Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackNieuws

Versoepeling coronamaatregelen heeft weinig effect op sentiment huiseigenaar

Hoewel de coronamaatregelen de laatste tijd zijn versoepeld, is het sentiment van huiseigenaren bijna niet veranderd. Dit blijkt uit onze zesde coronapeiling onder 1200 leden.

Vlak na de aankondiging van de eerste versoepelingsmaatregelen eind april vroegen wij ons ledenpanel naar het sentiment omtrent wonen en de woningmarkt. Opvallend is dat er weinig is veranderd sinds onze peiling van januari. De meeste huiseigenaren maken zich nog geen grote zorgen over hun financiële situatie en het thuiswerken bevalt goed.

Hypotheek is vooral een last voor ZZP’ers

Ruim 1% van de ondervraagden geeft aan de hypotheeklasten niet meer te kunnen betalen. Dat is geen verschil met onze vorige peiling. Wat wel opvalt is dat binnen deze categorie het aandeel zelfstandig ondernemers/ZZP’ers is verdrievoudigd van 2% naar 6%.

Thuiswerken steeds populairder

In januari werkte 43% van de ondervraagden thuis. Dat is in mei gestegen naar ruim 65%. Het thuiswerken wordt als zeer positief ervaren; 74% geeft aan het erg prettig te vinden. Aan onderhoud van het huis en de tuin geven 43% van de huiseigenaren meer uit. Dat was in januari 33%.

Wat wordt het meest gemist?

De persoonlijke gevolgen van de coronamaatregelen worden in grote steden sterker ervaren dan in een landelijke omgeving. Leden uit grote steden geven aan zich steeds benauwder en beperkter te voelen. Het sociale aspect wordt door alle ondervraagden gemist. Op bezoek gaan bij vrienden en familie, uit eten en reizen zonder beperkingen zijn onderdelen die veel worden genoemd. 

Meer informatie

2021-05-corona-en-de-woningmarkt---zesde-meeting.pdf (pdf)

Tags

Corona

Deel dit artikel

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Actueel

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube