179591146 - klimaatverandering

Bereid je huis voor op klimaatverandering

Zo bescherm je je woning

Huiseigenaren moeten zich voorbereiden op de risico's van klimaatverandering. Het klimaat verandert doordat er meer broeikasgassen in de lucht komen. Wat zijn de gevolgen en wat kun je zelf doen?

Waarmee kunnen we je helpen?

Klimaatverandering: de gevolgen op een rij

Wat betekent de klimaatverandering voor de huiseigenaar? Dreigt jouw huis te verzakken of loopt het risico op wateroverlast? En welke maatregelen kun je zelf nemen?

Dit moet je weten

Houd je huis koel

Is het te warm in huis? Lees welke maatregelen je zelf kunt nemen om de hitte in je woning te bestrijden.
Onze tips

Stormschade, wat kun je doen?

Stevige wind, heftige regenbuien en zwaar onweer kunnen schade veroorzaken aan je huis. Zo bescherm je je woning tegen deze weersinvloeden.

Onze tips

Zo bescherm je je huis tegen winterweer

Door de klimaatverandering verdwijnt de winter zoals wij die kenden. Maar wat als je toch een keer overvallen wordt door streng winterweer?

Onze tips

Lees meer over gezond en veilig wonen

Wateroverlast: dit kun je doen

Door de klimaatverandering wordt het niet alleen warmer, ook neemt de hoeveelheid neerslag toe. Hierdoor is een grotere kans op wateroverlast. Lees wat je hiertegen kunt doen.

Lees meer

Droogte: alles over funderingsproblemen

Klimaatverandering vergroot de kans op droogte. Door het dalende grondwaterpeil kunnen huizen verzakken. Wat zijn risicogebieden en hoe herken je funderingsproblemen?

Lees meer

Asbest

Asbest is tot in de jaren tachtig veel in woningbouw gebruikt. Is asbest gevaarlijk of niet? En wat zijn de mogelijkheden als je het wilt laten verwijderen? Over asbest

Met deze diensten helpen wij jou