Bouwkundige keuring

Voorkom verrassingen

Met een bouwkundige keuring heb je meer grip op de bouwkundige staat van jouw nieuwe woning. Of het nu gaat om een bestaande woning of om een nieuwbouwwoning. Voor alle soorten bouwkundige keuringen kun je bij Vereniging Eigen Huis terecht. 

 • Meer dan 40 jaar ervaring.
 • 96% is tevreden over de keuring.
 • Keuring uitgevoerd door onafhankelijke experts.
 • Bouwkundige* met persoonscertificering NEN17024

*De keuringen worden bemiddeld door Eigen Huis Bouwkundig Advies B.V., 100% dochter van Vereniging Eigen Huis en uitgevoerd door de bij haar aangesloten zelfstandige bouwkundigen.

Vereniging Eigen Huis

Keuring voor bestaande bouw

Met een onafhankelijke bouwtechnische keuring voorkom je dat je te veel betaalt voor een huis.

Meer over de keuring

 

Vereniging Eigen Huis

Keuring voor oplevering nieuwbouw

Is het tijd voor de oplevering? Laat de nieuwbouwwoning kritisch nakijken door een onafhankelijke bouwkundige.

Meer over de keuring


Vereniging Eigen Huis

Controle tijdens de bouw

Voorkom bouwkundige gebreken door ze vroegtijdig te signaleren. Laat een expert meekijken tijdens de bouw.

Meer over de keuring

 

Bouwtechnische keuring voor een bestaande woning

Ga je een huis kopen? Dan is het verstandig een bouwtechnische keuring uit te voeren. Door het uitvoeren van deze visuele keuring krijg je inzicht in de bouwkundige staat van de woning én in de kosten om de woning in goede staat te brengen. Je ontvangt binnen 48 uur een uitgebreid rapport dat tevens voldoet aan de NHG-normen. 

  Bekijk hier een voorbeeldrapport.

  Extra: verduurzaming
  Aan het keuringsrapport is een onderdeel verduurzaming toegevoegd. De bouwkundige geeft je mogelijkheden voor verduurzaming of energiebesparing die aansluiten op de woning en jouw wensen. Zo ben je niet alleen op de hoogte van de bouwkundige staat van de woning, maar weet je ook wat je kan doen om energie te besparen en wat de kosten hiervoor zijn. 

  Een Bouwtechnische keuring is al te boeken vanaf €329,- 

  Vraag keuring aan

  Meer informatie

  Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning. 

  Is je nieuwbouwwoning eindelijk klaar? Dan vindt de oplevering plaats. We raden je dan aan om een opleveringskeuring te laten uitvoeren. Deze geeft je zekerheid over de bouwkundige staat van je nieuwe huis. De onafhankelijke bouwkundige loopt jouw woning kritisch na. Je krijgt direct inzicht in de gevonden bouwkundige gebreken. Hiermee heb je een sterke positie tegenover de bouwer tijdens de oplevering van jouw nieuwbouwwoning. Ook krijg je advies over de stappen na de Opleveringskeuring.  

  Een Opleveringskeuring is al te boeken vanaf €249,- 

  Vraag keuring aan

  Meer informatie

  Controle tijdens de bouw voor een nieuwbouwwoning

  Wil je weten of de bouw van je nieuwe woning goed verloopt? Zodat je niet na afloop tegen problemen aanloopt? Bij een Controle tijdens de bouw worden onder meer mogelijke gebreken en misvattingen omtrent het meer- en minderwerk op tijd gesignaleerd. Zo weet je zeker dat de bouw van je nieuwbouwwoning volgens afspraak verloopt.

  Een onafhankelijke bouwkundige loopt samen met jou door de woning in aanbouw en kijkt deze kritisch na op bouwkundige gebreken. Na de keuring krijg je per e-mail een bouwkundig rapport met de bevindingen van de bouwkundige en advies over de te nemen vervolgstappen. 

  Een Controle tijdens de bouw is al te boeken vanaf €249,- 

  Vraag keuring aan

  Meer informatie

  Lid van een VvE?

  In een VvE zijn de eigenaren samen verantwoordelijk voor het onderhoud en beheer van het appartementencomplex. Maar hoe krijg je als VvE grip op onderhoud en onderhoudskosten? Wij helpen je op weg met onze keuringen speciaal voor VvE's.

  Vereniging Eigen Huis

  Meerjarenonderhoudsplan

  Weten welk onderhoud je als VvE kunt verwachten? Laat een Meerjarenonderhoudsplan (MJOP) opstellen.

  Meer over de keuring


  Vereniging Eigen Huis

  Duurzaam Meerjarenonderhoudsplan

  Wil je dat je appartementencomplex energiezuiniger wordt? Vraag een Duurzaam Meerjarenonderhoudsplan aan.

  Meer over de keuring

   

  Vereniging Eigen Huis

  Opleveringskeuring algemene ruimte

  Controleer de gemeenschappelijke ruimtes van je appartementencomplex op opleveringsgebreken.

  Meer over de keuring


  Meerjarenonderhoudsplan

  Als VvE ben je verantwoordelijk voor het onderhoud van het appartementencomplex. Wil je weten wanneer je als VvE onderhoudswerkzaamheden kunt verwachten? En hoeveel geld je maandelijks opzij moet leggen om dit te kunnen betalen? Laat dan een Meerjarenonderhoudsplan (MJOP) opstellen.

  Vraag offerte aan

  Meer informatie

  Duurzaam Meerjarenonderhoudsplan

  Wil je als VvE weten hoe je het appartementencomplex energiezuiger maakt? Vraag dan een duurzaam of groen Meerjarenonderhoudsplan (MJOP) aan. In het plan wordt bekeken of, en op welke manier energiebesparende maatregelen doorgevoerd kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan het isoleren van gevels of het plaatsen van dubbel- of triple glas.

  Vraag offerte aan

  Meer informatie

  Opleveringskeuring algemene ruimte 

  Wordt het appartementencomplex opgeleverd? Dan is het verstandig om de gemeenschappelijke ruimtes te laten controleren op opleveringsgebreken. Zo sta je sterker tegenover de aannemer en voorkom je dat je als VvE opdraait voor herstelkosten.

  Een Opleveringskeuring algemene ruimte is al te boeken vanaf € 249,-  

  Vraag keuring aan

  Meer informatie

  Voorwaarden

  Wanneer je een keuring boekt, leidt Vereniging Eigen Huis jouw boeking door naar Eigen Huis Bouwkundig Advies B.V. (100% dochter van Vereniging Eigen Huis). Bekijk hier de algemene voorwaarden die van toepassing zijn.