Voor VvE'sContact
BackNieuws

Verwijderen gasaansluiting (tijdelijk) kosteloos

Huiseigenaren kunnen sinds 1 maart hun gasaansluiting kosteloos laten verwijderen door hun netbeheerder. Tot nu toe waren de kosten hiervan ongeveer 800 euro.

Met oog op de energietransitie gaan veel huiseigenaren van het gas af.  Zij kiezen er bijvoorbeeld voor om elektrisch te koken, of hun huis te verwarmen met een warmtepomp. Om dit voor elkaar te krijgen verwijdert de netbeheerder- voor een hoog bedrag- de gasaansluiting. Door een uitspraak van de rechter die een consument had aangespannen tegen zijn netbeheerder op 4 augustus 2020 stond het doorberekenen van de verwijderingskosten ter discussie. 

Voormalig minister Wiebes gaf in november aan dat hij de verwijdering van de gasafsluiting kosteloos wilde maken. Inmiddels is deze regelgeving doorgevoerd. De minister geeft wel aan dat het een tijdelijke regeling betreft, die binnen een paar jaar weer zal veranderen, met de komst van de Energiewet.

Brief tweede kamer kosteloze gasafsluiting (pdf)

Deel dit artikel

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Actueel

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenSpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen
VEH
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggen
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube