Voor VvE'sContact
BackHome
Kennisbank

Hoe kan ik de waarde van mijn woning achterhalen?

Wil je de waarde van een woning achterhalen, dan heb je een aantal mogelijkheden. Welke mogelijkheid het beste past, is afhankelijk van het doel van het onderzoek.

Hypotheek

Wanneer je wilt laten zien dat jouw woning intussen meer waard is, dan kun je bij veel geldverstrekkers de laatste  gebruiken. Bijvoorbeeld als je wilt onderzoeken of je in aanmerking komt voor een lagere rente. Sluit de niet aan bij de werkelijke waarde van de woning, dan kun je ook een taxatierapport laten maken. De meeste geldverstrekkers accepteren ook een . Voor het afsluiten of verhogen van een hypotheek wordt een WOZ-beschikking door geldverstrekkers niet geaccepteerd. 

WOZ-waarde

Wil je de WOZ-waarde controleren, dan doe je er goed aan eerst een aantal zaken te onderzoeken, voordat je een taxatierapport laat maken.

Algemene indruk 

Ben je benieuwd naar de waarde van je woning, maar wil je hier geen of weinig kosten voor maken? Zoek dan via internet of bij een makelaar naar vergelijkbare woningen die te koop staan. Ook kun je het WOZ-waardeloket of het  raadplegen. Een helpt je ook op weg. 

Aandachtspunten

  • Voorkom onnodige taxatiekosten door eerst met een hypotheekadviseur te overleggen. De taxatiekosten zijn voor je eigen rekening. Ook als de uitkomst van het taxatierapport tegenvalt en je er geen resultaat mee haalt.  

Hoe nu verder

Ook interessant in kennisbank

Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenSpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen
VEH
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggen
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube