Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackNieuwe WOZ-waarde ontvan...

WOZ-waarde in Groningen

Woon je in het Groningse aardbevingsgebied, dan kom je in aanmerking voor een vergoeding voor de waardedaling van je woning. De hoogte hiervan is een percentage van je WOZ-waarde. Daarom is het belangrijk dat je WOZ-waarde klopt.

bevroren sloot in woonwijk

Laat je WOZ-waarde gratis controleren 

Hoe hoger je WOZ-waarde, hoe meer vergoeding je als inwoner van het aardbevingsgebied krijgt voor de waardedaling van je woning; de vergoeding is namelijk een percentage van de WOZ-waarde. Bij WOZ Consultants kun je de WOZ-waarde gratis laten controleren. En blijkt je WOZ-waarde te laag, dan maakt WOZ Consultants gratis bezwaar.

Controleer mijn WOZ

Hoe hoog is jouw vergoeding?

De hoogte van de vergoeding voor waardedaling is per postcodegebied verschillend. De hoogste vergoeding die je kunt krijgen is 12,8 % van de WOZ-waarde, de laagste is 2,7 %. Op de website van het IMG (Instituut Mijnbouwschade Groningen) kun je zien hoe hoog het percentage in jouw postcodegebied is. 

Hoe werkt de compensatieregeling?

Voorheen kon je als Groningse huiseigenaar alleen een vergoeding claimen bij de NAM op het moment dat je je huis verkocht. Volgens de nieuwe compensatieregeling komen alle huiseigenaren in het Groningse aardbevingsgebied in aanmerking voor compensatie.

Het onafhankelijke Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) draagt zorg voor de compensatie. Op dit moment is nog niet bekend of je zelf contact moet opnemen met het IMG of dat het IMG huiseigenaren gaat benaderen.

Lees meer over de compensatieregeling Lees meer over gaswinning in Groningen

Tags

GroningenWOZWonenWonen-Belastingen

Lees meer over de WOZ

Nieuwe WOZ-waarde ontvangenWat is de WOZ?WOZ-check Zorgen zonnepanelen voor een hogere WOZ-waarde?

Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube