Betaalbaar hypotheekadvies via Vereniging Eigen Huis

Ga je een woning kopen en heb je voor het afsluiten van de hypotheek hypotheekadvies nodig? Hypotheekadvies van Vereniging Eigen Huis is onafhankelijk en betaalbaar.

Hypotheekadvies: wat bieden wij?

Kies je voor hypotheekadvies van Vereniging Eigen Huis, dan weet je zeker dat je:

  • een geldverstrekker vindt die bij jou past. De hypotheekadviseur vergelijkt alle goedgekeurde geldverstrekkers; dit zijn er ongeveer 30, dus keuze genoeg.
  • onafhankelijk advies krijgt en dat jouw belang voorop staat.
  • een hypotheek afsluit met goede voorwaarden. De hypotheekadviseur kijkt namelijk niet alleen naar de goedkoopste geldverstrekker, maar ook of de bijhorende voorwaarden voor jouw situatie gunstig zijn.
  • een hypotheekadviseur vindt bij jou in de buurt.

Wat kost hypotheekadvies?

Ipsos heeft in het voorjaar van 2020 een onderzoek gepubliceerd waarin een gemiddeld bedrag voor hypotheekadvies van € 2.171 genoemd wordt. Voor starters wordt hier een bedrag genoemd van € 2.173 en voor doorstromers € 2.380.

Het tarief van Vereniging Eigen Huis ligt lager. Omdat je de benodigde documenten bij ons snel en eenvoudig online kunt aanleveren, is het basistarief laag. In onderstaande tabel een overzicht van de kosten voor hypotheekadvies van Vereniging Eigen huis.

HypotheekadviesPrijs
Aankoop eerste woning (starter)€ 1.894
Aankoop volgende woning
€ 2.094
Oversluiten hypotheek€ 1.994

Let op: de kosten voor hypotheekadvies zijn aftrekbaar van de inkomstenbelasting. De kosten moeten dan wel voor het afsluiten van de hypotheek zijn gemaakt en niet voor bijvoorbeeld advies over verzekeringen. Welk deel van de kosten je terugkrijgt, is afhankelijk van je inkomen. In de meeste gevallen krijg je ongeveer 40 % terug.

Afspraak maken met een hypotheekadviseur

Ben je geïnteresseerd in hypotheekadvies van Vereniging Eigen Huis? Maak dan online een afspraak. Het eerste gesprek is altijd gratis.

Ook interessant

Hoeveel hypotheek kun je krijgen?

Benieuwd hoeveel hypotheek je kunt krijgen? Ontdek wat je kunt lenen. Bereken hypotheek

E-book 'Financieren'

In dit e-book leggen we uit welke hypotheekvormen er zijn en wat er bij een hypotheekaanvraag komt kijken. Inclusief handige checklists! Download het e-book

Wat is NHG?

Wat is NHG, wanneer kom je hiervoor in aanmerking en hoe vraag je NHG aan? Zo werkt NHG