komen voor de TTB subsidie. Zo ja, vraag deze dan aan. Omdat het aanvraagproces best ingewikkeld is, helpen de specialisten van Energiebelasting-check je graag. Leden van Vereniging Eigen Huis krijgen hierbij korting. Meer informatie over welke VvE’s de subsidie mogen aanvragen en hoe het VvE-bestuur de aanvraag regelt, is te vinden op onze website.

Hulp bij aanvragen

Tags

AppartementseigenaarVvEVvE beheerder

Deel dit artikel

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Meldpunt ervaringen VvE-beheerders

Dagelijks ontvangt Vereniging Eigen Huis meldingen en vragen van appartementseigenaren over hun beheerders. Daarom start de vereniging een onderzoek. Appartementseigenaren kunnen hun negatieve en positieve ervaringen opsturen. Ook is de vereniging benieuwd naar contracten met beheerders.

Onderzoek gestart naar ervaringen met VvE beheerders

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube