Opleveringskeuring

Direct inzicht in bouwkundige gebreken

Wordt jouw nieuwbouwhuis binnenkort opgeleverd? Met de Opleveringskeuring van Vereniging Eigen Huis krijg je direct inzicht in de gevonden bouwkundige gebreken. Al vanaf € 249.

*De keuringen worden bemiddeld door Eigen Huis Bouwkundig Advies B.V., 100% dochter van Vereniging Eigen Huis en uitgevoerd door de bij haar aangesloten zelfstandige bouwkundigen.

Opleveringskeuring en het coronavirus

Vanwege het coronavirus geven wij veiligheidsrichtlijnen mee aan de bouwkundige die voor jou een keuring uitvoert. Wij volgen hierin de kaders en regels van het RIVM. 

Wat is een Opleveringskeuring?

Een Opleveringskeuring is een visuele keuring van een nieuwbouwwoning. De onafhankelijke bouwkundige loopt jouw woning kritisch na. Je krijgt direct inzicht in de gevonden bouwkundige gebreken. Hiermee heb je een sterke positie tegenover de bouwer. Ook krijg je advies over de stappen na de Opleveringskeuring.

Nog geen lid? Geen probleem.

E01 - Blauw - Lidmaatschap

 

Ook de Opleveringskeuring is speciaal voor onze leden ontwikkeld. Nog geen lid? Geen probleem, lid worden kan tijdens het boeken van de keuring. het lidmaatschap kost € 30,60 per jaar. Je kunt dan direct profiteren van alle voordelen.

Hoe werkt een Opleveringskeuring?

Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis

Wat krijg je bij onze Opleveringskeuring?

Vereniging Eigen Huis
Onafhankelijke experts met NEN17024 certificering
Vereniging Eigen Huis
Uitgebreid en overzichtelijk rapport voorbeeld
Vereniging Eigen Huis
Ontvang per e-mail het rapport
Vereniging Eigen Huis
Bouwkundige komt op voor jouw belangen
De bouwkundige was deskundig en helder in zijn communicatie. Hij gaf ons goede tips en kwam op voor onze belangen richting de aannemer.
Jacob Broere, Rijswijk

Veelgestelde vragen

Wanneer kan ik een afspraak maken voor een opleveringskeuring?
Normaal gesproken ontvang je twee weken voor de oplevering een uitnodiging van de bouwer/ontwikkelaar. Hierin staat de precieze datum en het tijdstip van de officiële oplevering. Wanneer dit bekend is, kun je online een keuring aanvragen. 
Ik heb een uitnodiging ontvangen voor een voorschouw, nodig ik hierbij een bouwkundige uit?
Wij adviseren om een bouwkundige mee te nemen bij de officiële oplevering. Een voorschouw is dat niet. Bij een voorschouw krijg je de mogelijkheid om de woning alvast te doorlopen en gebreken te noteren. Vaak zijn nog niet alle werkzaamheden gereed en is de woning nog niet schoon. Onderteken bij de voorschouw geen documenten. Wacht hiermee tot het officiële moment van de sleuteloverdracht. 
Kan ik de bouwkundige vooraf informatie toesturen?
Het is niet nodig om de bouwkundige vooraf informatie toe te sturen. Bij de bouwkundige kun je aan het begin van de keuring aangeven wanneer er bijzonderheden zijn. Neem belangrijke stukken mee en zorg eventueel voor een lijstje met aandachtspunten. 
Welke bouwkundige is bij de keuring aanwezig?
In ons planningssysteem worden vaak wijzigingen doorgevoerd. Dit om zo optimaal mogelijk keuringen in te plannen. En om op het laatste moment rekening te houden met ziekte/autopech e.d. van de bouwkundigen. Hierdoor kunnen we niet zeggen welke bouwkundige de keuring komt uitvoeren. 
Hoe kan ik de keuring betalen?
In de meeste gevallen wordt gebruik gemaakt van een eenmalige incasso. Op de tablet van de bouwkundige kun je hiervoor toestemming geven. Het bedrag wordt dan na de keuring binnen één tot drie weken automatisch van je rekening afgeschreven. Je ontvangt samen met het keuringsrapport een keuringsopdracht. Hierop staan de kosten voor de keuring vermeld. Een andere mogelijkheid is dat je voor de betaling een acceptgiro ontvangt. Deze wordt na de keuring per e-mail naar je toegestuurd. 
Hoe lang duurt een opleveringskeuring?
Meestal wordt een oplevering binnen 2 uur afgerond. De tijdsduur is van verschillende factoren afhankelijk zoals de afmeting van de woning, de hoeveelheid gebreken in de woningen en eventuele vragen. Heeft de bouwer aangegeven dat er meer dan 2 uur nodig is? Bijvoorbeeld bij een grote vrijstaande woning, geef dit dan aan ons door zodat we hiermee rekening kunnen houden in de planning. 
Wat kost een opleveringskeuring?
De kosten voor een opleveringskeuring zijn € 249,-. Dit is het basistarief voor 2 uur, normaliter is dit (ruim) voldoende tijd voor de keuring. Mocht een keuring langer duren dan is het vervolgtarief € 50,- per half uur.
Krijg ik wel de sleutel wanneer er gebreken aan mijn nieuwbouwwoning zijn?

Ja, het komt eigenlijk altijd voor dat er gebreken worden genoteerd bij de oplevering van een woning. Gemiddeld zo’n 20 per woning, denk hierbij aan krassen, beschadigingen, onderdelen die nog niet zijn gemonteerd of werkzaamheden die nog niet klaar zijn. De bouwer heeft na de oplevering 3 maanden de tijd om gebreken op te lossen.

Alleen wanneer de woning “niet voor bewoning gereed” is gaat de oplevering niet door en vindt er geen sleuteloverdracht plaats. Je kunt de woning nog niet betrekken wanneer bijvoorbeeld er geen elektra aansluiting is of het verwarmingssysteem ontbreekt. 

Ik heb een geschil met mijn bouwer over mijn nieuwe woning, kan de bouwkundige dit oplossen?
Een geschil oplossen via een opleveringskeuring is meestal niet mogelijk. Een bouwkundige is bekend met de eisen die aan de bouw worden gesteld. Tijdens een oplevering legt hij gebreken vast in een rapport, maar hij geeft niet de wijze van herstel aan. De bouwer moet zorgdragen voor goed herstel. Het is verstandig om met de juridische ledenservice te bellen voor advies in zo’n situatie.
Is een lidmaatschap van Vereniging Eigen Huis verplicht voor de keuring?
Ja, deze dienstverlening is alleen beschikbaar voor leden van Vereniging Eigen Huis. Nog geen lid? Geen probleem. Voor afname van de opleveringskeuring kun je lid worden.
Krijg ik collectiviteitskorting bij een Opleveringskeuring?
Helaas, wij bieden geen collectiviteitskorting bij een Opleveringskeuring.

Meer informatie

Wat is een opleveringskeuring?

Wat houdt een Opleveringskeuring in en hoe gaat een keuring in zijn werk.  Keuring uitgelegd

Wat kost een opleveringskeuring?

Het basistarief van onze Opleveringskeuring is   € 249. Dit is gebaseerd op 2 uur en is normaal gesproken voldoende.  Bekijk de kosten

Waarom een Opleveringskeuring laten doen?

Een Opleveringskeuring van een huis wordt gedaan als je nieuwbouwwoning wordt opgeleverd. Waarom een keuring