Eigen Huis Meerjarenonderhoudsplan (MJOP)

23114-1004-MJOP

Wie in een appartement woont, heeft te maken met gezamenlijk onderhoud. Weten welke onderhoudskosten je als VvE kunt verwachten? En hoeveel geld je maandelijks opzij moet leggen om dit onderhoud te kunnen betalen? Laat dan een Meerjarenonderhoudsplan (MJOP) opstellen.

Vanaf 1 januari 2018 moeten VvE's verplicht sparen voor onderhoud in het reservefonds. Met een MJOP kun je het beste vaststellen hoeveel je moet sparen.  

Alle VvE’s kunnen bij Vereniging Eigen Huis terecht voor een Meerjarenonderhoudsplan. Dus vanaf één gebouw met twee appartementen kun je al een offerte aanvragen. Het tarief is onder meer afhankelijk van het aantal appartementen in het complex. Ook kun je bij Vereniging Eigen Huis terecht voor een duurzaam Meerjarenonderhoudsplan. 

Voordelen van een Meerjarenonderhoudsplan 

  • Direct inzicht in onderhoudskosten op korte en lange termijn.
  • Heldere rapportage via e-mail.
  • Je weet wat je maandelijks moet reserveren voor onderhoud.
  • Duurzame optie: je kunt in aanmerking komen voor subsidie voor het laten opstellen van een MJOP en voor het treffen van duurzame maatregelen.

MJOP regelen: zo werkt het

De snelste manier om een Meerjarenonderhoudsplan (MJOP) te ontvangen is via de volgende stappen: 

  • Vraag een gratis offerte aan voor een Meerjarenonderhoudsplan. Aan de hand van vragen over het appartementencomplex, zoals het aantal appartementen, aanwezigheid van commerciële ruimtes, parkeergarages en de vorm van het gebouw wordt de offerte opgesteld.
  • Je ontvangt de offerte per e-mail. Uiteraard kun je ook telefonisch een offerte aanvragen via (033) 450 77 50 (maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 17.30 uur en vrijdag tot 16.30 uur).
  • Je krijgt de gratis offerte vrijblijvend toegestuurd. Als je akkoord gaat, stuur je deze offerte ondertekend aan ons retour. Wij bellen je vervolgens voor het maken van een afspraak voor de inspectie van de gemeenschappelijke delen van het appartementencomplex. 
  • Binnen tien werkdagen na de inspectie ontvangt je VvE een overzichtelijk rapport per e-mail. 

Duurzaam Meerjarenonderhoudsplan 

Met een duurzaam of groen Meerjarenonderhoudsplan (MJOP) zorg je ervoor dat het complex van de VvE energiezuiniger wordt. Het MJOP geeft een overzicht van de onderhouds-, herstel- en vernieuwingswerkzaamheden die uitgevoerd worden tijdens de looptijd van het plan. Wees je ervan bewust dat de kosten voor het nemen van duurzame maatregelen hoger zijn dan bij normaal onderhoud.

Er kan subsidie aangevraagd worden voor het laten opstellen van een duurzaam MJOP en het laten uitvoeren van de energiebesparende maatregelen. Voor actuele subsidieregels en voorwaarden kun je terecht bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Wil je een groen MJOP afnemen, neem dan telefonisch contact met ons op.

Rapport

Omdat geen enkel appartementencomplex gelijk is, wordt elk rapport op maat gemaakt. Voor VvE's van 2 tot en met 10 appartementen ontvang je een rapport met een planning voor de komende 10 jaar. VvE’s vanaf 11 appartementen ontvangen een onderhoudsplan tot 30 jaar. Voor een complex met 2 tot en met 10 appartementen dat 10 jaar of jonger is adviseren wij een planning voor 30 jaar.

Voorbeeldrapport MJOP

De keuring

Een vertegenwoordiger van je VvE is altijd aanwezig bij de keuring voor een Meerjarenonderhoudsplan. Op die manier kan de bouwkundige* zijn bevindingen direct toelichten en kan hij vragen beantwoorden. 

Actualisatie Meerjarenonderhoudsplan

Vijf jaar na het Eigen Huis Meerjarenonderhoudsplan raden wij je aan een actualisatie van het plan te laten maken. Op basis van de huidige 30 jaar planning voert een bouwkundige op locatie een korte inspectie uit. Hij beoordeelt de uitgevoerde werkzaamheden, maakt de MJOP up-to-date en geeft naar aanleiding hiervan aan of het geplande onderhoud echt noodzakelijk is. Neem contact op met onze ledenservice voor de mogelijkheden op (033) 450 77 50.

Voorwaarden

Wanneer je een keuring aanvraagt dan leidt Vereniging Eigen Huis jouw aanvraag door naar Eigen Huis Bouwkundig Advies B.V. (een 100% dochter van Vereniging Eigen Huis). Eigen Huis Bouwkundig Advies B.V. brengt door bemiddeling een keuringsopdracht tot stand tussen jou en één van de bij haar aangesloten zelfstandig bouwkundigen. Je verstrekt de zelfstandig bouwkundige dus de opdracht om de keuring voor je uit te voeren. Het netwerk van Eigen Huis Bouwkundig Advies B.V. wordt gevormd door zelfstandig bouwkundigen die persoonlijk gecertificeerd zijn. Zij staan garant voor het leveren van kwaliteit.

*De keuringen worden bemiddeld door Eigen Huis Bouwkundig Advies B.V., 100% dochter van Vereniging Eigen Huis en uitgevoerd door de bij haar aangesloten zelfstandige bouwkundigen.