Voor VvE'sContact
BackIsoleren en ventileren

Voordelen van isoleren in de zomer

De deur staat wijd open en de zonnestralen schijnen de kamer in. Heerlijk, die warme tijd van het jaar. Geen moment dat je over het isoleren van je woning nadenkt. Toch zijn de lente en zomer ideale seizoenen om ermee aan de slag te gaan.

moeder met kinderen in keuken

De voordelen van isolatie

1. Verkoeling in de zomer
Waar isolatie in de winter de warmte binnenhoudt, houdt het in de zomer de warmte juist langer buiten. Voornamelijk dak- spouwmuur- en vloerisolatie zorgen in de zomer voor meer comfort in huis.

2. Snel aan de beurt
De laatste jaren nam de vraag naar isolatie toe waardoor de wachttijden in de winter opliepen. In warmere periodes van het jaar denken minder mensen aan het isoleren van de woning. Isolatiebedrijven hebben het hierdoor in de lente en zomer wat rustiger waardoor je sneller aan de beurt bent. Schakel je nu een specialist in, dan is de klus snel geklaard.

3. Bijna altijd uitvoerbaar
In de winter worden de isolatiewerkzaamheden soms uitgesteld door slechte weersomstandigheden. In de lente of zomer is de kans op slecht weer kleiner waardoor isoleren bijna altijd mogelijk is.

4. Bespaar op je energierekening
Net als het verwarmen van je huis in de winter, kost het koelen van je woning in de zomer vaak veel energie. Bijvoorbeeld door het gebruik van een airco. Laat je nu je woning isoleren dan hoeft de airco straks minder aan en bespaar je direct al op je energiekosten.

Geschikte isolatiemaatregelen voor de lente en zomer

Impregneren van de gevel
Het impregneren van de gevel vereist droog weer. Bij regen of temperaturen rond het vriespunt kan impregneren niet worden uitgevoerd.

Met het impregneren van de gevel wordt er een waterafstotende vloeistof aangebracht op de gevel. Dit vermindert vochtopname en vuil hecht zich minder snel. Heeft jouw woning een gevel waar zowel veel zon als regen op komt, kies dan voor impregneren. Dit vermindert schimmel en algenvorming. 

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer kan op verschillende manieren. Heb je een kruipruimte en is deze hoog genoeg, dan wordt vaak de onderkant van de vloer geïsoleerd. Is de hoogte beperkt dan kan de bodem van de kruipruimte geïsoleerd worden. Hiervoor moet de kruipruimte droog zijn. Dit is vaak alleen in de lente en zomer het geval.

Het isoleren van de onderzijde van de vloer zorgt ervoor dat in de winter kou uit de kruipruimte minder snel de woning intrekt en je de warmte in de woning minder snel verliest. Hiervoor worden isolatieplaten gebruikt of er wordt schuim tegen de onderkant gespoten.
Het isoleren van de bodem van de kruipruimte doe je vooral om vocht in huis te voorkomen. Een droge ruimte is makkelijker om op temperatuur te krijgen en vanuit de kruipruimte kan veel vocht in de woning in trekken. Bij het isoleren van de kruipruimte wordt een laag isolatiemateriaal op de bodem gespoten.

Andere isolatiemaatregelen
Naast impregneren van de gevel en het aanbrengen van vloerisolatie kunnen alle andere isolatiemaatregelen ook in de lente en zomer worden uitgevoerd. Zo kun je ook kiezen voor dak- of spouwmuurisolatie en het vervangen van glas.

Tip! Laat je adviseren door de specialist

Wil je weten welke isolatiemaatregelen geschikt zijn voor jouw woning? Neem dan vrijblijvend contact op met onze partner en isolatiespecialist Pluimers. Zij komen vrijblijvend bij je langs om de mogelijkheden voor jouw huis te bespreken. Bovendien ontvang je als lid tot 10% korting.

Vraag een offerte op

Tags

BesparenVerduurzamenVerduurzamen-Isoleren

Lees meer over isolatie

Ik wil isolerenHuis isoleren: 5 tipsDakisolatieNatuurlijke isolatiematerialen

Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenSpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen
VEH
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggen
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube