Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackOriënteren en budgetteren

Kosten nieuwbouwwoning inrichten

Als je een nieuwbouwwoning hebt gekocht moet je die ook inrichten. Je kunt de inrichting uiteraard zo duur maken als je zelf wilt. We geven een indicatie van de kosten voor een aantal basisitems in je nieuwe huis.

VEH Hero

De vloer

Een nieuwbouwwoning heeft nog geen vloer. Je kunt ervoor kiezen om het materiaal aan te schaffen en de vloer zelf te leggen, of je laat het door een professional doen. Vloeren zijn er in alle soorten en maten, dus je kunt het zo kostbaar maken als je zelf wilt.
Afhankelijk van de soort afwerking moet je de vloer vooraf misschien laten egaliseren. Het egaliseren kost +/- € 5,- per vierkante meter. 

Hiernaast een indicatie van de prijzen voor verschillende vloeren.
(prijspeil 2024)

Laminaat / Kliklaminaat€ 10,- / € 25,- per m²
PVC vloer€ 25,- / € 40,- per m²
Parket vloer€ 35,- / € 90,- per m²
Natuurstenen vloer€ 45,- / € 140,- per m²
Epoxy vloer€ 40,- / € 95,- per m²
Vloerbedekking (gelijmd)€ 15,- / € 40,- per m²
Behangen€ 6,- / € 10,- per m²
Sausklaar stuken€ 10,- / € 25,- per m²
Stuken en sauzen€ 20,- / € 35,- per m²

De wanden

De meeste wanden in een nieuwbouwwoning worden behangklaar opgeleverd. Daar kunnen dus nog wel kleine gaten en oneffenheden in zitten. Daarnaast kunnen de wanden ook sausklaar opgeleverd zijn. Dit scheelt weer een bewerking als je de wanden wilt laten sausen.

Hiernaast een indicatie van de prijzen voor verschillende wandafwerkingen.
(prijspeil 2024)

Keuken en badkamer

Tegenwoordig worden de meeste nieuwbouwwoningen zonder een keuken of badkamer opgeleverd. Alleen in een appartement is deze vaak wel verplicht i.v.m. garantie. Ook hier geldt dat je het zo duur kunt maken als je zelf wilt. Denk vooraf goed na over je wensen, zodat je jarenlang plezier kunt hebben van je keuken en badkamer. In de praktijk kost een luxe badkamer als snel tussen de  € 15.000,- / € 20.000,-  Een iets minder luxe uitvering kost tussen de  € 8.000,- / € 12.000,-.
Wil je een luxe keuken dan zit je al snel op een bedrag tussen de  € 15.000,- / € 20.000,- Een iets minder luxe keuken kost tussen de  € 10.000,- / € 15.000,-

Website image

Raambekleding

Zonder raambekleding is je huis maar een kale boel. Ze geven je huis een warme, huiselijke sfeer. Daarnaast kunnen ze ook een geluid- en warmte isolerende werking hebben. De prijzen lopen uiteen van een paar tientjes voor een eenvoudig rolgordijn tot luxe vouwgordijnen of shutters van honderden euro's per stuk. 

Meubels

Het is moeilijk in te schatten hoeveel je kwijt zal zijn aan al je meubels. Kies je voor een designbank, ga je voor een luxe bed of wil je een speciale kast op maat. Het Nibud geeft als richtlijn een bedrag tussen €7.500,- en €13.000,- voor een gemiddelde woning. Dit kan natuurlijk hoger uitvallen, maar ook een stuk lager.

Verlichting

In een doorsnee eengezinswoning heb je 15 lampen nodig. De lamp die je boven de eettafel hangt zal waarschijnlijk een stuk duurder zijn dan de lamp die je in de berging hangt. Gemiddeld kom je uit op € 75,- per lamp. In totaal zal je op basis hiervan dan ongeveer € 1125,- kwijt zijn. 

Website image

De tuin

Een mooie tuin doet veel goeds voor de uitstraling van je huis en is daarnaast de plek om tot rust te komen. De kosten voor het aanleggen van een tuin kunnen behoorlijk uiteenlopen, omdat er heel veel mogelijkheden zijn. Een tuin laten aanleggen kan al voor € 75,- per m2. Hierbij zijn arbeids- en materiaalkosten inbegrepen. Je hebt dan een simpele bestrating en wat beplanting. Wil je daar een overkapping bij dan lopen de gemiddelde kosten op naar € 100,- per m2. Kies je voor een luxe tuin met vijver en tuinverlichting, dan betaal je gemiddeld € 250,- per m2.  Een schutting plaatsen kost tussen de € 50 - € 250 per meter. Je kunt natuurlijk ook geld besparen door zelf aan de slag te gaan. 

Ook interessant

Oplevering nieuwbouw: 5 veelgestelde vragenWat is een proces-verbaal van oplevering?5%-regelingKoopwijzer nieuwbouw

Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube