Inboedelverzekering: Bescherm je inboedel

Verzeker je waardevolle spullen en kostbare inboedel tegen inbraak, schade, brand en lekkage met de inboedelverzekering van Eigen Huis Woonhuisverzekeringen. Heb je veel computer- en audiovisuele apparatuur of verzamelingen in huis? Verzeker dit mee!

De beste voorwaarden voor een scherpe prijs

Als vereniging onderhandelen wij met verzekeraars voor de beste voorwaarden. Daarnaast leveren we een groot deel van onze provisie. Zo kunnen wij onze leden woonverzekeringen bieden met de beste voorwaarden tegen een eerlijke prijs bieden.

Inloggen klantportaal

Ben je al klant van Eigen Huis Verzekeren? Log dan hier in:

Inloggen klantenportaal

PR_Woon_2022_IV_Vw  

Je woonverzekering afsluiten in 3 simpele stappen

Vereniging Eigen Huis

1  Premie berekenen

Vereniging Eigen Huis

2  Sluit je woonverzekering af

Vereniging Eigen Huis

3  Overstappen? Ook dat regelen wij!

TIP: Al je woonverzekeringen in één pakket? Bekijk het Woonpakket van Eigen Huis Verzekeringen.

Algemene informatie over de inboedelverzekering

Wat is een inboedelverzekering?

Een inboedelverzekering is een verzekering waarmee je verlies van of schade aan je inboedel kunt verzekeren. Je hebt verschillende soorten dekkingen: 

Uitgebreide Verzekering
Dekking tegen brand, diefstal, ontploffing en blikseminslag, stormschade (windkracht 7 of meer), diefstal, vandalisme (alleen na binnendringing), waterschade door regenwater en via dak en/of balkon en waterschade door de breuk van een aquarium of een lekkend waterbed. 

Extra uitgebreide Verzekering
Extra dekking schroei-, zeng- en smeltschade, schade doordat er water via de begane grond is binnengestroomd, het bederven van de inhoud van de koelkast en diepvriezer door het uitvallen van de stroom, schade door hak- en breekwerk om een defecte waterleiding op te sporen, diefstal van of vandalisme aan tuinmeubels en wasgoed, en waterschade door het springen van waterleidingen. 

All-risk verzekering
Extra dekking tegen alle van buiten komend onheil dat beschadiging veroorzaakt, plotseling en onverwacht ontstaan. Dit is de meest uitgebreide dekking. 

Wat valt onder een inboedelverzekering?
Alle roerende zaken in je huis vormen samen je inboedel. Denk hierbij aan stoelen, kasten en tafels, maar ook aan (brom)fietsen en zonwering. Geld en papier van waarde (bijvoorbeeld postzegels) horen niet tot je inboedel, maar kun je vaak tot een maximum bedrag meeverzekeren. Kostbaarheden, zoals bijzondere sieraden, zijn meestal tot een bepaald bedrag meeverzekerd. Ook een motorvoertuig en een caravan behoren niet tot de inboedel. 
Wat is uitgesloten bij een inboedelverzekering?
Schade door opzet of roekeloosheid, georganiseerd geweld, een aardbeving, vulkanische uitbarsting, atoomkernreactie, overstroming of (burger)oorlog (catastroferisico) is bij een inboedelverzekering altijd uitgesloten. Schade door slecht onderhoud wordt ook niet vergoed.  
Wat is het verschil tussen een inboedel- en een opstalverzekering?
Met een inboedelverzekering verzeker je alle spullen die je kunt oppakken en meenemen, met een opstalverzekering verzeker je alles wat aan je huis vastzit. 
Wat kost een inboedelverzekering?

Wat een inboedelverzekering kost, is afhankelijk van:  

  • soort dekking
  • verzekerd bedrag
  • de bouwwijze van je woning (hout, steen, pannen, dak, riet)
  • inbraakbeveiliging
  • woonplaats
  • eigen risico

Wat is er inbegrepen bij de Inboedelverzekering?

 check_circle-24px
Schade aan bezittingen die los in je woning en bijbehorende garage of schuur staan
 check_circle-24px
Schade aan bezittingen van iemand anders tot € 1.250
 check_circle-24px
Schade aan een apparaat waar een leverancier van water, gas of elektriciteit eigenaar van is
 check_circle-24px
Schade aan je tuin of beplanting
 check_circle-24px
Schade aan verbeteringen die je zelf hebt aangebracht aan je huurhuis of appartement
 check_circle-24px
Schade aan verbeteringen aan je appartement die je tegen betaling hebt overgenomen
 cancel-24pxNormaal huishoudelijk gebruik, denk aan krassen, deuken en slijtage
 cancel-24px
Opzet, roekeloosheid of grove schuld
 cancel-24pxBewerking, reiniging, onderhoud en reparatie van je bezittingen
 cancel-24pxOnvoldoende of slecht onderhoud van je bezittingen
Glasschade

Met de aanvullende glasverzekering verzeker je schade aan glas in huis, zoals ramen en glas in deuren. Soms moet er eerst een noodvoorziening geplaatst worden. Ook dat valt onder deze aanvullende glasverzekering. LET OP: heb je al de Opstalverzekering? Dan heb je deze aanvullende glasverzekering bij de Inboedelverzekering niet nodig. Glasschade is via de opstal al gedekt. Ben je lid van een Vereniging van Eigenaars (VvE)? Check dan of de VvE niet al een glasverzekering heeft.

 

Eigen risico
De standaard eigen risico is € 100. Je kunt dit zelf veranderen in € 0, € 250 of € 500. Hoe hoger je eigen risico, hoe lager de premie. 


Claim je binnen twee jaar meer dan twee schades? Dan wordt het eigen risico automatisch minimaal € 100. Dus ook als je € 0 had ingezet. Heb je het eigen risico verhoogd? Dan kun je dit niet verlagen naar aanleiding van twee schades binnen twee jaar. 

Voor gedekte glasschades anders dan door brand of ontploffing geldt geen eigen risico. Het gekozen eigen risico wordt maar één keer per schadegebeurtenis toegepast. 


Voor stormschade heb je bij een schadeclaim op de Opstalverzekering altijd een extra eigen risico van € 250. Dit eigen risico komt bovenop het standaard of het door jou gekozen bedrag.

 

 

Voorwaarden & documenten downloaden

Meer over het verzekeren van je woning

Bundel je woonhuisverzekeringen

Geen zin om losse verzekeringen af te sluiten bij verschillende aanbieders? Kies dan voor het  Woonpakket van Eigen Huis Woonverzekeringen.  Het Woonpakket

Opstalverzekering

Met een opstalverzekering is je woning verzekerd tegen schade door brand, storm en inbraak. Lees alles over de opstalverzekering. Over de opstalverzekering