Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackHypotheek en overdracht

Verzekeren en energie

Voordat de overdracht daadwerkelijk plaatsvindt, moet je een paar zaken regelen, zoals je woonverzekeringen, energie- en wateraansluiting, tv, telefonie en internet.

kind bedient thermostaat moeder kijkt mee

Woonverzekeringen

Voor elk risico is er wel een verzekering. Maar welke verzekeringen heb je voor jouw huis nodig? 

Opstalverzekering

Met een opstalverzekering (ook wel woonhuisverzekering) is je woning onder andere verzekerd tegen schade door brand, storm en inbraak. Een opstalverzekering is verplicht voor iedereen die een koopwoning met hypotheek heeft. De opstalverzekering moet ingaan op de dag dat de woning wordt opgeleverd.

De opstal bestaat uit de woning en alle onroerende goederen die bij de woning horen: schuurtjes, schuttingen, leidingen, zonnepanelen, centrale verwarming en sanitair. Je kunt glas ook meeverzekeren.

Inboedelverzekering

Alles in huis wat niet ‘aard- en nagelvast’ zit, behoort tot de inboedel. Dus eigenlijk alles wat te verhuizen is. Denk aan meubilair, apparaten, kleding, gordijnen, maar ook (brom)fietsen, antennes en zonwering. Kostbaarheden zijn vaak tot een bepaald bedrag meeverzekerd. Een motorvoertuig of een caravan behoort niet tot de inboedel. 

Voor zowel de opstal als de inboedel geldt dat schade door een aardbeving, atoomkernreactie, overstroming of (burger)oorlog is uitgesloten.

Appartement

Heb je een appartement, dan sluit de Vereniging van Eigenaren (VvE) een opstalverzekering af voor het hele gebouw. Voor sommige zaken in je eigen appartement, zoals een dure keuken, kun je een extra dekking afsluiten. Voor de inboedel regel je wel zelf een verzekering.

Onze verzekeringen binnen het Woonpakket

Je kunt bij Vereniging Eigen Huis een losse opstal-, inboedel-, rechtsbijstand- en aansprakelijkheidsverzekering afsluiten of kiezen voor het Woonpakket. Dit is een handige bundeling van de belangrijkste verzekeringen. Het voordeel hiervan is dat wanneer je schade hebt op jouw inboedel- en opstalverzekering, er geen discussie ontstaat tussen de verschillende verzekeraars over waar de uitkering van opgelopen schade onder valt.

OpstalverzekeringInboedelverzekering Aansprakelijkheidsverzekering Rechtsbijstandverzekering

Ook voor VvE's

VvE-pakket


Energieleverancier kiezen

Een energieaansluiting regelen is niet moeilijk. Je kiest een energieleverancier, vult jouw gegevens in op de website van de aanbieder en het is geregeld. Doe dit wel op tijd: vaak hebben de leveranciers een paar weken nodig om dit administratief te regelen.

Netbeheerder

Naast een energieleverancier is er ook een netbeheerder. Die beheert het energienet in jouw regio en is verantwoordelijk voor het transport van gas en elektriciteit over dat net. Je bent niet vrij in de keuze van de netbeheerder. 

Internet, tv en bellen

Regel op tijd je contract voor internet, tv en eventueel vast bellen, iedere aanbieder hanteert hiervoor een ander termijn. Je kunt er vaak voor kiezen om je huidige contract mee te nemen of om over te stappen naar een andere provider. Controleer wel eerst of je contractperiode al beëindigd is. Er zijn internetproviders die niet in heel Nederland actief zijn, in dat geval zal je wel moeten overstappen naar een andere aanbieder.


Ook interessant in kennisbank

Kan ik bij een verhuizing mijn energiecontract beëindigen?

Tags

AppartementseigenaarHuiseigenaarKopenKopen-OverdrachtStarter

Ook interessant

Koopcontract en overdrachtVerhuizen met bestaande hypotheekNaar de notaris

Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube